GÖLCÜK'DE HIDRELLEZ BİR BAŞKA KUTLANDI

06.05.2018 - 12:47, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖLCÜK'DE HIDRELLEZ BİR BAŞKA KUTLANDI

Gölcük Belediyesi öncülüğünde Saralı ve Örcün’de Hıdrellez Bayramı etkinliğinin ikincisi yapıldı. Kaymakam Mustafa Altıntaş ve Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş yakılan Hıdrellez ateşinin üzerinden atladı. Müzik eşiliğinde etkinliğe katılanlarla oynadı.

 Gölcük tarihi köylerinde büyük coşku yaşanırken, vatandaşlar doyasıya eğlendi, ateşlerin üzerinden atlayıp, halaylar çekti.  Etkinliklere Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, eşi Funda Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, eşi Feriha Ellibeş, Gölcük Jandarma Komutanı Burçak Kırca, İlçe Turizm Müdürü Ayşe Dışpınar, Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci ve vatandaş katıldı. İki mahallede de ateşler yakılıp şarkılar eşliğinde oyunlar oynandı, halaylar çekildi. Dilekler dilenip gül ağaçlarına asıldı. Bir yandan da doğal gıdaların yer aldı stantlarda köylüler ürünlerinin satışını yaptılar. BİRLİKTE BAŞARIYORUZ Başkan Ellibeş  “Gölcük’ün en köklü ve eski yerleşim alanları Saraylı ve Örcün’dür. Bu noktada bu iki mahallemizde bir takım projeler ürettik, tarihi yapıyı koruma altına aldık. Meydanların düzenlemesini yaptık. Köylülerimiz için yöresel ürünleri pazarlayacakları Pazar yerlerini kurduk. Hanım kardeşlerimiz bu güzelliğin oluşmasında öncülük yaptı. Tüm projelerimizi halkımızla birlikte organize ettik. Sayın kaymakamımızda her zaman bizimle oldu, orkestra şefi gibi öncülük yaptı, destek verdi. Gölcük turizm noktasında, kültür ve sanatsal faaliyetlerle emin adımlarla ilerliyor, gelişiyor. Biz Gölcük Belediyesi olarak desteğimizi vermeye devam edeceğiz. Ben sizlerden de rica ediyorum, buraları sık sık ziyaret edin. Stantlardan alışveriş yapın. Bu organizasyonlarda emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Biz birlikte çok işleri başarırız, buna inancım tam” dedi. İLÇEMİZ FARKLI Kaymakam Altıntaş  “Tarihin merkezinde bulunuyoruz. Saraylı ve Örcün’ün uzun bir tarihi geçmişi var. Bu tarihi yaşatmakta kararlıyız. Sizlerde de bu noktada destek oluyorsunuz. Kendi örfümüzü adetimizi yani Hıdrellezi yaşatıyoruz. Buraları bu tür etkinliklerin merkezi haline getireceğiz. Gelecekte daha gelişeceğini düşünüyorum. Vatandaşlarımız çok istekli. Gölcük’te turizm her geçen gün biraz daha gelişecek. Tarihi konaklarımız var. Doğal pazarımız var. Doğa ile tarihi birlikte bulursunuz. Ben bu etkinlikler de emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Biz sizin yanınızdayız. Gölcük çok farklıdır” ifadelerini kullandı. BAŞKAN VE KAYMAKAM ATEŞTEN ATLADI Etkinliklerde kaymakam Mustafa Altıntaş ve Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ateşten atlayıp vatandaşlarla birlikte müzik eşliğinde oynadılar.  Çocuklar ve bayanlar Ellibeş ile birlikte fotoğraf çektirmek için yarışırken, s Başkanda katılımcılarla yakından ilgilenirken, onlarla fotoğraf çektirip, istekleri diledi.  
Gölcük Belediyesi öncülüğünde Saralı ve Örcün’de Hıdrellez Bayramı etkinliğinin ikincisi yapıldı. Kaymakam Mustafa Altıntaş ve Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş yakılan Hıdrellez ateşinin üzerinden atladı. Müzik eşiliğinde etkinliğe katılanlarla oynadı.


 Gölcük tarihi köylerinde büyük coşku yaşanırken, vatandaşlar doyasıya eğlendi, ateşlerin üzerinden atlayıp, halaylar çekti.
 Etkinliklere Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, eşi Funda Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, eşi Feriha Ellibeş, Gölcük Jandarma Komutanı Burçak Kırca, İlçe Turizm Müdürü Ayşe Dışpınar, Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci ve vatandaş katıldı. İki mahallede de ateşler yakılıp şarkılar eşliğinde oyunlar oynandı, halaylar çekildi. Dilekler dilenip gül ağaçlarına asıldı. Bir yandan da doğal gıdaların yer aldı stantlarda köylüler ürünlerinin satışını yaptılar.

BİRLİKTE BAŞARIYORUZ
Başkan Ellibeş  “Gölcük’ün en köklü ve eski yerleşim alanları Saraylı ve Örcün’dür. Bu noktada bu iki mahallemizde bir takım projeler ürettik, tarihi yapıyı koruma altına aldık. Meydanların düzenlemesini yaptık. Köylülerimiz için yöresel ürünleri pazarlayacakları Pazar yerlerini kurduk. Hanım kardeşlerimiz bu güzelliğin oluşmasında öncülük yaptı. Tüm projelerimizi halkımızla birlikte organize ettik. Sayın kaymakamımızda her zaman bizimle oldu, orkestra şefi gibi öncülük yaptı, destek verdi. Gölcük turizm noktasında, kültür ve sanatsal faaliyetlerle emin adımlarla ilerliyor, gelişiyor. Biz Gölcük Belediyesi olarak desteğimizi vermeye devam edeceğiz. Ben sizlerden de rica ediyorum, buraları sık sık ziyaret edin. Stantlardan alışveriş yapın. Bu organizasyonlarda emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Biz birlikte çok işleri başarırız, buna inancım tam” dedi.

İLÇEMİZ FARKLI
Kaymakam Altıntaş  “Tarihin merkezinde bulunuyoruz. Saraylı ve Örcün’ün uzun bir tarihi geçmişi var. Bu tarihi yaşatmakta kararlıyız. Sizlerde de bu noktada destek oluyorsunuz. Kendi örfümüzü adetimizi yani Hıdrellezi yaşatıyoruz. Buraları bu tür etkinliklerin merkezi haline getireceğiz. Gelecekte daha gelişeceğini düşünüyorum. Vatandaşlarımız çok istekli. Gölcük’te turizm her geçen gün biraz daha gelişecek. Tarihi konaklarımız var. Doğal pazarımız var. Doğa ile tarihi birlikte bulursunuz. Ben bu etkinlikler de emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Biz sizin yanınızdayız. Gölcük çok farklıdır” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN VE KAYMAKAM ATEŞTEN ATLADI
Etkinliklerde kaymakam Mustafa Altıntaş ve Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ateşten atlayıp vatandaşlarla birlikte müzik eşliğinde oynadılar.  Çocuklar ve bayanlar Ellibeş ile birlikte fotoğraf çektirmek için yarışırken, s Başkanda katılımcılarla yakından ilgilenirken, onlarla fotoğraf çektirip, istekleri diledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.