GÖLCÜK KÖYLERİNDE SEÇMEN SAYISI ARTTI

Asayiş 15.01.2019 - 17:38, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖLCÜK KÖYLERİNDE SEÇMEN SAYISI ARTTI

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), yapılan tahkikat sonucu beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtlarının dondurulacağı, bu durumdaki seçmenlerin askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacakları bildirmişti. Bu uyarıya rağmen İlçemizdeki bir çok köyde nüfus artışı yaşandı.

31 Mart Yerel seçimleri öncesi ilçemizde ki köylerdeki oy oranlarında patlama yaşandı. Muhtarlık seçimlerini kaybetmek istemeyen Muhtar adayları şehir merkezinde yaşayan akrabalarının ikametgahlarını köylere aldırmaya başladı. YSK UYARDI Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), yapılan tahkikat sonucu  beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtlarının  dondurulacağı, bu durumdaki seçmenlerin askı süresi içinde gerçek yerleşim  yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy  kullanamayacakları bildirmişti. KAYITLAR DONDURULACAK 4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında muhtarlık bölgesi askı listeleri  güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılmıştır. Yapılan tahkikat sonucunda beyan  edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtları dondurulacak olup, bu durumda olan seçmenler askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine  kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy  kullanamayacaklardır. Bu nedenle seçmenlerimizin gerçek yerleşim yerlerinde  kayıtlı olmaları, oy kullanma yetkileri bakımından yasal zorunluluktur." KÖY NÜFUSU ARTTI 31 Mart yerel seçimleri için seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı. Gölcük köylerinde seçim öncesi seçmen sayısı köylere göre yüzde otuz yüzde elli oranında arttı.  MUHTAR SEÇMENİNİ TAŞIYOR 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde belediye başkan adaylarından daha çok Muhtar adayları kıyasıya yarışıyor. Seçimi kaybetmek istemeyen muhtar adayları şehir merkezinde yaşayan akranbalarının  nufüs kayıtlarını köylere aldrımaya başladı. Bu durumda köylerde az sayıda olan nufüs bir anda patlama yaşadı. 140 İSİM ADRESİ ARAŞTIRILIYOR Bir siyasi partinin İlçe seçim kuruluna şikayeti üzerine İlçe Seçim kurulu İlçe jandarma Komutanlığına yazı yazarak şikayet konusu köyde araştırma yapmasını istedi.
Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), yapılan tahkikat sonucu beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtlarının dondurulacağı, bu durumdaki seçmenlerin askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacakları bildirmişti. Bu uyarıya rağmen İlçemizdeki bir çok köyde nüfus artışı yaşandı.

31 Mart Yerel seçimleri öncesi ilçemizde ki köylerdeki oy oranlarında patlama yaşandı. Muhtarlık seçimlerini kaybetmek istemeyen Muhtar adayları şehir merkezinde yaşayan akrabalarının ikametgahlarını köylere aldırmaya başladı.

YSK UYARDI
Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), yapılan tahkikat sonucu  beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtlarının  dondurulacağı, bu durumdaki seçmenlerin askı süresi içinde gerçek yerleşim  yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy  kullanamayacakları bildirmişti.

KAYITLAR DONDURULACAK
4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında muhtarlık bölgesi askı listeleri  güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılmıştır. Yapılan tahkikat sonucunda beyan  edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtları dondurulacak olup, bu durumda olan seçmenler askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine  kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy  kullanamayacaklardır. Bu nedenle seçmenlerimizin gerçek yerleşim yerlerinde  kayıtlı olmaları, oy kullanma yetkileri bakımından yasal zorunluluktur."
KÖY NÜFUSU ARTTI
31 Mart yerel seçimleri için seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı. Gölcük köylerinde seçim öncesi seçmen sayısı köylere göre yüzde otuz yüzde elli oranında arttı. 

MUHTAR SEÇMENİNİ TAŞIYOR
31 Mart'ta yapılacak seçimlerde belediye başkan adaylarından daha çok Muhtar adayları kıyasıya yarışıyor. Seçimi kaybetmek istemeyen muhtar adayları şehir merkezinde yaşayan akranbalarının  nufüs kayıtlarını köylere aldrımaya başladı. Bu durumda köylerde az sayıda olan nufüs bir anda patlama yaşadı.

140 İSİM ADRESİ ARAŞTIRILIYOR
Bir siyasi partinin İlçe seçim kuruluna şikayeti üzerine İlçe Seçim kurulu İlçe jandarma Komutanlığına yazı yazarak şikayet konusu köyde araştırma yapmasını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.