LASTİK İŞ
ismail

GÖLCÜK TURİZM CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK

Gölcük 20.04.2018 - 17:39, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖLCÜK TURİZM CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Turizm Haftası Kutlamaları bu yılda oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Gölcük İhsaniye Ticaret Meslek Lisesi Salonunda düzenlenen etkinliğe Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Abdülhamit Durgut, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Naim Yüksel, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

GÖLCÜK TURİZM CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK Etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı. Başkan Ellibeş “ Turizm’i yöremizde çeşitli alanlarda hep birlikte projeler üreterek canlandırmayı planladık. Bunlar içerisinde Ilıcamız, Kervansarayımız, Değirmendere yalı evlerimiz, Saraylı tarihi konaklarımız ve Türkiye’de tek karaya oturtturulmuş müze gemimiz ile birlikte turizm cazibe merkezi olma adına önemli mesafeler kaydettik. Turizm anlamında marka bir şehir olmak için tarihi değerlerimizi gün yüzüne çıkartarak bu fırsatı değerlendirmek istedik. Bu kapsamda Gölcük’ümüzün Roma dönemine, Bizans dönemine daha doğrusu 2. Yüzyıla dayanan tarihi ile ılıcası var. Oradaki tarihi tonoz yapı bu anlamda hem yerel hemde yabancı turizm çekmek adına önemli bir alanı oluşturuyor. Tarih koridorumuz ile ilgili Kervansaray var 16 Yüzyıldan kalma yine tarihi bir yapı. Koridora devam ettiğimizde Saraylı ve Örcün köylerimiz var. Gerçekten köklü geçmişten günümüze kalan tarihi yapıları barındıran bölgelerimiz turizme açılmış vaziyette. Devamında Sultan Baba türbemiz, yukarı Değirmendere projemiz ve şuan bitmekte olan önümüzdeki aylarda açılışını yapacağımız Değirmendere Yalı mahallesinde bulunan tarihi 100 öncesine dayanan Yalı Evleri yeni restorasyonuyla turizme katkı sunacak” dedi.  GÖLCÜK TURİZM KONUSUNDA ÖNEMLİ MESAFE KAYDETTİ Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş konuşmasında Gölcük’ün bir kültür şehri olduğunu belirterek, “Belediye başkanımız ılıcadan, yeşilden, tarihi mekanlarımızdan bahsetti. Gölcük bulunduğumuz yer itibari ile gerek tabiat ve doğal güzellikleri gerekse, tarih güzellikleri bakımından birçok artı değerlere sahip. Turizm Güleryüz ister, ilgi ister, temizlik ister. Tabi biz tüm bunları sahip olduğumuz imkânlarla halkın önünü sunmamız lazım. Yurtiçi turizm ve yurtdışı turizmden ülkemiz oldukça yararlanıyor, döviz elde ediyoruz ve kalkınmaya hizmet ediyoruz. Gölcük’ün temiz yaşanabilir kent haline gelmesi, turizmin gelişmesinde hepimizin üzerine düşen görevleri var. Bizlerde bu doğrultuda yöremizde turizmi canlandırmaya çalışıyoruz. Destek ve katkılarından dolayı İlçemiz adına özellikle desteklerinden dolayı Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından program günün anlamı ve önemini ifade eden şiirlerin okunması ile devam etti. Program turizm ile ilgili fotoğraf, yöresel kıyafet ve yiyeceklerin tanıtımını içeren stantların gezilmesiyle son buldu.  
Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Turizm Haftası Kutlamaları bu yılda oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Gölcük İhsaniye Ticaret Meslek Lisesi Salonunda düzenlenen etkinliğe Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Abdülhamit Durgut, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Naim Yüksel, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

GÖLCÜK TURİZM CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK

Etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı. Başkan Ellibeş “ Turizm’i yöremizde çeşitli alanlarda hep birlikte projeler üreterek canlandırmayı planladık. Bunlar içerisinde Ilıcamız, Kervansarayımız, Değirmendere yalı evlerimiz, Saraylı tarihi konaklarımız ve Türkiye’de tek karaya oturtturulmuş müze gemimiz ile birlikte turizm cazibe merkezi olma adına önemli mesafeler kaydettik. Turizm anlamında marka bir şehir olmak için tarihi değerlerimizi gün yüzüne çıkartarak bu fırsatı değerlendirmek istedik. Bu kapsamda Gölcük’ümüzün Roma dönemine, Bizans dönemine daha doğrusu 2. Yüzyıla dayanan tarihi ile ılıcası var. Oradaki tarihi tonoz yapı bu anlamda hem yerel hemde yabancı turizm çekmek adına önemli bir alanı oluşturuyor. Tarih koridorumuz ile ilgili Kervansaray var 16 Yüzyıldan kalma yine tarihi bir yapı. Koridora devam ettiğimizde Saraylı ve Örcün köylerimiz var. Gerçekten köklü geçmişten günümüze kalan tarihi yapıları barındıran bölgelerimiz turizme açılmış vaziyette. Devamında Sultan Baba türbemiz, yukarı Değirmendere projemiz ve şuan bitmekte olan önümüzdeki aylarda açılışını yapacağımız Değirmendere Yalı mahallesinde bulunan tarihi 100 öncesine dayanan Yalı Evleri yeni restorasyonuyla turizme katkı sunacak” dedi. 

GÖLCÜK TURİZM KONUSUNDA ÖNEMLİ MESAFE KAYDETTİ

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş konuşmasında Gölcük’ün bir kültür şehri olduğunu belirterek, “Belediye başkanımız ılıcadan, yeşilden, tarihi mekanlarımızdan bahsetti. Gölcük bulunduğumuz yer itibari ile gerek tabiat ve doğal güzellikleri gerekse, tarih güzellikleri bakımından birçok artı değerlere sahip. Turizm Güleryüz ister, ilgi ister, temizlik ister. Tabi biz tüm bunları sahip olduğumuz imkânlarla halkın önünü sunmamız lazım. Yurtiçi turizm ve yurtdışı turizmden ülkemiz oldukça yararlanıyor, döviz elde ediyoruz ve kalkınmaya hizmet ediyoruz. Gölcük’ün temiz yaşanabilir kent haline gelmesi, turizmin gelişmesinde hepimizin üzerine düşen görevleri var. Bizlerde bu doğrultuda yöremizde turizmi canlandırmaya çalışıyoruz. Destek ve katkılarından dolayı İlçemiz adına özellikle desteklerinden dolayı Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından program günün anlamı ve önemini ifade eden şiirlerin okunması ile devam etti. Program turizm ile ilgili fotoğraf, yöresel kıyafet ve yiyeceklerin tanıtımını içeren stantların gezilmesiyle son buldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.