LASTİK İŞ
ismail

GÜLSUYU ‘’BAHARI KARŞILIYORUZ’’

Gündem 20.03.2019 - 17:50, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÜLSUYU ‘’BAHARI KARŞILIYORUZ’’

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu Baharın müjdecisi olan 21 Mart Nevruz Bayramı için bir kutlama mesajı yayınladı. Gülsuyu mesajında, “Nevruz Bayramı, Türk milletinin sahip olduğu ve nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar yaşattığı önemli kültür değerlerinden biridir” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu Nevruz Bayramı kıtlama mesajında, “Yeni gün anlamını taşıyan Nevruz, gece ve gündüzün eşitlendiği 21 Mart’ta bütün varlıkların uyanış, diriliş ve yaradılış günü olarak nevruz bayramı adıyla kutlanır. Nevruz Bayramı, Türk milletinin sahip olduğu ve nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar yaşattığı önemli kültür değerlerinden biridir. Yüzyıllardır yakılan nevruz ateşiyle baharın gelişi  kutlanırken düşen cemreler ve açan çiçekler ile, gelişini önceden haber aldığımız bahar mevsiminin başlangıcı olan bugün,  geçmişten günümüze birlik, beraberlik ve kardeşliğin hep beraber omuz omuza, yaşanmasına vesile olan, müstesna bir kaynaşma günüdür”. Gülsuyu  “Bugün; Anadolu’muzda, Orta Asya’da, Kafkasya ve Kırım’da, Orta Doğu ile Balkanlar’da geleneksel biçimde, coşku içinde kutlanan Nevruz, kardeş ülkelerimizle de, aramızda süregelen tarihsel ve kültürel bağların, önemli bir örneğini oluşturmaktadır. Geçmişle gelecek arasında köprüler kuran, sevgi ve hoşgörü ortamında milletleri birbirine yakınlaştıran, birliğimizi güçlendiren ve kültürel zenginliklerimizi koruyan, bu gibi değerlerimizi, gelecek kuşaklara aktarmak bizlerin görevleri arasındadır. Bu duygu ve düşüncelerle baharın ilk günlerinde doğanın uyanmasıyla yetişen güzel bir Nevruz çiçeğinden ismini alan Nevruz Bayramı’nı kutlar; Nevruz’un, kültür coğrafyamızda yaşayan tüm insanların huzur ve barış içinde kardeşçe yaşamasına vesile olmasını dilerim” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu Baharın müjdecisi olan 21 Mart Nevruz Bayramı için bir kutlama mesajı yayınladı. Gülsuyu mesajında, “Nevruz Bayramı, Türk milletinin sahip olduğu ve nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar yaşattığı önemli kültür değerlerinden biridir” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu Nevruz Bayramı kıtlama mesajında, “Yeni gün anlamını taşıyan Nevruz, gece ve gündüzün eşitlendiği 21 Mart’ta bütün varlıkların uyanış, diriliş ve yaradılış günü olarak nevruz bayramı adıyla kutlanır. Nevruz Bayramı, Türk milletinin sahip olduğu ve nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar yaşattığı önemli kültür değerlerinden biridir. Yüzyıllardır yakılan nevruz ateşiyle baharın gelişi  kutlanırken düşen cemreler ve açan çiçekler ile, gelişini önceden haber aldığımız bahar mevsiminin başlangıcı olan bugün,  geçmişten günümüze birlik, beraberlik ve kardeşliğin hep beraber omuz omuza, yaşanmasına vesile olan, müstesna bir kaynaşma günüdür”.
Gülsuyu  “Bugün; Anadolu’muzda, Orta Asya’da, Kafkasya ve Kırım’da, Orta Doğu ile Balkanlar’da geleneksel biçimde, coşku içinde kutlanan Nevruz, kardeş ülkelerimizle de, aramızda süregelen tarihsel ve kültürel bağların, önemli bir örneğini oluşturmaktadır. Geçmişle gelecek arasında köprüler kuran, sevgi ve hoşgörü ortamında milletleri birbirine yakınlaştıran, birliğimizi güçlendiren ve kültürel zenginliklerimizi koruyan, bu gibi değerlerimizi, gelecek kuşaklara aktarmak bizlerin görevleri arasındadır. Bu duygu ve düşüncelerle baharın ilk günlerinde doğanın uyanmasıyla yetişen güzel bir Nevruz çiçeğinden ismini alan Nevruz Bayramı’nı kutlar; Nevruz’un, kültür coğrafyamızda yaşayan tüm insanların huzur ve barış içinde kardeşçe yaşamasına vesile olmasını dilerim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.