GÖNÜL KAZANMA YARIŞI DEVAM EDİYOR

Eğitim 28.03.2017 - 09:41, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖNÜL KAZANMA YARIŞI DEVAM EDİYOR

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Gölcük Müftülüğü ile Birlikte Yürüttüğü Değerler Eğitimi Projesi Kapsamında Lise Öğrencilerimize Yönelik Bir Çalışma: GÖNÜL KAZANMA Proje Çalışmaları Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Başladı.

Gölcük Müftülüğümüze Bağlı Vaize Nurdan DEMİR ve Vaize Nurdan ALBAYRAK tarafından genç kızlarımıza verilen seminer çalışmaları başladı.  Vaize Nurdan DEMİR çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Lise çağındaki genç kendi ayakları üzerinde duran, kendi kararlarını kendisi veren, anne ve baba yönlendirmesine daha kapalı, kararlar alıp bu kararlar doğrultusunda harekete geçen bir yapı içerisindedir. Gencin bu  yapısı doğrultusunda karakter eğitimimizi ebeveynler üzerinden değil , gencin kendi üzerinden yapacağız.  Yunus Emre'nin "Hepisinden eyice bir gönüle girmektir." sözü doğrultusunda tüm hedefimiz gencin gönlüne girmeye çalışmamızdır. Gönül dünyalarında yer bulan her düşünce genci son derece etkilemekte bazen de bizim istemediğimiz yöne onları sevk etmektedir. Bu proje "Gönüllerde Yer Bulma" projesidir.  PROJENİN AMACI Lise düzeyindeki gençlerimize milli, manevi ve dini duygularımızı aktarabilmek, ergen bir bireyin dini yaşantısının nasıl olması gerektiğini onlara aktarabilmek, inandığı değerleri hayatında tatbik edebilmesi  için ona rehber olabilmektir. PROJENİN KAZANIMLARI Hayat macerasına yeni başlayan gencimiz, yaşam gayesini doğru bir biçimde kavradığında hayata daha anlamlı bakacak, yaşamaya değer bulacak ve karşısına çıkabilecek gençlik sorunlarının üstesinden daha rahat gelebilecek. Ahlak normlarıyla donanımlı ve bunları hayata geçiren gençler,ülkemizin geleceği olacak ve yarınlarımızın teminatı olacaktır.  PROJENİN İŞLEYİŞİ Liselere yönelik karakter eğitimi, belirli okul ve gruplarda sınıf ortamında eğitimciler tarafından sıcak samimi bir atmosferde gerçekleşecektir. Belirli bir grup üzerinde yoğunlaşılarak sohbet ortamında paylaşımlar gerçekleşecektir. Dini konuların yanında , ahlaki değerler ve öğrenci sorunları üzerinde durulup öğrencilerimize doğru bir rehberlik yapılmaya çalışılacaktır.”  
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Gölcük Müftülüğü ile Birlikte Yürüttüğü Değerler Eğitimi Projesi Kapsamında Lise Öğrencilerimize Yönelik Bir Çalışma: GÖNÜL KAZANMA Proje Çalışmaları Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Başladı.

Gölcük Müftülüğümüze Bağlı Vaize Nurdan DEMİR ve Vaize Nurdan ALBAYRAK tarafından genç kızlarımıza verilen seminer çalışmaları başladı. 
Vaize Nurdan DEMİR çalışmalar hakkında şunları söyledi:
“Lise çağındaki genç kendi ayakları üzerinde duran, kendi kararlarını kendisi veren, anne ve baba yönlendirmesine daha kapalı, kararlar alıp bu kararlar doğrultusunda harekete geçen bir yapı içerisindedir. Gencin bu  yapısı doğrultusunda karakter eğitimimizi ebeveynler üzerinden değil , gencin kendi üzerinden yapacağız. 
Yunus Emre'nin "Hepisinden eyice bir gönüle girmektir." sözü doğrultusunda tüm hedefimiz gencin gönlüne girmeye çalışmamızdır. Gönül dünyalarında yer bulan her düşünce genci son derece etkilemekte bazen de bizim istemediğimiz yöne onları sevk etmektedir. Bu proje "Gönüllerde Yer Bulma" projesidir. 
PROJENİN AMACI
Lise düzeyindeki gençlerimize milli, manevi ve dini duygularımızı aktarabilmek, ergen bir bireyin dini yaşantısının nasıl olması gerektiğini onlara aktarabilmek, inandığı değerleri hayatında tatbik edebilmesi  için ona rehber olabilmektir.
PROJENİN KAZANIMLARI
Hayat macerasına yeni başlayan gencimiz, yaşam gayesini doğru bir biçimde kavradığında hayata daha anlamlı bakacak, yaşamaya değer bulacak ve karşısına çıkabilecek gençlik sorunlarının üstesinden daha rahat gelebilecek. Ahlak normlarıyla donanımlı ve bunları hayata geçiren gençler,ülkemizin geleceği olacak ve yarınlarımızın teminatı olacaktır. 
PROJENİN İŞLEYİŞİ
Liselere yönelik karakter eğitimi, belirli okul ve gruplarda sınıf ortamında eğitimciler tarafından sıcak samimi bir atmosferde gerçekleşecektir. Belirli bir grup üzerinde yoğunlaşılarak sohbet ortamında paylaşımlar gerçekleşecektir. Dini konuların yanında , ahlaki değerler ve öğrenci sorunları üzerinde durulup öğrencilerimize doğru bir rehberlik yapılmaya çalışılacaktır.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.