Gölcük için İngiltere'yi kapattı

Gölcük 18.07.2013 - 22:40, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Gölcük için İngiltere'yi kapattı

Gölcük’teki Ford Otosan tesisleri, Transit’in Avrupa’daki tek üretim üssü haline gelecek.

40 yılda yaklaşık 2.2 milyon adet Transit üreten İngiltere fabrikasının kapanmasıyla birlikte Gölcük’teki Ford Otosan tesisleri, Transit’in Avrupa’daki tek üretim üssü haline gelecek. GEÇTİĞİMİZ yıl ekim ayında açıklanan önlemler çerçevesinde kapatılma kararı alınan Ford’un Transit üretimini yaptığı İngiltere’deki Southampton fabrikasının yanı sıra kaporta malzemelerinin üretildiği Dagenham fabrikasındaki bölüm 26 Temmuz’da kapılarını kapatacak. Yaklaşık bir asırlık geçmişe sahip olan ve bir dönem savaş uçağı üretimi de yapan Southampton fabrikasında 531, Dagenham’daki kaporta tesisinde de 750 çalışan bulunuyordu. Ford, bu çalışanların gönüllü emekliliği ve motor fabrikasında değerlendirilmesi konusunda görüşmelere devam edildiğini bildirdi. Ford, Belçika’daki Genk fabrikasını da kapatacağını açıklamıştı. MERKEZ GÖLCÜK40 yılda yaklaşık 2.2 milyon adet Transit üreten fabrikanın kapanmasıyla birlikte Gölcük’teki Ford Otosan Tesisleri, Transit’in Avrupa’daki tek üretim üssü haline gelecek. Bu üretim için de, mevcut 320 bin adetlik kapasite kullanılacak. Southampton, İngiltere ve sağdan direksiyonlu pazarlara yönelik üretim yapmaktaydı. Transit, 1965 yılında ilk kez İngiltere’de üretilmeye başlanmıştı. Geçen yıl bu tesiste 28 bin araç üretilirken, Gölcük’te bu rakam 185 bindi.
Gölcük’teki Ford Otosan tesisleri, Transit’in Avrupa’daki tek üretim üssü haline gelecek.

40 yılda yaklaşık 2.2 milyon adet Transit üreten İngiltere fabrikasının kapanmasıyla birlikte Gölcük’teki Ford Otosan tesisleri, Transit’in Avrupa’daki tek üretim üssü haline gelecek.

GEÇTİĞİMİZ yıl ekim ayında açıklanan önlemler çerçevesinde kapatılma kararı alınan Ford’un Transit üretimini yaptığı İngiltere’deki Southampton fabrikasının yanı sıra kaporta malzemelerinin üretildiği Dagenham fabrikasındaki bölüm 26 Temmuz’da kapılarını kapatacak. Yaklaşık bir asırlık geçmişe sahip olan ve bir dönem savaş uçağı üretimi de yapan Southampton fabrikasında 531, Dagenham’daki kaporta tesisinde de 750 çalışan bulunuyordu. Ford, bu çalışanların gönüllü emekliliği ve motor fabrikasında değerlendirilmesi konusunda görüşmelere devam edildiğini bildirdi. Ford, Belçika’daki Genk fabrikasını da kapatacağını açıklamıştı.

MERKEZ GÖLCÜK
40 yılda yaklaşık 2.2 milyon adet Transit üreten fabrikanın kapanmasıyla birlikte Gölcük’teki Ford Otosan Tesisleri, Transit’in Avrupa’daki tek üretim üssü haline gelecek. Bu üretim için de, mevcut 320 bin adetlik kapasite kullanılacak. Southampton, İngiltere ve sağdan direksiyonlu pazarlara yönelik üretim yapmaktaydı. Transit, 1965 yılında ilk kez İngiltere’de üretilmeye başlanmıştı. Geçen yıl bu tesiste 28 bin araç üretilirken, Gölcük’te bu rakam 185 bindi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.