GÜLSUYU ''1 TEMMUZ'DA ETÜT MERKEZLERİ KAPANIYOR''

Eğitim 08.06.2017 - 08:53, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÜLSUYU ''1 TEMMUZ'DA ETÜT MERKEZLERİ KAPANIYOR''

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu ile Şube Müdürü Ahmet Şimşek kapanacak olan Ettüt merkezleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Gülsuyu “Velilerimiz 1 Temmuz'dan sonra faaliyetlerinin yasadışı kapsama girecek olması nedeniyle ilkokul ya da ortaokul öğrencilerine yönelik özel etüt merkezleriyle sözleşme ve senet imzalamasınalar. Hem kendileri hem de çocukları mağduriyet yaşamasınlar” dedi.

1 TEMMUZ'DA ETÜT MERKEZLERİ KAPANIYOR Müdür Gülsuyu “9 Şubat  2017'de  Özel Öğretim Kurumları lanununda yapılan değişiklik ile 1 Temmuz 2017 tarihinde Etüt merkezlerinin faaliyetlerine son verileceği hükme bağlanmıştır. İlçemizde bulunan 8 adet Öğrenci etüt merkezi'nin faaliyetlerine 1 Temmuz 2017 tarihinde son verilecektir. Bu nedenle TEOG hazırlık, ödev evi, Danışmanlık Merkezi, Etüt Merkezi gibi isimler altında kayıt alma eğiliminde olan kurum  ve kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir.  Yasa hükmüne aykırı davranan kişi ve kurumlara idari para cezası uygulanacaktır. Dolayısıyla 1-8 sınıflar arasındaki öğrencilere yönelik okul kursları ve belediyenin açacakları sosyal etkinlik merkezleri dışında hiçbir kurum faaliyet göstermesi mümkün değildir. VELİLERE SÖZLEŞME UYARISI Gülsuyu  “Velilerimiz  1 Temmuz'dan sonra faaliyetlerinin yasadışı kapsama girecek olması nedeniyle ilkokul ya da ortaokul öğrencilerine yönelik özel etüt merkezleriyle sözleşme ve senet imzalamasınalar. Hem kendileri hem de çocukları mağduriyet yaşamasınlar. Sınavlara hazırlık ve okul derslerine destek almak isteyen ilköğretim öğrencilerimizin okullarımızda açılacak destekleme ve Yetiştrime kurslarından faydalanmalarını tavsiye diyoruz” dedi. TEK DERS VERİLECEK Gülsuyu “Ayrıca Lise öğrencilerimizin devam ettiği Özel eğitim Kurslarında da 1 Ağustos 2017 tarihinden itibaren br değişikliğe gidilecektir. Daha önce 5 bilim gurubuna kadar ders verebilen kurslar sadece 1 bilim gurubu ile sınırlandırılmıştır. Velilerimizin bunun bilinci ile hareket etmelerinde fayda var”dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu ile Şube Müdürü Ahmet Şimşek kapanacak olan Ettüt merkezleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Gülsuyu “Velilerimiz 1 Temmuz'dan sonra faaliyetlerinin yasadışı kapsama girecek olması nedeniyle ilkokul ya da ortaokul öğrencilerine yönelik özel etüt merkezleriyle sözleşme ve senet imzalamasınalar. Hem kendileri hem de çocukları mağduriyet yaşamasınlar” dedi.

1 TEMMUZ'DA ETÜT MERKEZLERİ KAPANIYOR
Müdür Gülsuyu “9 Şubat  2017'de  Özel Öğretim Kurumları lanununda yapılan değişiklik ile 1 Temmuz 2017 tarihinde Etüt merkezlerinin faaliyetlerine son verileceği hükme bağlanmıştır. İlçemizde bulunan 8 adet Öğrenci etüt merkezi'nin faaliyetlerine 1 Temmuz 2017 tarihinde son verilecektir. Bu nedenle TEOG hazırlık, ödev evi, Danışmanlık Merkezi, Etüt Merkezi gibi isimler altında kayıt alma eğiliminde olan kurum  ve kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir.  Yasa hükmüne aykırı davranan kişi ve kurumlara idari para cezası uygulanacaktır. Dolayısıyla 1-8 sınıflar arasındaki öğrencilere yönelik okul kursları ve belediyenin açacakları sosyal etkinlik merkezleri dışında hiçbir kurum faaliyet göstermesi mümkün değildir.
VELİLERE SÖZLEŞME UYARISI
Gülsuyu  “Velilerimiz  1 Temmuz'dan sonra faaliyetlerinin yasadışı kapsama girecek olması nedeniyle ilkokul ya da ortaokul öğrencilerine yönelik özel etüt merkezleriyle sözleşme ve senet imzalamasınalar. Hem kendileri hem de çocukları mağduriyet yaşamasınlar. Sınavlara hazırlık ve okul derslerine destek almak isteyen ilköğretim öğrencilerimizin okullarımızda açılacak destekleme ve Yetiştrime kurslarından faydalanmalarını tavsiye diyoruz” dedi.
TEK DERS VERİLECEK
Gülsuyu “Ayrıca Lise öğrencilerimizin devam ettiği Özel eğitim Kurslarında da 1 Ağustos 2017 tarihinden itibaren br değişikliğe gidilecektir. Daha önce 5 bilim gurubuna kadar ders verebilen kurslar sadece 1 bilim gurubu ile sınırlandırılmıştır. Velilerimizin bunun bilinci ile hareket etmelerinde fayda var”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.