LASTİK İŞ
ismail

GÖLCÜK RAHVANIN MERKEZİ OLDU

Spor 23.07.2018 - 11:08, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖLCÜK RAHVANIN MERKEZİ OLDU

Gölcük belediyesi geleneksel spor dallarından rahvanın atçılığa büyük önem vererek bu sporun 7`den 70 e herkes tarafından yapılabilmesi için önemli adımlar attı. Her yıl geleneksel olarak 3 defa yapılan rahvanın at yarışlarının yanı sıra Gölcük’te bir de bu spor için koşu pisti ve tesisler bulunmakta.

Türkiye’nin en uzun ve sağlıklı koşu pistine sahip olan Gölcük ilçesinde ata binmeyi sevenler her zaman bu tesislere giderek rahvan ata binmenin keyfini yaşıyorlar. ALTIN KEMERLİ KOŞUNUN 15.Sİ YAPILIYOR Bu sene 5 Ağustos Pazar günü Geleneksel Altın Kemerli Rahvan At Yarışları`nın 15.si yapılıyor. Ülkemizin dört bir yanından gelen rahvan atlar bu yarışta kıyasıya yarışıyorlar. Vatandaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği yarışlara bu sene de katılımın yüksek olması bekleniyor. GÖLCÜK ATA SPORLARINI SEVİYOR Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan ELLİBEŞ, Gölcük olarak geleneksel sporlarımızı seviyoruz ve sahip çıkıyoruz. Bunları gelecek kuşaklara da aktarmak istiyoruz. Bu amaçla, bölgemizde önemli bir yer tutan rahvan atçılığın gelişmesi, şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın, çocuklarımızın bu spordan istifade edebilmesi için Türkiye’mizin en güzel rahvan koşu pistini ve tesisini yaptık. 7`den 70 e herkes bu tesislerimize gelerek rahvan atın zevkini yaşayabilir. Bununla da kalmadık, bu sporun her sene 3 defa olmak üzere yarışlarını düzenliyoruz. Bu sene 15.sini düzenlediğimiz Altın Kemerli Yarışı 5 Ağustos Pazar günü gerçekleştireceğiz. Tüm yarış severleri ve halkımızı davet ediyorum, dedi.  
Gölcük belediyesi geleneksel spor dallarından rahvanın atçılığa büyük önem vererek bu sporun 7`den 70 e herkes tarafından yapılabilmesi için önemli adımlar attı. Her yıl geleneksel olarak 3 defa yapılan rahvanın at yarışlarının yanı sıra Gölcük’te bir de bu spor için koşu pisti ve tesisler bulunmakta.

Türkiye’nin en uzun ve sağlıklı koşu pistine sahip olan Gölcük ilçesinde ata binmeyi sevenler her zaman bu tesislere giderek rahvan ata binmenin keyfini yaşıyorlar.

ALTIN KEMERLİ KOŞUNUN 15.Sİ YAPILIYOR

Bu sene 5 Ağustos Pazar günü Geleneksel Altın Kemerli Rahvan At Yarışları`nın 15.si yapılıyor. Ülkemizin dört bir yanından gelen rahvan atlar bu yarışta kıyasıya yarışıyorlar. Vatandaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği yarışlara bu sene de katılımın yüksek olması bekleniyor.

GÖLCÜK ATA SPORLARINI SEVİYOR

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan ELLİBEŞ, Gölcük olarak geleneksel sporlarımızı seviyoruz ve sahip çıkıyoruz. Bunları gelecek kuşaklara da aktarmak istiyoruz. Bu amaçla, bölgemizde önemli bir yer tutan rahvan atçılığın gelişmesi, şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın, çocuklarımızın bu spordan istifade edebilmesi için Türkiye’mizin en güzel rahvan koşu pistini ve tesisini yaptık. 7`den 70 e herkes bu tesislerimize gelerek rahvan atın zevkini yaşayabilir. Bununla da kalmadık, bu sporun her sene 3 defa olmak üzere yarışlarını düzenliyoruz. Bu sene 15.sini düzenlediğimiz Altın Kemerli Yarışı 5 Ağustos Pazar günü gerçekleştireceğiz. Tüm yarış severleri ve halkımızı davet ediyorum, dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.