GÖLCÜKLÜ ÖĞRENCİLER USTALARIYLA BULUŞTU

Eğitim 17.02.2020 - 15:38, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖLCÜKLÜ ÖĞRENCİLER USTALARIYLA BULUŞTU

Gölcük Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş, kültürel mirasımız olan sanatlarımızı genç kuşaklara aktarmak amacıyla hayata geçirdiği ve 4 gün süren “Öğrenciler Ustalarla Buluşuyor” etkinliği büyük ilgiyle tamamlandı.

Gölcük Belediyesi tarafından düzenlenen “Öğrenciler Ustalarla Buluşuyor” etkinliği tamamlandı. Unutulmaya yüz tutmuş, kültürel mirasımız olan sanatları genç kuşaklara aktarmak amacıyla hayata geçirilen ve 4 gün süren etkinlik büyük ilgi gördü.   TARİHSEL SANATLARIMIZI AYRINTILARIYLA ÖĞRENDİLER  İhsaniye Anadolu Lisesi, Gölcük Farabi Sağlık Meslek Lisesi, Gölcük Çakabey Anadolu Lisesi ve Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 60 öğrenci, Taş Baskı ve Oyma, Kırkyama, Çarpana ve Kilim Dokuma ustalarıyla buluştu. Öğrencilerimiz bu tarihsel sanatımızı tüm ayrıntılarıyla öğrenirken, etkinlik sonunda da Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in elinden sertifikalarını aldılar.   BAŞKAN SEZER TEŞEKKÜR ETTİ  Başkan Sezer yaptığı açıklamada; “Büyük önem verdiğimiz bu etkinliğimizde eğitmen olarak katılan; Taş Baskı ve Oyma Ustası Yasemin Ertaştan, Kırkyama Ustası Sükeyne Tulan ve Çarpana ve Kilim Dokuma Ustası Ebru Deniz başta olmak üzere, katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederim. Unutulmaya yüz tutan kültürel mirasımız olan sanatlarımızı genç kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlediğimiz etkinliklere aralıksız devam edeceğiz.
Gölcük Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş, kültürel mirasımız olan sanatlarımızı genç kuşaklara aktarmak amacıyla hayata geçirdiği ve 4 gün süren “Öğrenciler Ustalarla Buluşuyor” etkinliği büyük ilgiyle tamamlandı.

Gölcük Belediyesi tarafından düzenlenen “Öğrenciler Ustalarla Buluşuyor” etkinliği tamamlandı. Unutulmaya yüz tutmuş, kültürel mirasımız olan sanatları genç kuşaklara aktarmak amacıyla hayata geçirilen ve 4 gün süren etkinlik büyük ilgi gördü.

 

TARİHSEL SANATLARIMIZI AYRINTILARIYLA ÖĞRENDİLER 

İhsaniye Anadolu Lisesi, Gölcük Farabi Sağlık Meslek Lisesi, Gölcük Çakabey Anadolu Lisesi ve Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 60 öğrenci, Taş Baskı ve Oyma, Kırkyama, Çarpana ve Kilim Dokuma ustalarıyla buluştu. Öğrencilerimiz bu tarihsel sanatımızı tüm ayrıntılarıyla öğrenirken, etkinlik sonunda da Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in elinden sertifikalarını aldılar.

 

BAŞKAN SEZER TEŞEKKÜR ETTİ 

Başkan Sezer yaptığı açıklamada; “Büyük önem verdiğimiz bu etkinliğimizde eğitmen olarak katılan; Taş Baskı ve Oyma Ustası Yasemin Ertaştan, Kırkyama Ustası Sükeyne Tulan ve Çarpana ve Kilim Dokuma Ustası Ebru Deniz başta olmak üzere, katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederim. Unutulmaya yüz tutan kültürel mirasımız olan sanatlarımızı genç kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlediğimiz etkinliklere aralıksız devam edeceğiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.