GÖLCÜK’TEN PORTRELER GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

11.12.2018 - 09:05, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖLCÜK’TEN PORTRELER GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Gölcük’ün Uluslararası Karikatür Sanatçısı Yaşar Tosun’un hazırladığı Gölcük’den Portreler karikatür kitabı Gölcük Sanat Galerisinde 21 Aralık’ta görücüye çıkacak. Tosun “Gölcük’te çizdiğim karikatürleri kitap haline getirmek için çok çaba sarf ettim. İzaydaş kitabı yayınlanması konusunda sponsor oldu. Bu kitapta Gölcük ve Kocaeli’den portreler var. Çizdiğim karikatürler kalıcı olsun istedim” dedi.

Gölcük’ün Uluslararası Karikatür Sanatçısı Yaşar Tosun’un  hazırladığı Gölcük’den Portreler karikatür kitabı Gölcük Sanat Galerisinde 21 Aralık’ta görücüye çıkacak. KARİKATÜR KİTABI İMZA GÜNÜNE HAZIR İZAYDAŞ Yayınlarından çıkan Gölcük’ten Portreler karikatür kitabının çıkmasının ardından Yaşar Tosun ve Gölcük kent Konseyi kitap imza gününe hazırlanıyor. Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk başkanlığında kurulan ekip imza gününün eksiksiz geçmesi için ön çalışmalarını yapıyor.  Kitap İmza günü Gölcük belediyesi Sanat Galerisinde 21 Aralık Cuma günü saat 14:30'da yapılacak. İmza gününe Kocaeli protokolü, Gölcük Protokolü, sanatçılar ve kitapta karikatürleri olanlar davet edilecek. Tosun aynı zamanda kısa bir söyleşi gerçekleştirecek.  KALICI OLSUN İSTEDİM Tosun “Gölcük’te çizdiğim karikatürleri kitap haline getirmek için çok çaba sarf ettim. İzaydaş kitabı yayınlanası konusunda sponsor oldu. Bu kitapta Gölcük ve Kocaeli’den portreler var. Çizdiğim karikatürler kalıcı olsun istedim. Beni düşündüren Balık burcuyum. Balık burcunun tüm  özelliklerini taşıyorum. Duygusalım orada konuşmalar yapıp beni ağlatmasınlar tek temennim o.” dedi. YAŞAR TOSUN KİMDİR 1946 yılında Yazlık Beldesi’nde dünyaya gelen, Gölcük’ün uluslararası karikatür sanatçısı Yaşar Tosun’un çizdiği ilk karikatürleri, lise öğrenimini gördüğü ilk yıllarda İzmit’te yayınlanan İzmit İstiklal Gazetesi’nde yayınlandı. Yaşar Tosun 1961 yılında İstanbul’da yayınlanan “Hergün” Gazetesinde karikatürist olarak çalışmaya başladı. Burada çalışırken İstanbul Belediyesi şehir tiyatrolarına girdi ve çocuk oyunların da rol aldı. O yıllarda tiyatro sanatçılarının Yeşilçam filmlerin de oynaması moda haline geldiğinden, 6 kadar Yeşilçam filminde rol aldı. Bir süre sonra kendi adında bir tiyatro kurdu, turnelere katıldı. Uzunca bir süre karikatür ve tiyatro sanatını birlikte yürüttü. 21 SANİYE’DE KARİKATÜR 1966 yılında İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlene portre karikatür çizme yarışmasın da 21 saniyede çizdiği portre karikatür ile yarışmanın ikincilik ödülünü kazandı.
Gölcük’ün Uluslararası Karikatür Sanatçısı Yaşar Tosun’un hazırladığı Gölcük’den Portreler karikatür kitabı Gölcük Sanat Galerisinde 21 Aralık’ta görücüye çıkacak. Tosun “Gölcük’te çizdiğim karikatürleri kitap haline getirmek için çok çaba sarf ettim. İzaydaş kitabı yayınlanması konusunda sponsor oldu. Bu kitapta Gölcük ve Kocaeli’den portreler var. Çizdiğim karikatürler kalıcı olsun istedim” dedi.

Gölcük’ün Uluslararası Karikatür Sanatçısı Yaşar Tosun’un  hazırladığı Gölcük’den Portreler karikatür kitabı Gölcük Sanat Galerisinde 21 Aralık’ta görücüye çıkacak.

KARİKATÜR KİTABI İMZA GÜNÜNE HAZIR
İZAYDAŞ Yayınlarından çıkan Gölcük’ten Portreler karikatür kitabının çıkmasının ardından Yaşar Tosun ve Gölcük kent Konseyi kitap imza gününe hazırlanıyor. Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk başkanlığında kurulan ekip imza gününün eksiksiz geçmesi için ön çalışmalarını yapıyor.  Kitap İmza günü Gölcük belediyesi Sanat Galerisinde 21 Aralık Cuma günü saat 14:30'da yapılacak. İmza gününe Kocaeli protokolü, Gölcük Protokolü, sanatçılar ve kitapta karikatürleri olanlar davet edilecek. Tosun aynı zamanda kısa bir söyleşi gerçekleştirecek. 

KALICI OLSUN İSTEDİM
Tosun “Gölcük’te çizdiğim karikatürleri kitap haline getirmek için çok çaba sarf ettim. İzaydaş kitabı yayınlanası konusunda sponsor oldu. Bu kitapta Gölcük ve Kocaeli’den portreler var. Çizdiğim karikatürler kalıcı olsun istedim. Beni düşündüren Balık burcuyum. Balık burcunun tüm  özelliklerini taşıyorum. Duygusalım orada konuşmalar yapıp beni ağlatmasınlar tek temennim o.” dedi.

YAŞAR TOSUN KİMDİR
1946 yılında Yazlık Beldesi’nde dünyaya gelen, Gölcük’ün uluslararası karikatür sanatçısı Yaşar Tosun’un çizdiği ilk karikatürleri, lise öğrenimini gördüğü ilk yıllarda İzmit’te yayınlanan İzmit İstiklal Gazetesi’nde yayınlandı. Yaşar Tosun 1961 yılında İstanbul’da yayınlanan “Hergün” Gazetesinde karikatürist olarak çalışmaya başladı. Burada çalışırken İstanbul Belediyesi şehir tiyatrolarına girdi ve çocuk oyunların da rol aldı. O yıllarda tiyatro sanatçılarının Yeşilçam filmlerin de oynaması moda haline geldiğinden, 6 kadar Yeşilçam filminde rol aldı. Bir süre sonra kendi adında bir tiyatro kurdu, turnelere katıldı. Uzunca bir süre karikatür ve tiyatro sanatını birlikte yürüttü.

21 SANİYE’DE KARİKATÜR
1966 yılında İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlene portre karikatür çizme yarışmasın da 21 saniyede çizdiği portre karikatür ile yarışmanın ikincilik ödülünü kazandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.