GÜNDÜZ JÜRİ OLDU

09.09.2019 - 10:59, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÜNDÜZ JÜRİ OLDU

İnegöl köftesnİn tanıtılması amacıyla bu yıl İlk kez düzenlenen Uluslararası Festvalİnde Gölcüklü Tayfun Gündüz jür üyes oldu.

negöl Hikmet Şahin Kültür Parkı'nda İnegöl Belediyesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Lokantacılar Odası ile İstanbul Şef Aşçılar Derneği iş birliğiyle düzenlenen festivalin açılışında konuşan İstanbul Şef Aşçılar Derneği Başkanı Avni Sap "dernek olarak bundan sonra gittikleri illerde İnegöl köftesinin de tanıtımını yapacaklarını" söyledi. Sap, "İnegöl'ü bir üst noktaya taşımayı hedefliyoruz. Gaziantep mutfağını nasıl ki dünya biliyorsa, İnegöl köftesini de dünya mutfağına tanıtmak için uluslararası şeflerimizi buraya davet ettik." diye konuştu. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise çok değerli şef ve aşçıların 10 farklı bölgeden İnegöl'e geldiklerini vurgulayarak, şunları söyledi: Misafirlerime soruyorum, İnegöl deyince aklınıza ilk ne geliyor? Öncelikle genelde mobilya ve sonrasında köfte geliyor. Üçüncü markamız da Oylat kaplıcalarımız. İnşallah biz, bugün ilkini yaptığımız köfte festivaliyle, bu organizasyonun eksik ve aksaklarını da önümüzdeki süreçte değerlendirerek daha güzel, profesyonel bir köfte festivalini gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Şehrimizin değerli bir markası. Sanayi şehriyiz, beraberinde tarım şehriyiz. Turizm anlamında da bugün köfteyi konuşuyoruz." İnegöl'de jüri üyesi oldu 6-7 Eylül tarihinde düzenlenen İnegöl Köfte Festivalinde jürü üyeliği yapan Gölcüklü dünyaca ünlü aşçı Tayfun Gündüz'e İnegölde sevgi seli vardı. Jüri üyesi olan Tayfun Gündüz için "Kocaeli Gölcük'ün ünlü şefide İngöl'de" afişi dikkat çekti. WACS (Dünya Aşçılar Birliği) diplomalı jürisi olan Tayfun Gündüz İnegöl'de de jüri üyesi oldu. Tayfun Gündüz kimdir? 24 yıl astsubay olarak ülkesine hizmet eden Tayfun Gündüz, emekli olduktan sonra Gölcük Belediyesi GÖLAŞ bünyesinde bulunan Yazlık Ilıca, Yüzme Havuzu ve beraberinde de belediyenin yeni projeleri Tarihi Yalı Evleri ile Erikli Tepe Tabiat Parkı’nın müdürlük görevlerinde bulundu. Ödüllü aşçı birçok işletmede müdürlük görevini üstlenmiş. 2012‘de ve 2014’de Londra’da yapılan yarışmalarda Dünya Gıda Güvenliği ve Hijyen dalında olmuş, Dünya Aşçılık Şampiyonalarında da altın madalyalar kazanıp, göğsümüzü kabartmış, adını tüm Türkiye’ye duyurmuştu. Tayfun Gündüz Dünya Şampiyonu Birçok Ülkede Jürilik yaptı ‘Dünya Aşçılar Birliği’nin diplomalı jürisi ve ’nin başkanlığı görevini sürdürüyorum’ diyen Gündüz ayrıca şunları dile getirdi: “Dünya’nın bir çok ülkesinde Rusya, İngiltere, Almanya, Hırvatistan, Bosna, Makedonya, Romanya, Tayland, Vietnam, Katar, Bahreyn gibi ülkelerde jürilik yaptım. Yetiştirdiğim birçok aşçı şuan yurt dışında büyük işletmelerde hizmet veriyor. Yeni aşçılar yetiştirip, ülkemizin adını en iyi şekilde duyurmak istiyorum.” 
İnegöl köftesnİn tanıtılması amacıyla bu yıl İlk kez düzenlenen Uluslararası Festvalİnde Gölcüklü Tayfun Gündüz jür üyes oldu.

negöl Hikmet Şahin Kültür Parkı'nda İnegöl Belediyesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Lokantacılar Odası ile İstanbul Şef Aşçılar Derneği iş birliğiyle düzenlenen festivalin açılışında konuşan İstanbul Şef Aşçılar Derneği Başkanı Avni Sap "dernek olarak bundan sonra gittikleri illerde İnegöl köftesinin de tanıtımını yapacaklarını" söyledi. Sap, "İnegöl'ü bir üst noktaya taşımayı hedefliyoruz. Gaziantep mutfağını nasıl ki dünya biliyorsa, İnegöl köftesini de dünya mutfağına tanıtmak için uluslararası şeflerimizi buraya davet ettik." diye konuştu. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise çok değerli şef ve aşçıların 10 farklı bölgeden İnegöl'e geldiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

Misafirlerime soruyorum, İnegöl deyince aklınıza ilk ne geliyor? Öncelikle genelde mobilya ve sonrasında köfte geliyor. Üçüncü markamız da Oylat kaplıcalarımız. İnşallah biz, bugün ilkini yaptığımız köfte festivaliyle, bu organizasyonun eksik ve aksaklarını da önümüzdeki süreçte değerlendirerek daha güzel, profesyonel bir köfte festivalini gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Şehrimizin değerli bir markası. Sanayi şehriyiz, beraberinde tarım şehriyiz. Turizm anlamında da bugün köfteyi konuşuyoruz." İnegöl'de jüri üyesi oldu 6-7 Eylül tarihinde düzenlenen İnegöl Köfte Festivalinde jürü üyeliği yapan Gölcüklü dünyaca ünlü aşçı Tayfun Gündüz'e İnegölde sevgi seli vardı. Jüri üyesi olan Tayfun Gündüz için "Kocaeli Gölcük'ün ünlü şefide İngöl'de" afişi dikkat çekti. WACS (Dünya Aşçılar Birliği) diplomalı jürisi olan Tayfun Gündüz İnegöl'de de jüri üyesi oldu. Tayfun Gündüz kimdir? 24 yıl astsubay olarak ülkesine hizmet eden Tayfun Gündüz, emekli olduktan sonra Gölcük Belediyesi GÖLAŞ bünyesinde bulunan Yazlık Ilıca, Yüzme Havuzu ve beraberinde de belediyenin yeni projeleri Tarihi Yalı Evleri ile Erikli Tepe Tabiat Parkı’nın müdürlük görevlerinde bulundu. Ödüllü aşçı birçok işletmede müdürlük görevini üstlenmiş. 2012‘de ve 2014’de Londra’da yapılan yarışmalarda Dünya Gıda Güvenliği ve Hijyen dalında olmuş, Dünya Aşçılık Şampiyonalarında da altın madalyalar kazanıp, göğsümüzü kabartmış, adını tüm Türkiye’ye duyurmuştu. Tayfun Gündüz Dünya Şampiyonu Birçok Ülkede Jürilik yaptı ‘Dünya Aşçılar Birliği’nin diplomalı jürisi ve ’nin başkanlığı görevini sürdürüyorum’ diyen Gündüz ayrıca şunları dile getirdi: “Dünya’nın bir çok ülkesinde Rusya, İngiltere, Almanya, Hırvatistan, Bosna, Makedonya, Romanya, Tayland, Vietnam, Katar, Bahreyn gibi ülkelerde jürilik yaptım. Yetiştirdiğim birçok aşçı şuan yurt dışında büyük işletmelerde hizmet veriyor. Yeni aşçılar yetiştirip, ülkemizin adını en iyi şekilde duyurmak istiyorum.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.