GÜLSUYU ‘’OKUL KAPATMADIK OKUL AÇTIK’’

Eğitim 26.02.2019 - 17:34, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÜLSUYU ‘’OKUL KAPATMADIK OKUL AÇTIK’’

Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu; “Gölcük'te İmam Hatip Ortaokulları kapandı diye basında haber çıkmıştı. Gölcük'te İmam Hatip Okulları Kapanmadı. Aksine bağımsız büyük okul açtık” dedi.

Kocaeli’de bulunan iki imam hatip ortaokulunun, “Öğrenci yok” gerekçesiyle kapatılması planladığı iddia edilmişti. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Abdülhalik Baş imzasıyla Milli Eğitim Bakanlığına gönderilen yazıda Kocaeli’de bulunan 2 imam hatip ortaokullarının kapatılması teklif edildiği, incelemeye alınan, Gölcük İhsaniye İmam Hatip Ortaokulu ve Kuruçeşme İmam Hatip Ortaokulu’nun kapatma şartlarını taşıdığı anlaşıldı ifade edilmişti. Bu iddialar ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, öğrencilerin başka okullara nakledildiği belirtildi. Basında Gölcük'te İmam Hatip Ortaokulları kapatıldı diye yayınlanan haberleri değerlendiren Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu; “bir gazetede yayınlanan haberde Gölcük'te İmam Hatip Ortaokulları kapatıldı. Hayır, ilçemizde her hangi İmam Hatip Ortaokulu veya İmam Hatip Liseleri kapanmadı. Aksine Bağımsız Büyük İmam Hatip Ortaokulunun açtık. 2017- 2018 eğitim ve öğretim döneminden Yazlık Opel ICS Uluslararası Dostluk Ortaokulu binasında bulunan ve aynı isimle faaliyet gösteren İmam Hatip Ortaokulu Müstakil binaya taşımak için çalışma yaptık. Yapılan bu çalışmalarımızın sonucunda ilçemizde 2018 2019 eğitim ve öğretim döneminde Şehit İzzet Emir İmam Hatip ortaokulunu açtık. Yani İmam Hatip Ortaokulu müstakil ve bağımsız yeni yerinde hizmete girmiştir. Yazılan haber ilçemizi kapsamadığına inanıyorum” dedi. ÖĞRENCİLER NAKLEDİLMİŞLER Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Gölcük İhsaniye İmam Hatip Ortaokulu ve Kuruçeşme İmam Hatip Ortaokulu ile ilgili açıklaması şöyle; "Gölcük İhsaniye Yazlık Ics-Opel Uluslararası Dostluk imam hatip ortaokulunda kayıtlı öğrencileri, bölgenin imam hatip ortaokulu ihtiyacına cevap vermek amacıyla yeni açılan ve 2018-2019 eğitim öğretim yılı başında öğretime başlayan Şehit İzzet Emir İmam Hatip Ortaokuluna nakledilmiştir. Dolayısıyla Kocaeli Gölcük İhsaniye Yazlık Ics-Opel Uluslararası Dostluk İmam Hatip Ortaokulunun kapanması basında yer verildiği tarzda öğrenci yokluğundan değil, öğrencilerinin Şehit İzzet Emir İmam Hatip Ortaokuluna nakledilmelerinden kaynaklanmaktadır. “İzmit Kuruçeşme İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin nakilleri, Mesut Barış Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde bulunan İmam Hatip Ortaokuluna yapılmış olup, müstakil olarak açılan İzmit Kuruçeşme İmam Hatip Ortaokulu Mesut Barış Anadolu İmam Hatip Lisesi ile birleşerek imam hatip lisesinin bünyesine alınmış ve halen aynı binayı kullanmaktadır." Fahri Haner  
Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu; “Gölcük'te İmam Hatip Ortaokulları kapandı diye basında haber çıkmıştı. Gölcük'te İmam Hatip Okulları Kapanmadı. Aksine bağımsız büyük okul açtık” dedi.

Kocaeli’de bulunan iki imam hatip ortaokulunun, “Öğrenci yok” gerekçesiyle kapatılması planladığı iddia edilmişti. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Abdülhalik Baş imzasıyla Milli Eğitim Bakanlığına gönderilen yazıda Kocaeli’de bulunan 2 imam hatip ortaokullarının kapatılması teklif edildiği, incelemeye alınan, Gölcük İhsaniye İmam Hatip Ortaokulu ve Kuruçeşme İmam Hatip Ortaokulu’nun kapatma şartlarını taşıdığı anlaşıldı ifade edilmişti. Bu iddialar ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, öğrencilerin başka okullara nakledildiği belirtildi.
Basında Gölcük'te İmam Hatip Ortaokulları kapatıldı diye yayınlanan haberleri değerlendiren Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu; “bir gazetede yayınlanan haberde Gölcük'te İmam Hatip Ortaokulları kapatıldı. Hayır, ilçemizde her hangi İmam Hatip Ortaokulu veya İmam Hatip Liseleri kapanmadı. Aksine Bağımsız Büyük İmam Hatip Ortaokulunun açtık. 2017- 2018 eğitim ve öğretim döneminden Yazlık Opel ICS Uluslararası Dostluk Ortaokulu binasında bulunan ve aynı isimle faaliyet gösteren İmam Hatip Ortaokulu Müstakil binaya taşımak için çalışma yaptık. Yapılan bu çalışmalarımızın sonucunda ilçemizde 2018 2019 eğitim ve öğretim döneminde Şehit İzzet Emir İmam Hatip ortaokulunu açtık. Yani İmam Hatip Ortaokulu müstakil ve bağımsız yeni yerinde hizmete girmiştir. Yazılan haber ilçemizi kapsamadığına inanıyorum” dedi.

ÖĞRENCİLER NAKLEDİLMİŞLER
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Gölcük İhsaniye İmam Hatip Ortaokulu ve Kuruçeşme İmam Hatip Ortaokulu ile ilgili açıklaması şöyle; "Gölcük İhsaniye Yazlık Ics-Opel Uluslararası Dostluk imam hatip ortaokulunda kayıtlı öğrencileri, bölgenin imam hatip ortaokulu ihtiyacına cevap vermek amacıyla yeni açılan ve 2018-2019 eğitim öğretim yılı başında öğretime başlayan Şehit İzzet Emir İmam Hatip Ortaokuluna nakledilmiştir. Dolayısıyla Kocaeli Gölcük İhsaniye Yazlık Ics-Opel Uluslararası Dostluk İmam Hatip Ortaokulunun kapanması basında yer verildiği tarzda öğrenci yokluğundan değil, öğrencilerinin Şehit İzzet Emir İmam Hatip Ortaokuluna nakledilmelerinden kaynaklanmaktadır. “İzmit Kuruçeşme İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin nakilleri, Mesut Barış Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde bulunan İmam Hatip Ortaokuluna yapılmış olup, müstakil olarak açılan İzmit Kuruçeşme İmam Hatip Ortaokulu Mesut Barış Anadolu İmam Hatip Lisesi ile birleşerek imam hatip lisesinin bünyesine alınmış ve halen aynı binayı kullanmaktadır."

Fahri Haner  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.