GÖLCÜK'DE CAMİLER 12 HAZİRAN'A HAZIR

Gündem 15.05.2020 - 13:36, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖLCÜK'DE CAMİLER 12 HAZİRAN'A HAZIR

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 12 Haziran'da camilerin avlularında namaz kılınmaya başlanacağını duyurdu. Peki Kocaeli’de kaç cami var ve ibadete açık olan camiler yeterli olacak mı?

DİYANET İşleri Başkanı Ali Erbaş, önceki akşam katıldığı bir sahur programında koronavirüs sürecinde camilerin durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Erbaş "12 Haziran'da camilerimizin avlularında namaz kılmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı. Bu durumda gelecek 4 haftada Türkiye'de cuma namazı kılınmayacak. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 15 Mart'ta yaptığı açıklamada cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verildiğini duyurmuştu. Gölcük Belediyesi kendi ekipmanı ve personeliyle ile beraber ilçede bulunan tüm camilerin zemin temizliğini ve dezaenfektanını gerçekleştirecek. İlçede bulunan 90 cami ve mescidin zemin temizliği  ve dezenfektanı yapıldı.   İKİ METRE ARAYLA İlk etapta toplu namazların katılımın nispeten az olduğu vakit namazları ile sınırlı kalacağı dile getiriliyor. Camilerin açılması durumunda cemaatin kendi seccadelerini beraberinde getirmesi önerilecek. Yaklaşık 10 metrekareye bir kişi gelecek şekilde camiye girişlere izin verileceği ve iki metre sosyal mesafe kuralına dikkat edileceği ifade ediliyor. Her cami girişinde dezenfektan bulundurulacak. Camide ibadet etmek isteyenler maske takmak zorunda olacak. Olası bir enfeksiyon durumunda geriye dönük bir takip gerçekleşebilmesi için camiye gelenlerin ismi ve iletişim bilgileri kayıt altında tutulacağı ifade ediliyor.   İLİMİZDE BİN 220 CAMİ VAR Bu açıklamanın ardından Kocaeli’ye baktığımızda ise şimdiden hazırlıklar başlamış durumda. İlimizde geçen yılın verilerine göre ibadete açık olan cami sayısının toplam bin 220 olduğu açıklandı. 12 Haziran’da sadece avlularda ibadet yapılmak şartıyla açılacak camilerle ilgili Türk Diyanet Vakıf-Sen Kocaeli Şube Başkanı olan Eren Camii İmam Hatibi Mehmet Ali Karadaşlı’ya sorular sorduk. Karadaşlı, Kocaeli İl Müftülüğü ile gerekli tedbirlerin alınarak hazırlıkların başlayacağını dile getirdi.    GEREKLİ HAZIRLIKLARI YAPIYORUZ “Önce insan hayatı” diyen Karadaşlı, “Diyanet İşleri Başkanlığı, Sağlık Bakanlığının ve Bilim Kurulunun kararları ile önerileri doğrultusunda en doğru kararları almaya çalışıyor. Koronavirüs için gerekli tedbirler uygulanıyor. 12 Haziran şu an için ön görülen bir tarih ancak vakaların durumuna göre değişebileceğini düşünüyorum. İzmit merkezindeki camilere baktığımızda Yeni Cuma ve Çınarlı Camii’nde restorasyon çalışmaları vardı. Bunların dışındaki camilerin avluları kullanılabilir. Her zaman önce insan hayatı denilerek gerekli adımları atmalıyız. Kocaeli İl Müftülüğümüz gerekli tedbirleri alarak hazırlıkları yapacak. Hijyen konusunda gerekli tedbirler alınacak. Her detaya dikkat edeceğiz” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 12 Haziran'da camilerin avlularında namaz kılınmaya başlanacağını duyurdu. Peki Kocaeli’de kaç cami var ve ibadete açık olan camiler yeterli olacak mı?

DİYANET İşleri Başkanı Ali Erbaş, önceki akşam katıldığı bir sahur programında koronavirüs sürecinde camilerin durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Erbaş "12 Haziran'da camilerimizin avlularında namaz kılmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı. Bu durumda gelecek 4 haftada Türkiye'de cuma namazı kılınmayacak. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 15 Mart'ta yaptığı açıklamada cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verildiğini duyurmuştu.

Gölcük Belediyesi kendi ekipmanı ve personeliyle ile beraber ilçede bulunan tüm camilerin zemin temizliğini ve dezaenfektanını gerçekleştirecek. İlçede bulunan 90 cami ve mescidin zemin temizliği  ve dezenfektanı yapıldı.

 

İKİ METRE ARAYLA
İlk etapta toplu namazların katılımın nispeten az olduğu vakit namazları ile sınırlı kalacağı dile getiriliyor. Camilerin açılması durumunda cemaatin kendi seccadelerini beraberinde getirmesi önerilecek. Yaklaşık 10 metrekareye bir kişi gelecek şekilde camiye girişlere izin verileceği ve iki metre sosyal mesafe kuralına dikkat edileceği ifade ediliyor. Her cami girişinde dezenfektan bulundurulacak. Camide ibadet etmek isteyenler maske takmak zorunda olacak. Olası bir enfeksiyon durumunda geriye dönük bir takip gerçekleşebilmesi için camiye gelenlerin ismi ve iletişim bilgileri kayıt altında tutulacağı ifade ediliyor.

 

İLİMİZDE BİN 220 CAMİ VAR
Bu açıklamanın ardından Kocaeli’ye baktığımızda ise şimdiden hazırlıklar başlamış durumda. İlimizde geçen yılın verilerine göre ibadete açık olan cami sayısının toplam bin 220 olduğu açıklandı. 12 Haziran’da sadece avlularda ibadet yapılmak şartıyla açılacak camilerle ilgili Türk Diyanet Vakıf-Sen Kocaeli Şube Başkanı olan Eren Camii İmam Hatibi Mehmet Ali Karadaşlı’ya sorular sorduk. Karadaşlı, Kocaeli İl Müftülüğü ile gerekli tedbirlerin alınarak hazırlıkların başlayacağını dile getirdi. 

 

GEREKLİ HAZIRLIKLARI YAPIYORUZ
“Önce insan hayatı” diyen Karadaşlı, “Diyanet İşleri Başkanlığı, Sağlık Bakanlığının ve Bilim Kurulunun kararları ile önerileri doğrultusunda en doğru kararları almaya çalışıyor. Koronavirüs için gerekli tedbirler uygulanıyor. 12 Haziran şu an için ön görülen bir tarih ancak vakaların durumuna göre değişebileceğini düşünüyorum. İzmit merkezindeki camilere baktığımızda Yeni Cuma ve Çınarlı Camii’nde restorasyon çalışmaları vardı. Bunların dışındaki camilerin avluları kullanılabilir. Her zaman önce insan hayatı denilerek gerekli adımları atmalıyız. Kocaeli İl Müftülüğümüz gerekli tedbirleri alarak hazırlıkları yapacak. Hijyen konusunda gerekli tedbirler alınacak. Her detaya dikkat edeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.