LASTİK İŞ
ismail

GÖLCÜK'ÜN SUYUNU KARŞILAYACAK

06.09.2017 - 11:30, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖLCÜK'ÜN SUYUNU KARŞILAYACAK

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Kocaeli'de yapımına başlanan Karamürsel İhsaniye Barajında inşaat çalışmalarının yüzde 30'unun tamamlandığı bildirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan barajı inşaatının hızla devam ettiği kaydedildi.  Baraj inşaatında ulaşım yolları, gövde sıyırma kazıları, derivasyon kondüvisi kazı ve beton imalatları tamamlandığı, suyun derivasyonu için memba batardosu imalat çalışmaları ise devam ettiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İhsaniye Barajı ile Karamürsel ve Gölcük ilçeleri ile sahil şeridi arasında kalan Değirmendere, Halıdere, Ulaşlı ve Ereğli’nin yıllık 25,44 milyon metreküp içme, kullanma suyu ihtiyacının karşılanması planlanıyor. Ayrıca baraj ile Yalakdere havzasında akarsu vadileri etrafında yer alan sulanabilir nitelikteki tarım arazilerinin 20 bin 240 dekarlık kısmının sulanması hedefleniyor. İhsaniye Barajı silindirle sıkıştırılmış beton baraj olarak yapılıyor. Barajın yüksekliği 69 metre, uzunluğu 203 metre olacak."
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Kocaeli'de yapımına başlanan Karamürsel İhsaniye Barajında inşaat çalışmalarının yüzde 30'unun tamamlandığı bildirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan barajı inşaatının hızla devam ettiği kaydedildi. 

Baraj inşaatında ulaşım yolları, gövde sıyırma kazıları, derivasyon kondüvisi kazı ve beton imalatları tamamlandığı, suyun derivasyonu için memba batardosu imalat çalışmaları ise devam ettiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İhsaniye Barajı ile Karamürsel ve Gölcük ilçeleri ile sahil şeridi arasında kalan Değirmendere, Halıdere, Ulaşlı ve Ereğli’nin yıllık 25,44 milyon metreküp içme, kullanma suyu ihtiyacının karşılanması planlanıyor. Ayrıca baraj ile Yalakdere havzasında akarsu vadileri etrafında yer alan sulanabilir nitelikteki tarım arazilerinin 20 bin 240 dekarlık kısmının sulanması hedefleniyor. İhsaniye Barajı silindirle sıkıştırılmış beton baraj olarak yapılıyor. Barajın yüksekliği 69 metre, uzunluğu 203 metre olacak."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.