GÖLCÜK’DE 85 KİŞİ SOYADINI DEĞİŞTİRDİ

Gündem 25.07.2018 - 17:51, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖLCÜK’DE 85 KİŞİ SOYADINI DEĞİŞTİRDİ

İçişleri Bakanlığının bir kereye mahsus mahkeme kararı aranmaksızın ad ve soy adlardaki yazım hatalarının düzeltilmesine olanak tanıyan uygulaması, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Bugüne kadar Türkiye genelinde 56 Bin 212 soyadını, 22 bin 40 kişi de ismini değiştirirken ilçemizde de 85 kişi ad ve soyadını değiştirmek için İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvuruda bulundu.

İçişleri Bakanlığının ad ve soyadında yazım, imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmasından kaynaklanan anlam değişikliklerinin mahkeme kararı aranmaksızın değiştirilmesine imkan sağlayan uygulamasıyla birlikte ad ve soyadında hata olan vatandaşlar İlçe Nüfus Müdürlüklerine başvurmaya devam ediyor. 2019 yılının sonuna kadar devam edecek uygulamada başvuruları kurul tarafından onaylanan kişilerin ad ve soyadları değiştirilecek. Mahkeme kararı istenmiyor Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7039 sayılı Kanun geçen yıl Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Nüfus Hizmetleri Kanunu’nunda yapılan bu değişiklikle Soyadı Kanunu’nun 3’üncü maddesine aykırı yazılan, yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmasından kaynaklanan anlam değişlikleri bulunan ad ve soyadları il ve ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir kereye mahsus mahkeme kararı aranmaksızın değiştirilebilecek. Başvurular ücretsiz olarak alınıyor Gölcük İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde bugüne kadar alınan 85 ad ve soyad değiştirme başvurusu alındı. Alınan başvurular kurula gönderiliyor ve kurulun vereceği karar doğrultusunda uygun görülen ad ve soy adlar değiştiriliyor. Kurul tarafından kabul olmayan ad ve soy adlara herhangi bir işlem yapılamıyor. Ad ve soyadı değiştirme başvuruları ücretsiz olarak yapılıyor ve sadece ad ve soyadı değişen vatandaşlardan yeni Kimlik Kartı ücretinin yatırılması isteniyor.
İçişleri Bakanlığının bir kereye mahsus mahkeme kararı aranmaksızın ad ve soy adlardaki yazım hatalarının düzeltilmesine olanak tanıyan uygulaması, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Bugüne kadar Türkiye genelinde 56 Bin 212 soyadını, 22 bin 40 kişi de ismini değiştirirken ilçemizde de 85 kişi ad ve soyadını değiştirmek için İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvuruda bulundu.

İçişleri Bakanlığının ad ve soyadında yazım, imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmasından kaynaklanan anlam değişikliklerinin mahkeme kararı aranmaksızın değiştirilmesine imkan sağlayan uygulamasıyla birlikte ad ve soyadında hata olan vatandaşlar İlçe Nüfus Müdürlüklerine başvurmaya devam ediyor. 2019 yılının sonuna kadar devam edecek uygulamada başvuruları kurul tarafından onaylanan kişilerin ad ve soyadları değiştirilecek.

Mahkeme kararı istenmiyor
Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7039 sayılı Kanun geçen yıl Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Nüfus Hizmetleri Kanunu’nunda yapılan bu değişiklikle Soyadı Kanunu’nun 3’üncü maddesine aykırı yazılan, yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmasından kaynaklanan anlam değişlikleri bulunan ad ve soyadları il ve ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir kereye mahsus mahkeme kararı aranmaksızın değiştirilebilecek.

Başvurular ücretsiz olarak alınıyor
Gölcük İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde bugüne kadar alınan 85 ad ve soyad değiştirme başvurusu alındı. Alınan başvurular kurula gönderiliyor ve kurulun vereceği karar doğrultusunda uygun görülen ad ve soy adlar değiştiriliyor. Kurul tarafından kabul olmayan ad ve soy adlara herhangi bir işlem yapılamıyor. Ad ve soyadı değiştirme başvuruları ücretsiz olarak yapılıyor ve sadece ad ve soyadı değişen vatandaşlardan yeni Kimlik Kartı ücretinin yatırılması isteniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.