LASTİK İŞ

GÖLCÜK 420 BİN AİLENİN SESİ OLDU!

Gölcük 30.10.2014 - 14:41, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

GÖLCÜK 420 BİN AİLENİN SESİ OLDU!

Gölcük Tersane Komutanlığı çalışanları işçilerin başlattığı yıpranma payı için imza kampanyasına büyük destek görüyor.

Konuyla ilgili basın açıklaması düzenleyen Aytekin Sarı, Levent Toksöyle, Vedat Yavuz, Murat Özdoğan ve Osman Kalkan yaptıkları ortak açıklamada "Yıpranma payı bizimde hakkımız" dedi.  6356 sayılı iş kanunun (1) sıra sayılı cetvelinde 19. sıradaki Savunma ve Güvenlik işkoluna istenen yıpranma payı ve itibari hizmet süresi hakkımız diyen işçiler basın açıklaması ile seslerini duyurmaya çalışıyor. Gölcük Tersane Komutanlığı çalışanları işçileri yıpranma payının verilmesi için imza kampanyası düzenledi. Gölcükte başlatılan kampanya ile toplanan binlerce imza, T.B.M.M.  Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı’na ulaştırılacak.  65 YAŞINA KADAR TERSANELERDE KİMLER ÇALIŞACAK? Tersane çalışanları yaptıkları ortak açkıklamada  “Cumhurbaşkanı Senfoni Orkestrası üyelerine verilen yıpranma payı bizimde hakkımız. Hakkımızı alacağız. Bizim işyerlerimiz ağır işkolu. En çok iş kazası yaşanan 3 işkolundan birisi. 65 yaşına kadar tersanelerde kimi çalıştıracaksınız. Son torba yasa ile madencilere ve sağlık personeline verilen yıpranma payını bizde istiyoruz” dedi.   420 BİN AİLE FAYDALANABİLECEK İmza kampanyasına Hava, Deniz, Kara, Jandarma, Sahil Güvenlik, Amerikan ve  NATO işyerleri ile Özel Güvenlikçiler destek verdi. İşçilerin talepleri torba yasaya girerse, 21. bin Savunma İşkolu çalışanı ile 420 bin Özel Güvenlikçi faydalanabilecek. Askeri ücretle çalışan Özel Güvenlikçiler yıpranma payı ile birlikte maaşlarında da yasa ile iyileştirme istiyorlar. Özel Güvenlikçiler de madenciler gibi en az iki askeri ücret tutarında maaş istiyorlar.   KAMPANYA SES GETİRDİ Gölcükte başlatılan imza kampanyası kısa sürede ulusal boyutta da ses getirdi. Kampanyaya İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Kayseri, Eskişehir, Sakarya ve birçok ilden destek yağmaya devam ediyor. İmzaların önümüzdeki hafta derlenerek T.B.M.M'ne verilmesi bekleniyor.
Gölcük Tersane Komutanlığı çalışanları işçilerin başlattığı yıpranma payı için imza kampanyasına büyük destek görüyor.
Konuyla ilgili basın açıklaması düzenleyen Aytekin Sarı, Levent Toksöyle, Vedat Yavuz, Murat Özdoğan ve Osman Kalkan yaptıkları ortak açıklamada "Yıpranma payı bizimde hakkımız" dedi. 
6356 sayılı iş kanunun (1) sıra sayılı cetvelinde 19. sıradaki Savunma ve Güvenlik işkoluna istenen yıpranma payı ve itibari hizmet süresi hakkımız diyen işçiler basın açıklaması ile seslerini duyurmaya çalışıyor. Gölcük Tersane Komutanlığı çalışanları işçileri yıpranma payının verilmesi için imza kampanyası düzenledi. Gölcükte başlatılan kampanya ile toplanan binlerce imza, T.B.M.M.  Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı’na ulaştırılacak. 
65 YAŞINA KADAR TERSANELERDE KİMLER ÇALIŞACAK?
Tersane çalışanları yaptıkları ortak açkıklamada  “Cumhurbaşkanı Senfoni Orkestrası üyelerine verilen yıpranma payı bizimde hakkımız. Hakkımızı alacağız. Bizim işyerlerimiz ağır işkolu. En çok iş kazası yaşanan 3 işkolundan birisi. 65 yaşına kadar tersanelerde kimi çalıştıracaksınız. Son torba yasa ile madencilere ve sağlık personeline verilen yıpranma payını bizde istiyoruz” dedi.  
420 BİN AİLE FAYDALANABİLECEK
İmza kampanyasına Hava, Deniz, Kara, Jandarma, Sahil Güvenlik, Amerikan ve  NATO işyerleri ile Özel Güvenlikçiler destek verdi. İşçilerin talepleri torba yasaya girerse, 21. bin Savunma İşkolu çalışanı ile 420 bin Özel Güvenlikçi faydalanabilecek. Askeri ücretle çalışan Özel Güvenlikçiler yıpranma payı ile birlikte maaşlarında da yasa ile iyileştirme istiyorlar. Özel Güvenlikçiler de madenciler gibi en az iki askeri ücret tutarında maaş istiyorlar.  
KAMPANYA SES GETİRDİ
Gölcükte başlatılan imza kampanyası kısa sürede ulusal boyutta da ses getirdi. Kampanyaya İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Kayseri, Eskişehir, Sakarya ve birçok ilden destek yağmaya devam ediyor. İmzaların önümüzdeki hafta derlenerek T.B.M.M'ne verilmesi bekleniyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.