LASTİK İŞ
ismail

GÖLCÜK DEPREMİ 18 YAŞINDA

Gündem 11.08.2017 - 10:09, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖLCÜK DEPREMİ 18 YAŞINDA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999 depreminin 18. yılı anma etkinlikleri kapsamında IV. Uluslararası Deprem Çalıştayı’nı düzenliyor. 16-17 Ağustos günlerinde Kocaeli Ticaret Odası’nda gerçekleştirilecek Çalıştay’a Türkiye’den ve dünyadan birçok bilim adamı katılacak. Çalıştay’ın bu seneki konusu ise “deprem risk azaltım çalışmaları, lojistik ve planlama” olacak.

ULUSAL VE ULUSLARARASI PROJELER 17 Ağustos 1999 depremi deneyimini yaşayan Kocaeli, Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği önemli çalışma ve projelerle büyük aşama kaydetti. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi afetlere yönelik olarak ulusal ve uluslararası düzeyde projelerin gündeme gelmesini sağlamak ve toplumda afetlere karşı duyarlılığı artırmak amacıyla uluslararası düzeyde deprem çalıştayları düzenliyor. Bu sene dördüncüsünün gerçekleşeceği uluslararası deprem çalıştayında, Japonya, Yunanistan, Romanya gibi ülkelerden ülkemizin sayılı üniversite ve kuruluşlarından gelen akademisyenler önemli bilgiler sunacak. YERLİ VE YABANCI AKADEMİSYENLER KATILACAK Çalıştayda Japonya Meteoroloji Ajansı, Sismoloji ve Tsunami Araştırma Bölümünden Dr. Mitsuyuki Hoshıba’nın Japonya’nın deprem erken uyarı sistemi uygulaması ile geçmiş on yıldaki deneyimi, Yunanistan Mühendislik Sismoloji Ve Deprem Mühendisliği Enstitüsü’nden Dr. Nikolaos Theodoulıdıs’in Yunanistan’da meydana gelen geçmiş depremlerin öğrettikleri ve deprem riskinin azaltılmasına yönelik yapılan çalışmalar gibi bir çok önemli konu irdelenecek. Öte yandan Türkiye’den birçok önemli bilim adamı  çalıştayda sunum yapacak   KENT GENELİNDE DEPREM ETKİNLİKLERİ Uluslararası Deprem Çalıştayı ile birlikte deprem bilincini aşılamak ve depremi unutturmamak amacı ile Kocaeli’de birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Bu kapsamda 15-17 Ağustos günleri arasında Yürüyüş Yolu üzerinde Deprem Bilgilendirme Standı kurulacak. Öte yandan 15 Ağustos’ta Gebze Kent meydanına,  16-17 Ağustos’ta ise İzmit Cumhuriyet Meydanı’na Güvenli Yaşam Odası konuşlandırılacak.17 Ağustos Günü İzmit Bilim Merkezi’nde “Depremi Öğrenme ve Anlama Atölyesi kurulacak.  Aynı gün saat 14.00’da Bahçeşme Mezarlığında Deprem Şehitleri İçin Kuranı Kerim ve Dua etkinliği de gerçekleştirilecek.   GÜVENLİ YAŞAM ODASI Güvenli Yaşam odasında yapısal olmayan risklerin azaltılması(YORA)  konusunda bilgilendirici sunumlar yapılacak olup eş zamanlı olarak İzmit yürüyüş yoluna depremle ve afetlerle ilgili projelerimizi tanıtmak üzere stantlar  kurulacaktır. Güvenli yaşam odası ve stantlarda Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan afetle ilgili uyarılar içeren  ‘‘Afete Hazırlık Oyunu’’ ve çocukları tasarruf bilincini artırmak ve afetle ilgili bilgiler içeren kumbara ve bilgilendirici dokümanlar dağıtılacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999 depreminin 18. yılı anma etkinlikleri kapsamında IV. Uluslararası Deprem Çalıştayı’nı düzenliyor. 16-17 Ağustos günlerinde Kocaeli Ticaret Odası’nda gerçekleştirilecek Çalıştay’a Türkiye’den ve dünyadan birçok bilim adamı katılacak. Çalıştay’ın bu seneki konusu ise “deprem risk azaltım çalışmaları, lojistik ve planlama” olacak.

ULUSAL VE ULUSLARARASI PROJELER
17 Ağustos 1999 depremi deneyimini yaşayan Kocaeli, Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği önemli çalışma ve projelerle büyük aşama kaydetti. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi afetlere yönelik olarak ulusal ve uluslararası düzeyde projelerin gündeme gelmesini sağlamak ve toplumda afetlere karşı duyarlılığı artırmak amacıyla uluslararası düzeyde deprem çalıştayları düzenliyor. Bu sene dördüncüsünün gerçekleşeceği uluslararası deprem çalıştayında, Japonya, Yunanistan, Romanya gibi ülkelerden ülkemizin sayılı üniversite ve kuruluşlarından gelen akademisyenler önemli bilgiler sunacak.

YERLİ VE YABANCI AKADEMİSYENLER KATILACAK
Çalıştayda Japonya Meteoroloji Ajansı, Sismoloji ve Tsunami Araştırma Bölümünden Dr. Mitsuyuki Hoshıba’nın Japonya’nın deprem erken uyarı sistemi uygulaması ile geçmiş on yıldaki deneyimi, Yunanistan Mühendislik Sismoloji Ve Deprem Mühendisliği Enstitüsü’nden Dr. Nikolaos Theodoulıdıs’in Yunanistan’da meydana gelen geçmiş depremlerin öğrettikleri ve deprem riskinin azaltılmasına yönelik yapılan çalışmalar gibi bir çok önemli konu irdelenecek. Öte yandan Türkiye’den birçok önemli bilim adamı  çalıştayda sunum yapacak
 
KENT GENELİNDE DEPREM ETKİNLİKLERİ
Uluslararası Deprem Çalıştayı ile birlikte deprem bilincini aşılamak ve depremi unutturmamak amacı ile Kocaeli’de birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Bu kapsamda 15-17 Ağustos günleri arasında Yürüyüş Yolu üzerinde Deprem Bilgilendirme Standı kurulacak. Öte yandan 15 Ağustos’ta Gebze Kent meydanına,  16-17 Ağustos’ta ise İzmit Cumhuriyet Meydanı’na Güvenli Yaşam Odası konuşlandırılacak.17 Ağustos Günü İzmit Bilim Merkezi’nde “Depremi Öğrenme ve Anlama Atölyesi kurulacak.  Aynı gün saat 14.00’da Bahçeşme Mezarlığında Deprem Şehitleri İçin Kuranı Kerim ve Dua etkinliği de gerçekleştirilecek.
 
GÜVENLİ YAŞAM ODASI
Güvenli Yaşam odasında yapısal olmayan risklerin azaltılması(YORA)  konusunda bilgilendirici sunumlar yapılacak olup eş zamanlı olarak İzmit yürüyüş yoluna depremle ve afetlerle ilgili projelerimizi tanıtmak üzere stantlar  kurulacaktır. Güvenli yaşam odası ve stantlarda Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan afetle ilgili uyarılar içeren  ‘‘Afete Hazırlık Oyunu’’ ve çocukları tasarruf bilincini artırmak ve afetle ilgili bilgiler içeren kumbara ve bilgilendirici dokümanlar dağıtılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.