GÜLSUYU ''ÇOCUKLARIMIZI KALABALIKTAN UZAK TUTALIM''

Eğitim 14.03.2020 - 11:57, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÜLSUYU ''ÇOCUKLARIMIZI KALABALIKTAN UZAK TUTALIM''

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında, okulların ara tatilinin erkene alınması ve sonraki süreç hakkında yaptığı açıklamada, “Velilerimizin tavrı burada çok önemli. Önce kendi sağlığımıza dikkat edeceğiz ve çocuklarımızı kalabalık ortamlardan uzak tutacağız. Tatilin 1. haftası çocuklar dinlenecekler ancak mutlaka okuma becerilerini geliştirecek ve öğretmenlerinin yönlendirmesi ile çocuk edebiyatı ve eserleri okunacak. ” dedi

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, tüm dünyada yayılan ve ülkemizde de görülen koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında, okulların ara tatilinin erkene alınması ve sonrasındaki süreç ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.  2 HAFTA TATİL İlçe Milli Eğitim Müdürü Gülsuyu  “Nisan ayındaki ara tatil öne alınarak okullar, 2 hafta tatil ilan edildi. Öğretmenler de okula gelmeyecek, ancak acil durumlarda çağrılma ihtimaline karşı bulundukları şehri terk etmeyecekler. İlk 1 hafta öğrenciler dinlenecek. Uzaktan Öğrenme Sistemi, bu tatil sürecinde ilk kez uygulanacak ve tatilin 2. haftası, yani 23 Mart’ta uzaktan eğitim başlayacak. Uzaktan eğitim, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) aracılığı ile yapılacak” ifadelerine yer verdi. DERS PROGRAMLARI, YARIM GÜN YA DA TAM GÜN YAPILABİLECEK Gülsuyu, “Her sınıf düzeyinde yeni ders programları hazırlanacak ve yeni haftalık ders programı, en kısa zamanda eba.gov.tr üzerinden duyurulacak. Okullar açıldığı zaman gerekirse yüz yüze telafi eğitimleri yapılacak. Uzaktan eğitim için EBA'ya alternatif televizyon, internet vb. yöntemler de uygulanacak. Ders programları, yarım gün ya da tam gün yapılabilecek. Tüm altyapı hazırlıkları hazır ve eba.gov.tr üzerinden duyurulacak. YKS ve LGS hazırlıkları, EBA üzerinden özel programlarla devam edecek. EBA'ya ücretsiz erişim sağlanıyor. Tüm veliler ve öğrenciler, cep telefonlarına EBA’yı indirerek aylık 3 GB’a kadar ücretsiz erişimi sağlamaları gerekiyor. EBA’da öğretmenler, öğrencileri ve sınıfları ile kendi gruplarını oluşturarak öğrencilere ödev gönderebilecek, takibini yaparak derslerini devam ettirecekler. Öğretmenler ve yardımcı personel için de uzaktan mesleki gelişim programları düzenlenecek. 444 0 632’den veliler ve öğrenciler, süreç hakkında bilgi alabilecekler” dedi. TÜM AYRINTILAR VE SENARYOLAR, EBA.GOV.TR ÜZERİNDEN AÇIKLANACAK  Gülsuyu, açıklamasının devamında, “Velilerimizin tavrı burada çok önemli. Önce kendi sağlığımıza dikkat edeceğiz ve çocuklarımızı kalabalık ortamlardan uzak tutacağız. Tatilin 1. haftası çocuklar dinlenecekler ancak mutlaka okuma becerilerini geliştirecek ve öğretmenlerinin yönlendirmesi ile çocuk edebiyatı ve eserleri okunacak. Tüm ayrıntılar ve senaryolar, eba.gov.tr üzerinden açıklanacak. Özel okullar ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm anaokulu ve kreşler de tatil olacak. Uzaktan eğitim bugün için 1 hafta planlanıyor ama virüsün gelişim evresi doğrultusunda uzatma ve öğrencilerin sınavları da dahil olmak üzere tüm senaryolar hazır. Tatil uzayabilir de. Aslolan, öğrencilerin öğrenme sürecidir. Yazılılar daha sonra düşünülür. Bunlarla ilgili A ve B planlarının tamamı hazır. Tüm bu tedbirler, 16 Mart Pazartesi itibariyle başlayacak. Dolayısıyla bu hafta sonu tüm kurslar ve merkezi sınavlar yapılacak” ifadelerini kullandı.
Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında, okulların ara tatilinin erkene alınması ve sonraki süreç hakkında yaptığı açıklamada, “Velilerimizin tavrı burada çok önemli. Önce kendi sağlığımıza dikkat edeceğiz ve çocuklarımızı kalabalık ortamlardan uzak tutacağız. Tatilin 1. haftası çocuklar dinlenecekler ancak mutlaka okuma becerilerini geliştirecek ve öğretmenlerinin yönlendirmesi ile çocuk edebiyatı ve eserleri okunacak. ” dedi

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, tüm dünyada yayılan ve ülkemizde de görülen koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında, okulların ara tatilinin erkene alınması ve sonrasındaki süreç ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. 

2 HAFTA TATİL
İlçe Milli Eğitim Müdürü Gülsuyu  “Nisan ayındaki ara tatil öne alınarak okullar, 2 hafta tatil ilan edildi. Öğretmenler de okula gelmeyecek, ancak acil durumlarda çağrılma ihtimaline karşı bulundukları şehri terk etmeyecekler. İlk 1 hafta öğrenciler dinlenecek. Uzaktan Öğrenme Sistemi, bu tatil sürecinde ilk kez uygulanacak ve tatilin 2. haftası, yani 23 Mart’ta uzaktan eğitim başlayacak. Uzaktan eğitim, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) aracılığı ile yapılacak” ifadelerine yer verdi.

DERS PROGRAMLARI, YARIM GÜN YA DA TAM GÜN YAPILABİLECEK
Gülsuyu, “Her sınıf düzeyinde yeni ders programları hazırlanacak ve yeni haftalık ders programı, en kısa zamanda eba.gov.tr üzerinden duyurulacak. Okullar açıldığı zaman gerekirse yüz yüze telafi eğitimleri yapılacak. Uzaktan eğitim için EBA'ya alternatif televizyon, internet vb. yöntemler de uygulanacak. Ders programları, yarım gün ya da tam gün yapılabilecek. Tüm altyapı hazırlıkları hazır ve eba.gov.tr üzerinden duyurulacak. YKS ve LGS hazırlıkları, EBA üzerinden özel programlarla devam edecek. EBA'ya ücretsiz erişim sağlanıyor. Tüm veliler ve öğrenciler, cep telefonlarına EBA’yı indirerek aylık 3 GB’a kadar ücretsiz erişimi sağlamaları gerekiyor. EBA’da öğretmenler, öğrencileri ve sınıfları ile kendi gruplarını oluşturarak öğrencilere ödev gönderebilecek, takibini yaparak derslerini devam ettirecekler. Öğretmenler ve yardımcı personel için de uzaktan mesleki gelişim programları düzenlenecek. 444 0 632’den veliler ve öğrenciler, süreç hakkında bilgi alabilecekler” dedi.

TÜM AYRINTILAR VE SENARYOLAR, EBA.GOV.TR ÜZERİNDEN AÇIKLANACAK
 Gülsuyu, açıklamasının devamında, “Velilerimizin tavrı burada çok önemli. Önce kendi sağlığımıza dikkat edeceğiz ve çocuklarımızı kalabalık ortamlardan uzak tutacağız. Tatilin 1. haftası çocuklar dinlenecekler ancak mutlaka okuma becerilerini geliştirecek ve öğretmenlerinin yönlendirmesi ile çocuk edebiyatı ve eserleri okunacak. Tüm ayrıntılar ve senaryolar, eba.gov.tr üzerinden açıklanacak. Özel okullar ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm anaokulu ve kreşler de tatil olacak. Uzaktan eğitim bugün için 1 hafta planlanıyor ama virüsün gelişim evresi doğrultusunda uzatma ve öğrencilerin sınavları da dahil olmak üzere tüm senaryolar hazır. Tatil uzayabilir de. Aslolan, öğrencilerin öğrenme sürecidir. Yazılılar daha sonra düşünülür. Bunlarla ilgili A ve B planlarının tamamı hazır. Tüm bu tedbirler, 16 Mart Pazartesi itibariyle başlayacak. Dolayısıyla bu hafta sonu tüm kurslar ve merkezi sınavlar yapılacak” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.