LASTİK İŞ
ismail

GÖLCÜK'DE PİŞMANİYE KURSU AÇILDI

Gündem 17.06.2018 - 13:13, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖLCÜK'DE PİŞMANİYE KURSU AÇILDI

İstihdama yönelik açtığı kurslarla adından söz ettiren KO-MEK Pişmaniye Yapım Kursu açarak bu alanda ihtiyaç duyulan yetişmiş elaman açığını kapatmayı hedefliyor.

Büyük istihdam seferberliğine verdiği katkı ile adından söz ettiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), istihdama yönelik kurslar açmaya devam ediyor. Yeni bir iş sahibi olmak isteyen ya da mevcut işini geliştirmek isteyen vatandaşlara yönelik açılan meslek ve sanat kursları ile binlerce kişiye sertifika veren KO-MEK, yetişmiş elaman bulmakta zorluk çeken sektörlere yeni yüzler yetiştirmeye devam ediyor.   İLK KEZ KO-MEK AÇIYOR KO-MEK, Kocaeli’nde geçmişten günümüze kadar devam eden önemli mesleklerden olan gerek yurt içinde gerekse yurt dışında birçok sofrayı süsleyerek damakları tatlandıran pişmaniye yapımında son günlerde yaşanan elaman açığını kapatmak için çalışmalarını tamamladı. Yeni dönemde bir ilki gerçekleştirerek ilk kez Pişmaniye Yapımı modülü açılmasına yönelik çalışmalar yaparak bu modülü Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü programına ekleten KO-MEK, başvuru sayısını tamamlayarak pişmaniye yapım kursunu açtı.   SERTİFİKASINI ALAN KURSİYERLER RAHATLIKLA İŞ BULABİLECEK KO-MEK çalışmalara İlk olarak kendi bünyesindeki Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında görev yapan Usta Öğreticilere işin ustalarından eğitim almalarını sağlayarak başladı. Daha sonra pişmaniye yapım sektörüne maharetli eller yetiştirerek bu alanda yetişmiş elaman bulmakta zorluk çeken sektöre yeni yüzler yetiştirmek için Pişmaniye Yapım kurslarına başladı. İstihdama yönelik açılan pişmaniye yapım kursunu tamamlayan kursiyerler sertifikalarını alarak elaman açığı bulunan üretim tesislerinde iş bulabilecek ya da kendi iş yerlerini açabilecekler.   96 SAATLİK EĞİTİM Mehmet Ali Paşa Kurs Merkezinde açılan Pişmaniye Yapım Kursu, pratik dersler ve uygulamalı derler ile eğitimlerine devam ediyor. Toplamda 96 saatlik eğitimden oluşan kurs sonrasında kursiyerler sertifikalarını alarak pişmaniye yapım sektöründe iş bulabilecekler.   KAYITLAR DEVAM EDİYOR Pişmaniye ustası olmak isteyen vatandaşlar başvurularını www.komek.org internet sitelerinden veya bizzat Aydınken, Karamürsel, Mehmet Ali Paşa, Yarımca, Yenikent, Seka Kaynak Atölyesi, Kandıra, Çayırova, Darıca veGölcük KO-MEK kurs merkezlerine yapabilirler.  Vatandaşların eğitim ihtiyaçlarını en iyi ve en kaliteli şekilde karşılamaya çalışan KO-MEK gelen talepler doğrultusunda yeni branşlar açmaya devam edecek.
İstihdama yönelik açtığı kurslarla adından söz ettiren KO-MEK Pişmaniye Yapım Kursu açarak bu alanda ihtiyaç duyulan yetişmiş elaman açığını kapatmayı hedefliyor.

Büyük istihdam seferberliğine verdiği katkı ile adından söz ettiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), istihdama yönelik kurslar açmaya devam ediyor. Yeni bir iş sahibi olmak isteyen ya da mevcut işini geliştirmek isteyen vatandaşlara yönelik açılan meslek ve sanat kursları ile binlerce kişiye sertifika veren KO-MEK, yetişmiş elaman bulmakta zorluk çeken sektörlere yeni yüzler yetiştirmeye devam ediyor.

 

İLK KEZ KO-MEK AÇIYOR

KO-MEK, Kocaeli’nde geçmişten günümüze kadar devam eden önemli mesleklerden olan gerek yurt içinde gerekse yurt dışında birçok sofrayı süsleyerek damakları tatlandıran pişmaniye yapımında son günlerde yaşanan elaman açığını kapatmak için çalışmalarını tamamladı. Yeni dönemde bir ilki gerçekleştirerek ilk kez Pişmaniye Yapımı modülü açılmasına yönelik çalışmalar yaparak bu modülü Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü programına ekleten KO-MEK, başvuru sayısını tamamlayarak pişmaniye yapım kursunu açtı.

 

SERTİFİKASINI ALAN KURSİYERLER RAHATLIKLA İŞ BULABİLECEK

KO-MEK çalışmalara İlk olarak kendi bünyesindeki Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında görev yapan Usta Öğreticilere işin ustalarından eğitim almalarını sağlayarak başladı. Daha sonra pişmaniye yapım sektörüne maharetli eller yetiştirerek bu alanda yetişmiş elaman bulmakta zorluk çeken sektöre yeni yüzler yetiştirmek için Pişmaniye Yapım kurslarına başladı. İstihdama yönelik açılan pişmaniye yapım kursunu tamamlayan kursiyerler sertifikalarını alarak elaman açığı bulunan üretim tesislerinde iş bulabilecek ya da kendi iş yerlerini açabilecekler.

 

96 SAATLİK EĞİTİM

Mehmet Ali Paşa Kurs Merkezinde açılan Pişmaniye Yapım Kursu, pratik dersler ve uygulamalı derler ile eğitimlerine devam ediyor. Toplamda 96 saatlik eğitimden oluşan kurs sonrasında kursiyerler sertifikalarını alarak pişmaniye yapım sektöründe iş bulabilecekler.

 

KAYITLAR DEVAM EDİYOR

Pişmaniye ustası olmak isteyen vatandaşlar başvurularını www.komek.org internet sitelerinden veya bizzat Aydınken, Karamürsel, Mehmet Ali Paşa, Yarımca, Yenikent, Seka Kaynak Atölyesi, Kandıra, Çayırova, Darıca veGölcük KO-MEK kurs merkezlerine yapabilirler.  Vatandaşların eğitim ihtiyaçlarını en iyi ve en kaliteli şekilde karşılamaya çalışan KO-MEK gelen talepler doğrultusunda yeni branşlar açmaya devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.