GÖLCÜK'Ü KİM YÖNETMELİ ?

28.12.2017 - 08:38, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖLCÜK'Ü KİM YÖNETMELİ ?

Öyle görünüyor ki, 2018 sonunda bir seçim bizi bekliyor.. Zaten, seçimin lafı, sözü bol bol çıkmaya, Aklından adaylık geçenler de ufak ufak girişimlere başladı.. Önce bir parantez açalım; Ak Parti Genel merkezine yakın sosyal medya hesapları, 3. dönem kuralının askıya alınabileceği ve, Başarılı belediye başkanları ile yola devam edilebileceğini sık sık yazıyor.. Hepimizin bildiği gibi, Mehmet Ellibeş de 3. Dönem kuralına takılan isimler arasında…Ancak, parti 3. Dönemi askıya alma kararı verirse, Başkan Ellibeş'in tekrar aday gösterilme olasılığı da oldukça yüksek.. Olası ki, Mehmet Ellibeş aday gösterilmez ise, Gölcük nasıl biri tarafından yönetilmeli ? Biz içinde yaşadığımız için çok da farkında değiliz ama, Gölcük 46 Anadolu ilinden daha büyük bir ilçe… 160 bin nüfusu, Donanması, Ford Fabrikası, hemen her gün artan insan sayısı ve coğrafyası ile gelişmeye, büyümeye çok uygun bir ilçe.. Mehmet Ellibeş 14 yıl boyunca, geçmişten edindiği büyük belediyecilik tecrübesi ile çalıştı… Deprem sonrası önce kenti ayağa kaldırmak için uğraştı.. Son döneminde de sosyal belediyeciliği ön plana çıkartmak için çabaladı.. Peki , Ellibeş'den sonra bir isim aday gösterilirse, ya da başka bir partinin adayı seçimi kazanırsa bu kişi nasıl biri olmalı  ?.. Öncelikle, doğru düzgün bir üniversitenin, doğru düzgün bir bölümünden mezun olmalı… Ekonomik durumu iyi değil, çok çok iyi olmalı… Yurt dışına gitmiş ( 3 günlük toplu geziler dışında) , yurt dışını bilen, en az bir yabancı dili çok iyi konuşan biri olmalı.. Ve , elbet de vizyonu geniş, yeniliklere açık, Gölcük'ü “ Çağdaş Donanma Kenti” standartlarından daha da yükseğe taşıyabilecek bilgi, görgü ve geçmişe sahip olmalı.. Bu  kent artık, sadece etnik köken, akrabalık bağı falan gibi meziyetlere sahip olduğu için “Seçilebilen” biri tarafından yönetilemez… Gölcük artık, yarısı bataklık,  yarısı dağ başı olan bir yer değil, barındırdığı kültürler ile çağdaş, aydınlık bireyler tarafından yönetilecek bir yer olmuştur… Aksi, bu kente yapılacak en büyük kötülük olur…
Öyle görünüyor ki,
2018 sonunda bir seçim bizi bekliyor..
Zaten, seçimin lafı, sözü bol bol çıkmaya,
Aklından adaylık geçenler de ufak ufak girişimlere başladı..
Önce bir parantez açalım;
Ak Parti Genel merkezine yakın sosyal medya hesapları,
3. dönem kuralının askıya alınabileceği ve,
Başarılı belediye başkanları ile yola devam edilebileceğini sık sık yazıyor..
Hepimizin bildiği gibi,
Mehmet Ellibeş de 3. Dönem kuralına takılan isimler arasında…Ancak, parti 3. Dönemi askıya alma kararı verirse, Başkan Ellibeş'in tekrar aday gösterilme olasılığı da oldukça yüksek..
Olası ki,
Mehmet Ellibeş aday gösterilmez ise,
Gölcük nasıl biri tarafından yönetilmeli ?
Biz içinde yaşadığımız için çok da farkında değiliz ama,
Gölcük 46 Anadolu ilinden daha büyük bir ilçe…
160 bin nüfusu, Donanması, Ford Fabrikası, hemen her gün artan insan sayısı ve coğrafyası ile gelişmeye, büyümeye çok uygun bir ilçe..
Mehmet Ellibeş 14 yıl boyunca, geçmişten edindiği büyük belediyecilik tecrübesi ile çalıştı…
Deprem sonrası önce kenti ayağa kaldırmak için uğraştı..
Son döneminde de sosyal belediyeciliği ön plana çıkartmak için çabaladı..
Peki , Ellibeş'den sonra bir isim aday gösterilirse, ya da başka bir partinin adayı seçimi kazanırsa bu kişi nasıl biri olmalı  ?..
Öncelikle, doğru düzgün bir üniversitenin, doğru düzgün bir bölümünden mezun olmalı…
Ekonomik durumu iyi değil, çok çok iyi olmalı…
Yurt dışına gitmiş ( 3 günlük toplu geziler dışında) , yurt dışını bilen, en az bir yabancı dili çok iyi konuşan biri olmalı..
Ve , elbet de vizyonu geniş, yeniliklere açık, Gölcük'ü “ Çağdaş Donanma Kenti” standartlarından daha da yükseğe taşıyabilecek bilgi, görgü ve geçmişe sahip olmalı..
Bu  kent artık, sadece etnik köken, akrabalık bağı falan gibi meziyetlere sahip olduğu için “Seçilebilen” biri tarafından yönetilemez…
Gölcük artık, yarısı bataklık,  yarısı dağ başı olan bir yer değil, barındırdığı kültürler ile çağdaş, aydınlık bireyler tarafından yönetilecek bir yer olmuştur…
Aksi, bu kente yapılacak en büyük kötülük olur…
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.