Görme engelliye konuşan ilaç!

Sağlık 20.08.2013 - 12:09, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Görme engelliye konuşan ilaç!

İzmir Kent Konseyi, görme engellilerin ilaç kullanımlarını kolaylaştırmak için Türkiye'de ilk defa uygulanacak 'Engelsiz İlaç Projesi'ni hayata geçirmeye hazırlanıyor.

  İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde yürütülen proje kapsamında, 1000 adet ücretsiz sesli kutu eczaneler aracılığıyla engellilere dağıtılacak. Projeyle, görme engellilerin kullandıkları ilaçları zamanında ve doğru bir şekilde kullanmasını sağlamak amaçlanıyor.KABARTMALI ŞERİTKent Konseyi, bir tür dijital ses kayıt cihazı olan sesli ilaç kutularını 30 Ekim-3 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenecek Engelsiz izmir Kongresi kapsamında dağıtmayı hedefliyor. Projede, ilaçların üzerine Brail alfabesiyle kabartmalı şeritler yapıştırılacak. Söz konusu kabartmalarda, ilacın ismi, kullanım şekli ve son kullanma tarihi yer alacak. Brail alfabesini bilmeyen görme engelliler için ise 'sesli kutu' dağıtılacak. Üzerlerine belirleyici işaretler konulacak ilaçlara ilişkin bilgiler, eczacılar tarafından bu kutulara kaydedilecek. Ücretsiz verilecek sesli kutulara 10 adet ilacın bilgisi girilebilecek.
İzmir Kent Konseyi, görme engellilerin ilaç kullanımlarını kolaylaştırmak için Türkiye'de ilk defa uygulanacak 'Engelsiz İlaç Projesi'ni hayata geçirmeye hazırlanıyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde yürütülen proje kapsamında, 1000 adet ücretsiz sesli kutu eczaneler aracılığıyla engellilere dağıtılacak. Projeyle, görme engellilerin kullandıkları ilaçları zamanında ve doğru bir şekilde kullanmasını sağlamak amaçlanıyor.

KABARTMALI ŞERİT

Kent Konseyi, bir tür dijital ses kayıt cihazı olan sesli ilaç kutularını 30 Ekim-3 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenecek Engelsiz izmir Kongresi kapsamında dağıtmayı hedefliyor. Projede, ilaçların üzerine Brail alfabesiyle kabartmalı şeritler yapıştırılacak. Söz konusu kabartmalarda, ilacın ismi, kullanım şekli ve son kullanma tarihi yer alacak. Brail alfabesini bilmeyen görme engelliler için ise 'sesli kutu' dağıtılacak. Üzerlerine belirleyici işaretler konulacak ilaçlara ilişkin bilgiler, eczacılar tarafından bu kutulara kaydedilecek. Ücretsiz verilecek sesli kutulara 10 adet ilacın bilgisi girilebilecek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.