LASTİK İŞ

GÖLCÜK'TE TARİH YOLCULUĞU

25.08.2017 - 15:38, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖLCÜK'TE TARİH YOLCULUĞU

Gölcük Belediyesi Saraylı – Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam " projesi kapsamında düzenlenen Gölcük tanıtım turu gerçekleştirildi.

Gölcük Belediyesi’nin Termal Turizm Birliği ve Marka ile birlikte yürüttüğü "Saraylı – Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam " projesi kapsamında düzenlenen Gölcük tanıtım turu, Gölcük Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü  Berrin Özdil, Turizm Birlik Müdürü/Proje Koordinatörü Ayşe Dışpınar, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Türkiye Seyahat Acenteları Birliği (TÜRSAB) yetkililerin katılımı ile gerçekleştirildi. Gölcük’ün Tarihi Yerleri Gezildi Gölcük’teki tarihi dokuyu ve turizm alanlarını tanıtmak adına gerçekleştirilen tur ilk olarak Yazlık Kadırga alanından başladı. Eşsiz manzarası ve doğası ile tura katılanları etkileyen Yazlık Kadırga Yaylası misafirlerden tam not aldı. Daha sonrasında Saraylı köy meydanına geçen misafirler buradaki tarihi evler ve asırlık çınar ağacı hakkında bilgi aldılar. Saraylıdaki tarihi mekanları dikkatlice inceleyen misafirler çok beğendiklerini dile getirdiler. Buradan Gölcük Belediyesine ait olan  Örcün'deki korumaya değer ahşap sivil mimari örneği olan Sultan Hatun Konağı ziyaret edildi. Gölcük’e ziyarette bulunacak insanların konaklama imkanları gözlemlendi. Tarihi Konak vatandaşlara butik otel olarak hizmet verecek olması acente yetkililerini sevindirdi. Ayrıca acente yetkilileri Konakta, Saraylı ve Örcünlü bayanların hazırladığı yöresel lezzetleri tattılar. Gölcük Tur Programına Alınacak Türsab Yetkilileri ve misafirler Gölcük Belediyesi’nin Tarih Koridoru Projesi kapsamında Değirmendere Yalı Mahallesinde Yapımı Devam Eden Tarihi Yalı Evleri İnşaatını incelediler. 12 tescilli binanın ve caminin restorasyon projeleri Kültür ve Tabiat varlıkları kurulunca onaylanmış ve yapımı da büyük bir hızla devam eden tarihi evleri tek tek dolaşan yetkililer projeyi çok beğendiklerini Gölcük’ü tur programına alacaklarını dile getirdiler. Gölcük Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü  Berrin Özdil, yapılan Tarihi Yalı Evleri, Eriklitepe Tabiat Parkı ve Tarih Koridoru Projeleri hakkında yetkilileri bilgilendirdi. Türsab yetkililerinin Gölcük’teki bu geziden çok memnun ayrıldıklarını ifade ederek, Türsab seyahat acentaları olarak Gölcük’teki bu yeni destinasyonun kendilerini heyecanlandırdığını, Gölcük’teki tarihi bu mekanların turizme kazandırılmasından dolayı Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e çok teşekkür ettiklerini ifade ettiler
Gölcük Belediyesi Saraylı – Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam " projesi kapsamında düzenlenen Gölcük tanıtım turu gerçekleştirildi.

Gölcük Belediyesi’nin Termal Turizm Birliği ve Marka ile birlikte yürüttüğü "Saraylı – Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam " projesi kapsamında düzenlenen Gölcük tanıtım turu, Gölcük Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü  Berrin Özdil, Turizm Birlik Müdürü/Proje Koordinatörü Ayşe Dışpınar, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Türkiye Seyahat Acenteları Birliği (TÜRSAB) yetkililerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Gölcük’ün Tarihi Yerleri Gezildi

Gölcük’teki tarihi dokuyu ve turizm alanlarını tanıtmak adına gerçekleştirilen tur ilk olarak Yazlık Kadırga alanından başladı. Eşsiz manzarası ve doğası ile tura katılanları etkileyen Yazlık Kadırga Yaylası misafirlerden tam not aldı.

Daha sonrasında Saraylı köy meydanına geçen misafirler buradaki tarihi evler ve asırlık çınar ağacı hakkında bilgi aldılar. Saraylıdaki tarihi mekanları dikkatlice inceleyen misafirler çok beğendiklerini dile getirdiler. Buradan Gölcük Belediyesine ait olan  Örcün'deki korumaya değer ahşap sivil mimari örneği olan Sultan Hatun Konağı ziyaret edildi. Gölcük’e ziyarette bulunacak insanların konaklama imkanları gözlemlendi. Tarihi Konak vatandaşlara butik otel olarak hizmet verecek olması acente yetkililerini sevindirdi. Ayrıca acente yetkilileri Konakta, Saraylı ve Örcünlü bayanların hazırladığı yöresel lezzetleri tattılar.

Gölcük Tur Programına Alınacak

Türsab Yetkilileri ve misafirler Gölcük Belediyesi’nin Tarih Koridoru Projesi kapsamında Değirmendere Yalı Mahallesinde Yapımı Devam Eden Tarihi Yalı Evleri İnşaatını incelediler. 12 tescilli binanın ve caminin restorasyon projeleri Kültür ve Tabiat varlıkları kurulunca onaylanmış ve yapımı da büyük bir hızla devam eden tarihi evleri tek tek dolaşan yetkililer projeyi çok beğendiklerini Gölcük’ü tur programına alacaklarını dile getirdiler.

Gölcük Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü  Berrin Özdil, yapılan Tarihi Yalı Evleri, Eriklitepe Tabiat Parkı ve Tarih Koridoru Projeleri hakkında yetkilileri bilgilendirdi.

Türsab yetkililerinin Gölcük’teki bu geziden çok memnun ayrıldıklarını ifade ederek, Türsab seyahat acentaları olarak Gölcük’teki bu yeni destinasyonun kendilerini heyecanlandırdığını, Gölcük’teki tarihi bu mekanların turizme kazandırılmasından dolayı Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e çok teşekkür ettiklerini ifade ettiler

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.