LASTİK İŞ
ismail

GÖLCÜK DEVLET HASTANESİ SAĞLIK ÜSSÜ OLACAK

Sağlık 20.02.2019 - 10:57, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖLCÜK DEVLET HASTANESİ SAĞLIK ÜSSÜ OLACAK

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinin yeni bina inşaatı hızlanıyor. Daha önce İhsaniye mahallesindeki eski hastane binasının bahçesine yapımı planlanan, ancak teknik problemlerden dolayı Değirmendere’deki eski MİGROS alanında yapılmasına karar verilen yeni hastane binasında temel ve izolasyon işlemlerinde son aşamaya gelindi.

Yeni araziye göre düzenlenen proje revizyonlarının ardından, yoğun çalışmalar sonucunda inşaatın fiziki ilerleme oranı 14’e ulaştı. Yaklaşık 52 bin m2 arsa alanında, 45 bin m2 kapalı alana sahip 272 yataklı olarak inşa edilecek yeni hastane binası İzmit ile Yalova arasında önemli bir sağlık yatırımı olacak. Hastanede 28’i erişkin 7’si yenidoğan olmak üzere toplam 32 Yoğun bakım yatağı, 26 yataklı Diyaliz ünitesi, 7 genel, 1 lokal ve 1 sezaryen olmak üzere toplam 9 Ameliyathane, 71 Poliklinik odası, 4 adet tek kişilik (SDL) konforlu doğum odası, Hiperbarik Ünitesi gibi özellikli alanlar ile 227’si kapalı 275’i açık olmak üzere toplam 500 araçlık Otopark bulunacak.   BÖLGENİN SAĞLIK İHTİYACINI KARŞILAYACAK Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinin hizmet çıtasını her geçen gün daha yukarıya taşıdığını belirten İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney,  “ Kocaeli Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yeni bina inşaatının temel ve izolasyon işlemleri tamamlandıktan sonra 250 adet deprem izolatörü yerleştirilecek, bina 750 günde tamamlanacak. Hizmete açılmadan önce sayısı arttırılarak 300 yatağa ulaşacak. Yeni bina ile hastanemiz A grubuna yükselmiş olacak. Hekim ve sağlık personeli de buna göre planlanacak. Böylece, Halıdere Fizik Tedavi-Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, özellikli hizmetler ve gelişmiş uzman kadrosu ile Gölcük Devlet Hastanesinin adeta sağlık üssü olması yolunda önemli bir adım atılmış olacak. Şehrin bu yakasındaki özellikli sağlık hizmetleri artık Gölcükte verilebilecek. Gölcük Karamürsel bölgesinin önümüzdeki yıllarda daha da gelişeceğini öngörüyor, sağlık hizmetlerinin altyapısını da şimdiden buna göre hazırlıyoruz. İhsaniye’deki hastane binası sağlık tesisi olarak kullanılmaya devam edecek, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin kapasitesi daha da büyütülerek buraya taşınacak. O bölgede yeni sağlık yatırımları olacak. Amacımız bu tür yatırımlarla Kocaeli şehir merkezine periferden hasta akışını engellemek. 18.000 sağlık çalışanımızla Kocaeli halkına en iyi sağlık hizmetini vermek için gece gündüz çalışıyoruz”  dedi.               
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinin yeni bina inşaatı hızlanıyor. Daha önce İhsaniye mahallesindeki eski hastane binasının bahçesine yapımı planlanan, ancak teknik problemlerden dolayı Değirmendere’deki eski MİGROS alanında yapılmasına karar verilen yeni hastane binasında temel ve izolasyon işlemlerinde son aşamaya gelindi.

Yeni araziye göre düzenlenen proje revizyonlarının ardından, yoğun çalışmalar sonucunda inşaatın fiziki ilerleme oranı 14’e ulaştı.

Yaklaşık 52 bin marsa alanında, 45 bin m2 kapalı alana sahip 272 yataklı olarak inşa edilecek yeni hastane binası İzmit ile Yalova arasında önemli bir sağlık yatırımı olacak. Hastanede 28’i erişkin 7’si yenidoğan olmak üzere toplam 32 Yoğun bakım yatağı, 26 yataklı Diyaliz ünitesi, 7 genel, 1 lokal ve 1 sezaryen olmak üzere toplam 9 Ameliyathane, 71 Poliklinik odası, 4 adet tek kişilik (SDL) konforlu doğum odası, Hiperbarik Ünitesi gibi özellikli alanlar ile 227’si kapalı 275’i açık olmak üzere toplam 500 araçlık Otopark bulunacak.

 

BÖLGENİN SAĞLIK İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinin hizmet çıtasını her geçen gün daha yukarıya taşıdığını belirten İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney,  “ Kocaeli Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yeni bina inşaatının temel ve izolasyon işlemleri tamamlandıktan sonra 250 adet deprem izolatörü yerleştirilecek, bina 750 günde tamamlanacak. Hizmete açılmadan önce sayısı arttırılarak 300 yatağa ulaşacak. Yeni bina ile hastanemiz A grubuna yükselmiş olacak. Hekim ve sağlık personeli de buna göre planlanacak.

Böylece, Halıdere Fizik Tedavi-Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, özellikli hizmetler ve gelişmiş uzman kadrosu ile Gölcük Devlet Hastanesinin adeta sağlık üssü olması yolunda önemli bir adım atılmış olacak. Şehrin bu yakasındaki özellikli sağlık hizmetleri artık Gölcükte verilebilecek. Gölcük Karamürsel bölgesinin önümüzdeki yıllarda daha da gelişeceğini öngörüyor, sağlık hizmetlerinin altyapısını da şimdiden buna göre hazırlıyoruz.

İhsaniye’deki hastane binası sağlık tesisi olarak kullanılmaya devam edecek, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin kapasitesi daha da büyütülerek buraya taşınacak. O bölgede yeni sağlık yatırımları olacak. Amacımız bu tür yatırımlarla Kocaeli şehir merkezine periferden hasta akışını engellemek. 18.000 sağlık çalışanımızla Kocaeli halkına en iyi sağlık hizmetini vermek için gece gündüz çalışıyoruz”  dedi.             

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.