LASTİK İŞ
ismail

GÖLCÜK'TEKİ SARIKLILAR MECLİS GÜNDEMİNDE

Asayiş 05.01.2017 - 11:45, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖLCÜK'TEKİ SARIKLILAR MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Milletvekili Hürriyet, Değirmendere’de yılbaşı gecesi eğlence mekanındaki insanları provoke etmek isteyen sarıklıları ve Kartepe’de asılan afişi meclis gündemine getirdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet Gölcük’te sarıklı bir grubun yılbaşı gecesinde eğlence mekanında eğlenenleri provoke etmeye çalışmasını ve konu hakkında bir soruşturma açılmaması hakkındaki sorularını İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’ya iletirken, Kartepe’de yine provoke amacıyla asılan afişi meclise taşıdı. SARIKLILAR ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK DOLAŞIYOR Gölcük Değirmendere Mahallesinde başlarında sarık olan bir grup, yılbaşı kutlamalarının yapıldığı bir mekandan içeri girmek isteyerek, eğlenen insanları provoke etmeye çalışmıştı. Eğlence mekanı sahibinin alttan alması sonucu yatıştırılabilen konu hakkında da herhangi bir soruşturma başlatılmamıştı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet,  yılbaşı gecesi eğlenen insanların arasına karışmak isteyen kafası sarıklı şahısların amaçlarının provoke olduğunu söyledi. Hürriyet, “Yılbaşı gecesi amaçlarının provoke olduğu açıkça belli olan sarıklı şahısların elini kolunu sallayarak rahat bir şekilde dolaşmalarının önüne geçilememiştir. Burada düşünülmesi gereken şey, eğlence mekanından içeri girmeye çalışmalarını güvenlik güçleri tarafından değil, mekan sahibinin engellemesidir” açıklamasında bulundu.  AKLINIZI BAŞINIZA ALIN! Kartepe ilçesi Acısu mevkiinde asılan ‘Mutlu Noeller Müslümanlar’ yazan afişi de meclis gündemine taşıyan Milletvekili Hürriyet, takvimin ilk yaprağına kan bulaştığına dikkat çekerek, “Yılbaşı öncesinde kutlamalara katılan insanlara yönelik kışkırtıcı haber, broşür ve pankartlar insanların yaşam biçimlerine tehdit oluşturmuştur. Dinci terörün beslendiği bu bağnaz iklime derhâl son verilmelidir. Bu pankartları yaptıranlar, azmettirenler, yılbaşı kutlamasını lanetleyenler, ‘Haramdır’ fetvası verenler, ‘Yılbaşı da neymiş?’ diyerek ölümlere üzülmeyenler aklınızı başınıza alın. Bu sarıklılar serbestçe dolaşırken laiklik isteyen gençleri tutuklayan zihniyet hukuka, adalete ve vicdana aykırıdır. ‘IŞİD’çiye geçit vermeyeceğiz, gericilik karşısında laiklik bayrağı yükseltilmeli’ diyen gençleri değil, katliam yapanları ve buna zemin hazırlayanları yakalayın” dedi. MİLLETVEKİLİ HÜRRİYET’İN, BAKAN SOYLU’YA İLETTİĞİ SORULAR Gölcük Değirmendere Mahallesi’nde gezen şahıslar hakkında bir soruşturma başlatılmış mıdır? İnfiale neden olacak bir harekete kalkışan sarıklı şahısların hangi tarikata mensup oldukları bilinmekte midir? Bu ve bunun gibi olayların önüne geçilmesi için ne gibi önlemler alınacaktır? Sarıklı şahısların eğlence mekanlarına giderek, burada eğlenen insanlara yönelik provokasyon eylemleri diğer illerde de gerçekleşmiş midir?
CHP Milletvekili Hürriyet, Değirmendere’de yılbaşı gecesi eğlence mekanındaki insanları provoke etmek isteyen sarıklıları ve Kartepe’de asılan afişi meclis gündemine getirdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet Gölcük’te sarıklı bir grubun yılbaşı gecesinde eğlence mekanında eğlenenleri provoke etmeye çalışmasını ve konu hakkında bir soruşturma açılmaması hakkındaki sorularını İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’ya iletirken, Kartepe’de yine provoke amacıyla asılan afişi meclise taşıdı.

SARIKLILAR ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK DOLAŞIYOR

Gölcük Değirmendere Mahallesinde başlarında sarık olan bir grup, yılbaşı kutlamalarının yapıldığı bir mekandan içeri girmek isteyerek, eğlenen insanları provoke etmeye çalışmıştı. Eğlence mekanı sahibinin alttan alması sonucu yatıştırılabilen konu hakkında da herhangi bir soruşturma başlatılmamıştı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet,  yılbaşı gecesi eğlenen insanların arasına karışmak isteyen kafası sarıklı şahısların amaçlarının provoke olduğunu söyledi. Hürriyet, “Yılbaşı gecesi amaçlarının provoke olduğu açıkça belli olan sarıklı şahısların elini kolunu sallayarak rahat bir şekilde dolaşmalarının önüne geçilememiştir. Burada düşünülmesi gereken şey, eğlence mekanından içeri girmeye çalışmalarını güvenlik güçleri tarafından değil, mekan sahibinin engellemesidir” açıklamasında bulundu. 

AKLINIZI BAŞINIZA ALIN!

Kartepe ilçesi Acısu mevkiinde asılan ‘Mutlu Noeller Müslümanlar’ yazan afişi de meclis gündemine taşıyan Milletvekili Hürriyet, takvimin ilk yaprağına kan bulaştığına dikkat çekerek, “Yılbaşı öncesinde kutlamalara katılan insanlara yönelik kışkırtıcı haber, broşür ve pankartlar insanların yaşam biçimlerine tehdit oluşturmuştur. Dinci terörün beslendiği bu bağnaz iklime derhâl son verilmelidir. Bu pankartları yaptıranlar, azmettirenler, yılbaşı kutlamasını lanetleyenler, ‘Haramdır’ fetvası verenler, ‘Yılbaşı da neymiş?’ diyerek ölümlere üzülmeyenler aklınızı başınıza alın. Bu sarıklılar serbestçe dolaşırken laiklik isteyen gençleri tutuklayan zihniyet hukuka, adalete ve vicdana aykırıdır. ‘IŞİD’çiye geçit vermeyeceğiz, gericilik karşısında laiklik bayrağı yükseltilmeli’ diyen gençleri değil, katliam yapanları ve buna zemin hazırlayanları yakalayın” dedi.

MİLLETVEKİLİ HÜRRİYET’İN, BAKAN SOYLU’YA İLETTİĞİ SORULAR

Gölcük Değirmendere Mahallesi’nde gezen şahıslar hakkında bir soruşturma başlatılmış mıdır? İnfiale neden olacak bir harekete kalkışan sarıklı şahısların hangi tarikata mensup oldukları bilinmekte midir? Bu ve bunun gibi olayların önüne geçilmesi için ne gibi önlemler alınacaktır? Sarıklı şahısların eğlence mekanlarına giderek, burada eğlenen insanlara yönelik provokasyon eylemleri diğer illerde de gerçekleşmiş midir?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.