LASTİK İŞ
ismail

GÖLCÜK'E 11 YENİ HEKİM GELİYOR

Sağlık 14.10.2017 - 10:00, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖLCÜK'E 11 YENİ HEKİM GELİYOR

Kocaeli genelindeki kamu hastanelerine toplam 101 hekim atanırken bu hekimlerden 11'i Gölcük de görev yapacak.

Sağlık Bakanlığı 77. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası ile mazeret kurası için başvurular başladı. 17.10.2017 tarihi saat 18:00' e kadar Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak başvurular sonucunda İlimize 8 Uzman Hekim, 93 Pratisyen Hekim olmak üzere toplamda 101 hekim ataması gerçekleşecek. Bu atamalar ile bir çok hastanedeki uzman ve pratisyen hekim eksiklikleri tamamlanmış olacak. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan Uzman, Pratisyen ve Münhal kadro sayısına göre atanan hekim sayıları;   SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi: 1 El Cerrahisi Uzmanı, 6 Pratisyen Hekim,   Kocaeli Devlet Hastanesi:  17 Pratisyen Hekim     İzmit Seka Devlet Hastanesi: 1 Kardiyoloji, 1 Nöroloji, 1 Göğüs Hastalıkları Uzman Hekimi, 14 Pratisyen Hekim,   Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi:  11 Pratisyen Hekim,   Gebze Fatih Devlet Hastanesi: 1 İç Hastalıkları Uzmanı, 12 Pratisyen Hekim,   Darıca Farabi Devlet Hastanesi: 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, 1 Gastroenteroloji, 1 İç Hastalıkları Uzman Hekimi, 12 Pratisyen Hekim,   Kandıra M. Kazım Dinç Devlet Hastanesi:  6 Pratisyen Hekim,   Karamürsel Devlet Hastanesi:  6 Pratisyen Hekim,   Körfez Devlet Hastanesi:    4 Pratisyen Hekim   Dilovası Devlet Hastanesi :  5 Pratisyen Hekim,   Kocaeli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney “Bu atamalar sayesinde devlet hastanelerimizdeki acil hekim kadrosu önemli ölçüde güçlenmiş olacak. Ayrıca Kartepe, Başiskele ve Çayırova  semt polikliniklerimizde 24 saat kesintisiz poliklinik hizmetine devam edeceğiz. Bu atamalar ile Derince, Gebze Fatih, Darıca Farabi ve İzmit Seka hastanelerimizde kritik branşlardaki sıkıntı çözülmüş olacak. Mecburi hizmet olacağı için gelen hekimlerimizin daha uzun süre görevde kalacağını düşünüyoruz. İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum”  dedi. Yeni hekimlerin 3 ay içinde göreve başlaması bekleniyor.
Kocaeli genelindeki kamu hastanelerine toplam 101 hekim atanırken bu hekimlerden 11'i Gölcük de görev yapacak.

Sağlık Bakanlığı 77. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası ile mazeret kurası için başvurular başladı. 17.10.2017 tarihi saat 18:00' e kadar Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak başvurular sonucunda İlimize 8 Uzman Hekim, 93 Pratisyen Hekim olmak üzere toplamda 101 hekim ataması gerçekleşecek. Bu atamalar ile bir çok hastanedeki uzman ve pratisyen hekim eksiklikleri tamamlanmış olacak. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan Uzman, Pratisyen ve Münhal kadro sayısına göre atanan hekim sayıları;

 

SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi:

1 El Cerrahisi Uzmanı, 6 Pratisyen Hekim,

 

Kocaeli Devlet Hastanesi:  17 Pratisyen Hekim  

 

İzmit Seka Devlet Hastanesi:

1 Kardiyoloji, 1 Nöroloji, 1 Göğüs Hastalıkları Uzman Hekimi, 14 Pratisyen Hekim,

 

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi:  11 Pratisyen Hekim,

 

Gebze Fatih Devlet Hastanesi:

1 İç Hastalıkları Uzmanı, 12 Pratisyen Hekim,

 

Darıca Farabi Devlet Hastanesi:

1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, 1 Gastroenteroloji, 1 İç Hastalıkları Uzman Hekimi, 12 Pratisyen Hekim,

 

Kandıra M. Kazım Dinç Devlet Hastanesi:  6 Pratisyen Hekim,

 

Karamürsel Devlet Hastanesi:  6 Pratisyen Hekim,

 

Körfez Devlet Hastanesi:    4 Pratisyen Hekim

 

Dilovası Devlet Hastanesi :  5 Pratisyen Hekim,

 

Kocaeli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney “Bu atamalar sayesinde devlet hastanelerimizdeki acil hekim kadrosu önemli ölçüde güçlenmiş olacak. Ayrıca Kartepe, Başiskele ve Çayırova  semt polikliniklerimizde 24 saat kesintisiz poliklinik hizmetine devam edeceğiz. Bu atamalar ile Derince, Gebze Fatih, Darıca Farabi ve İzmit Seka hastanelerimizde kritik branşlardaki sıkıntı çözülmüş olacak. Mecburi hizmet olacağı için gelen hekimlerimizin daha uzun süre görevde kalacağını düşünüyoruz. İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum”  dedi. Yeni hekimlerin 3 ay içinde göreve başlaması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.