LASTİK İŞ

GÖLCÜK’E KESİNTİSİZ SU YATIRIMI

Gölcük 07.08.2018 - 18:16, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖLCÜK’E KESİNTİSİZ SU YATIRIMI

Kocaeli’nde çeşitli kapasitede 600’ün üzerinde depo ile içmesuyu hizmeti veren İSU Genel Müdürlüğü, “Donanma Kenti” Gölcük ile “7 Yıldızlı Kent” Başiskele ilçelerinin kesintisiz su ihtiyaçlarını karşılamak için yeni içmesuyu depoları inşa ediyor ve mevcut depoların bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyor

Küresel ısınma ile birlikte tatlı suya olan ihtiyaç her geçen gün önem arz ediyor. Kocaeli’nde teknolojik yatırımlar ile birlikte suyu iyi yöneten İSU Genel Müdürlüğü, “Kocaeli’de Su Musluktan İçilir” ilkesi ile şehrin yaklaşık 2 milyon nüfusunun içmesuyu ihtiyacını karşılıyor. 783 bin abonesi ile ülkemizde onlarca ilin nüfusundan fazla  aboneye kesintisiz arıtılmış içmesuyu sağlayan Kurum, sanayi ile birlikte her geçen gün artan işgücü ve buna bağlı nüfusu artan şehrin su ihtiyacını karşılamak için  bir yandan baraj ve yerel su kaynaklarını artırıyor bir yandan da içmesuyu depolarının kapasitesinin artırılması ve modernizasyonu için yatırımlar gerçekleştiriyor.  YENİ DEPOLAR İNŞA EDİLİYOR İSU, birçok ilçede olduğu gibi Gölcük ve Başiskele ilçelerinde depo yatırımları yapıyor. Devam eden iki ayrı proje kapsamında Gölcük ilçesinde Değirmendere Kestanelik’te 3000 m3, Yukarı Değirmendere İçmesuyu Arıtma Tesisi için 1000 m3,  Saraylı’da 300 m3 ve Mamuriye’de 100 m3, Başiskele ilçesinde ise  Yuvacık ve Bahçecik Soğuksu’da 2000’er m3, Yuvacık Aydınkent’te 1000 m3 ve Camidüzü’nde 100 m3 kapasiteli olmak üzere 8 ayrı betonarme su deposu inşa ediliyor. Dört ayrı deponun betonarme inşaatlarının sürdüğü proje kapsamında yapılacak yeni depolar ile birlikte yaklaşık 2 km uzunluğunda içmesuyu hattı da inşa edilecek. Ani gelişen arızalar ve buna  bağlı olarak oluşabilecek su kesintilerine karşı bölgelerin su ihtiyacını karşılayacak olan depoların inşaatı, 8  milyon liraya mal olacak.  DEPOLAR BAKIM-ONARIMDAN GEÇİYOR İSU Genel Müdürlüğü, ayrıca iki ilçede bir yandan yeni su depoları inşa ederken bir yandan da mevcut depoların bakım onarımlarını gerçekleştiriyor. Başiskele’de 4 ve Gölcük ilçesinde 18 olmak üzere, 5000 m3 ile 30 m3 arasında değişen çeşitli büyüklüklerdeki  toplam 22 adet su deposunun inşaat, yalıtım, elektrik ve  mekanik bakım ve onarımları sürdürülüyor.    SU SÜREKLİ KONTROL ALTINDA İki ayrı proje kapsamında yapılan çalışmaların yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor. Gölcük ve Başiskele ilçelerinin kesintisiz, bol ve düzenli arıtılmış içmesuyu ihtiyacını karşılayacak yatırımlar ile birlikte, muhtemel su kesintilerine karşı önlemler alınmış olunacak. Su depoları,  kurumun teknoloji merkezi olan içmesuyu scada merkezinde online olarak 7 gün 24 saat takip ediliyor. Kocaeli’nde vatandaşlarımızın damak zevkine sunduğu arıtılmış su, ülkemizin önemli akredite İSU Merkez Laboratuvarında sürekli analizler yapılarak kontrol altında bulunduruluyor.
Kocaeli’nde çeşitli kapasitede 600’ün üzerinde depo ile içmesuyu hizmeti veren İSU Genel Müdürlüğü, “Donanma Kenti” Gölcük ile “7 Yıldızlı Kent” Başiskele ilçelerinin kesintisiz su ihtiyaçlarını karşılamak için yeni içmesuyu depoları inşa ediyor ve mevcut depoların bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyor

Küresel ısınma ile birlikte tatlı suya olan ihtiyaç her geçen gün önem arz ediyor. Kocaeli’nde teknolojik yatırımlar ile birlikte suyu iyi yöneten İSU Genel Müdürlüğü, “Kocaeli’de Su Musluktan İçilir” ilkesi ile şehrin yaklaşık 2 milyon nüfusunun içmesuyu ihtiyacını karşılıyor. 783 bin abonesi ile ülkemizde onlarca ilin nüfusundan fazla  aboneye kesintisiz arıtılmış içmesuyu sağlayan Kurum, sanayi ile birlikte her geçen gün artan işgücü ve buna bağlı nüfusu artan şehrin su ihtiyacını karşılamak için  bir yandan baraj ve yerel su kaynaklarını artırıyor bir yandan da içmesuyu depolarının kapasitesinin artırılması ve modernizasyonu için yatırımlar gerçekleştiriyor. 

YENİ DEPOLAR İNŞA EDİLİYOR
İSU, birçok ilçede olduğu gibi Gölcük ve Başiskele ilçelerinde depo yatırımları yapıyor. Devam eden iki ayrı proje kapsamında Gölcük ilçesinde Değirmendere Kestanelik’te 3000 m3, Yukarı Değirmendere İçmesuyu Arıtma Tesisi için 1000 m3,  Saraylı’da 300 m3 ve Mamuriye’de 100 m3, Başiskele ilçesinde ise  Yuvacık ve Bahçecik Soğuksu’da 2000’er m3, Yuvacık Aydınkent’te 1000 m3 ve Camidüzü’nde 100 m3 kapasiteli olmak üzere 8 ayrı betonarme su deposu inşa ediliyor. Dört ayrı deponun betonarme inşaatlarının sürdüğü proje kapsamında yapılacak yeni depolar ile birlikte yaklaşık 2 km uzunluğunda içmesuyu hattı da inşa edilecek. Ani gelişen arızalar ve buna  bağlı olarak oluşabilecek su kesintilerine karşı bölgelerin su ihtiyacını karşılayacak olan depoların inşaatı, 8  milyon liraya mal olacak. 

DEPOLAR BAKIM-ONARIMDAN GEÇİYOR
İSU Genel Müdürlüğü, ayrıca iki ilçede bir yandan yeni su depoları inşa ederken bir yandan da mevcut depoların bakım onarımlarını gerçekleştiriyor. Başiskele’de 4 ve Gölcük ilçesinde 18 olmak üzere, 5000 m3 ile 30 m3 arasında değişen çeşitli büyüklüklerdeki  toplam 22 adet su deposunun inşaat, yalıtım, elektrik ve  mekanik bakım ve onarımları sürdürülüyor.   

SU SÜREKLİ KONTROL ALTINDA
İki ayrı proje kapsamında yapılan çalışmaların yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor. Gölcük ve Başiskele ilçelerinin kesintisiz, bol ve düzenli arıtılmış içmesuyu ihtiyacını karşılayacak yatırımlar ile birlikte, muhtemel su kesintilerine karşı önlemler alınmış olunacak. Su depoları,  kurumun teknoloji merkezi olan içmesuyu scada merkezinde online olarak 7 gün 24 saat takip ediliyor. Kocaeli’nde vatandaşlarımızın damak zevkine sunduğu arıtılmış su, ülkemizin önemli akredite İSU Merkez Laboratuvarında sürekli analizler yapılarak kontrol altında bulunduruluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.