LASTİK İŞ
ismail

GÖLCÜK 'DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ MUTLU BİTTİ

Gölcük 31.05.2018 - 15:25, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖLCÜK 'DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ MUTLU BİTTİ

Gölcük Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sona erdi. Gölcük Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında gerçekleşen ve 128 belediye çalışanını ilgilendiren sözleşmenin dünkü oturumunda antlaşma sağlandı.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in de iştirak ettiği toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Yüksel Karademir de hazır bulundu. İşveren temsilcisi olarak YERELSEN’i Genel Sekreter Av. Mümtaz Uzun ve sendika uzmanı Yahya Bilgin temsil etti. Hizmet İş Sendikası’ndan ise Şube Başkanı İdris Ersoy, İşyeri Baş Temsilcisi Ahmet Komut ve işyeri temsilcileri katıldı. 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren 2 yıl geçerli sayılacak toplu iş sözleşmesi imzalandı. Mevcut yevmiye ve sosyal haklara birinci yıl için 13 oranında, ikinci yıl için enflasyon artı bir puan oranında zam yapıldı. ÖNCELİĞİMİZ HEP ÇALIŞANLARIMIZIN MAAŞLARI OLDU Antlaşma sonrası açıklama yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Biz çalışan arkadaşlarımızı kendimize iş ortağı, mesai arkadaşlarımız olarak görüyoruz. Personelimiz, işçimiz yakıştırmasını doğru bulmuyoruz. Arkadaşlarımızın imkanlarını iyileştirmek, hayat standartlarına katkıda bulunmak bizim içinde en büyük sevinç kaynağıdır. Her daim çalışan kardeşlerimizin ücretlerini alın terleri kurumadan vermenin gayreti içerisinde olduk. Önceliğimiz hep çalışanlarımızın maaşları oldu. Bu zamana kadar da hiç mahcup olmadık. Her ay maaşlarını ve sosyal haklarını aksatmadan ödedik. Arkadaşlarımızda bunun karşılığını çalışarak veriyorlar. Gönlümüz arzu ediyor ki daha fazlasını verelim. Belediye imkanlarını en verimli şekilde kullanabilmek hem de verebileceğimizin en yükseğini vermek şartıyla aramızda ki sözleşmeyi imzaladık. Başta sendika yöneticilerimiz olmak üzere, işçi temsilcilerimize ve çalışan arkadaşlarımıza yapmış olduğumuz sözleşmenin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi. SENDİKA BAŞKANINDAN TEŞEKKÜR Hizmet-iş Sendikası Kocaeli şube Başkanı İdris Ersoy, “Yaklaşık 2 aylık bir toplu sözleşme görüşmesi maratonu sonunda verimli bir toplu sözleşme imza attığımızı düşünüyorum. Mart ayı enflasyonun 10. 23 olduğu bir dönemde yaklaşık ortalamada 13 gibi bir ücret zammı almamız belediye başkanımızın büyük katkıları sonucu gerçekleşti. Böyle bir sözleşmeye imza atmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Başkanımız çalışanlarımızın her zaman hakkı hukuku zamanında ve tam olarak ödendi. Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş’e İşçi arkadaşlarımız adına teşekkür eder toplu iş sözleşmemizin önce işçi arkadaşlarımıza sonra belediyemize ve sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Gölcük Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sona erdi. Gölcük Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında gerçekleşen ve 128 belediye çalışanını ilgilendiren sözleşmenin dünkü oturumunda antlaşma sağlandı.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in de iştirak ettiği toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Yüksel Karademir de hazır bulundu. İşveren temsilcisi olarak YERELSEN’i Genel Sekreter Av. Mümtaz Uzun ve sendika uzmanı Yahya Bilgin temsil etti. Hizmet İş Sendikası’ndan ise Şube Başkanı İdris Ersoy, İşyeri Baş Temsilcisi Ahmet Komut ve işyeri temsilcileri katıldı.

1 Nisan 2018 tarihinden itibaren 2 yıl geçerli sayılacak toplu iş sözleşmesi imzalandı. Mevcut yevmiye ve sosyal haklara birinci yıl için 13 oranında, ikinci yıl için enflasyon artı bir puan oranında zam yapıldı.

ÖNCELİĞİMİZ HEP ÇALIŞANLARIMIZIN MAAŞLARI OLDU

Antlaşma sonrası açıklama yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Biz çalışan arkadaşlarımızı kendimize iş ortağı, mesai arkadaşlarımız olarak görüyoruz. Personelimiz, işçimiz yakıştırmasını doğru bulmuyoruz. Arkadaşlarımızın imkanlarını iyileştirmek, hayat standartlarına katkıda bulunmak bizim içinde en büyük sevinç kaynağıdır. Her daim çalışan kardeşlerimizin ücretlerini alın terleri kurumadan vermenin gayreti içerisinde olduk. Önceliğimiz hep çalışanlarımızın maaşları oldu. Bu zamana kadar da hiç mahcup olmadık. Her ay maaşlarını ve sosyal haklarını aksatmadan ödedik. Arkadaşlarımızda bunun karşılığını çalışarak veriyorlar. Gönlümüz arzu ediyor ki daha fazlasını verelim. Belediye imkanlarını en verimli şekilde kullanabilmek hem de verebileceğimizin en yükseğini vermek şartıyla aramızda ki sözleşmeyi imzaladık. Başta sendika yöneticilerimiz olmak üzere, işçi temsilcilerimize ve çalışan arkadaşlarımıza yapmış olduğumuz sözleşmenin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

SENDİKA BAŞKANINDAN TEŞEKKÜR

Hizmet-iş Sendikası Kocaeli şube Başkanı İdris Ersoy, “Yaklaşık 2 aylık bir toplu sözleşme görüşmesi maratonu sonunda verimli bir toplu sözleşme imza attığımızı düşünüyorum. Mart ayı enflasyonun 10. 23 olduğu bir dönemde yaklaşık ortalamada 13 gibi bir ücret zammı almamız belediye başkanımızın büyük katkıları sonucu gerçekleşti. Böyle bir sözleşmeye imza atmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Başkanımız çalışanlarımızın her zaman hakkı hukuku zamanında ve tam olarak ödendi. Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş’e İşçi arkadaşlarımız adına teşekkür eder toplu iş sözleşmemizin önce işçi arkadaşlarımıza sonra belediyemize ve sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.