LASTİK İŞ

GÜNEŞ ENERJİSİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Ekonomi 21.12.2016 - 09:01, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÜNEŞ ENERJİSİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Güneş enerji sistemleri, güneşli gün sayısı fazla olan bölgelerde enerjide maliyeti azaltmaları, çevre dostu ve kolay kullanımlı olmaları nedeniyle tercih ediliyor.

Kişilerin ve büyük işletmelerin elektrik üretmede, sıcak su sağlamada ve endüstriyel çözümlerde rağbet gösterdiği güneş enerjisi, özellikle Türkiye’de en çok güneş ışığı alan bölgelerden biri olan Şanlıurfa, güneş enerji sistemi yatırımların yapıldığı bir yer haline geldi. Şanlıurfa güneş enerji sistemleri yatırımları ile geleceğe yönelik kendi elektriğini üreten bir bölge haline gelebilir. Güneş enerjisi hakkında geleceğe dönük net konuşmaların yapılabilmesinin nedeni, güneşin enerjisinin tükenmeyen bir enerji olmasıdır. Güneş enerjisinin kurulacağı bölgeler tespit edilirken, elektrik hatlarına olan uzaklık, bölgedeki kar yağış yoğunluğu, sis, yağmurlu gün sayısı, güneşlenme süresi gibi unsurlar dikkate alınmalıdır. Yüksek güneşlenmenin olduğu yerlerde güneş enerjisinden yüksek fayda sağlamak mümkündür. Güneşli gün sayısının az olduğu bölgelerde ise istenilen anda istenilen yoğunlukta enerji sağlanamayabilir. Bu durumlar için güneş enerjisi akülere ya da hidrojen olarak depolanabilir.   Güneş Enerji Sistemi Neden Kurulmalı?   Doğaya karbonmonoksit salınımı yapmayan güneş enerji sistemlerinin, çevreye zararlı hiçbir etkisi bulunmuyor. Gaz, kükürt, karbon, duman salınımı olmayan çevrelerde insanlar daha temiz bir havada solunum yapabilir, kanserojen etkilerden uzak yaşayabilirler.   Güneş enerji sistemi kullanılan bir evde, elektrik faturası ödemeye ve su ısıtmak için ayrı bir sistem kullanılmasına gerek kalmaz. Yakıt tüketimi yerine, güner enerjisi ile ısıtılan su ile merkezi ısıtma da sağlanabilir, ayrıca yakıt ücreti ödemek de gerekmez.   Güneş enerjisi kullanan fabrika gibi büyük işletmeler, kendi elektriğini üretmenin yanında; güç üretimi, pişirme, yıkama, ağartma gibi aşamalarda da güneş enerjisinden faydalanabiliyor. Yaygınlaşan güneş enerjisinden yararlanma bilinci ile fabrikalar daha çevreci ve ekonomik bir işleyiş sürdürebiliyor.   İster eviniz isterseniz de iş yeriniz için elektrik üretmek, sıcak su sağlamak istiyor ya da endüstriyel çözümler arıyorsanız www.selamelektronik.com web sitesinin “Güneş Enerjisi” kategorisini inceleyin. İhtiyacınız olan güneş enerji sistemini selamelektronik.com üzerinden satın alabilir, kredi kartına taksit ve garantili ürün fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Selamelektronik.com’dan güneş paneli ve akünüzü de ayrıca temin edebilirsiniz.  
Güneş enerji sistemleri, güneşli gün sayısı fazla olan bölgelerde enerjide maliyeti azaltmaları, çevre dostu ve kolay kullanımlı olmaları nedeniyle tercih ediliyor.

Kişilerin ve büyük işletmelerin elektrik üretmede, sıcak su sağlamada ve endüstriyel çözümlerde rağbet gösterdiği güneş enerjisi, özellikle Türkiye’de en çok güneş ışığı alan bölgelerden biri olan Şanlıurfa, güneş enerji sistemi yatırımların yapıldığı bir yer haline geldi. Şanlıurfa güneş enerji sistemleri yatırımları ile geleceğe yönelik kendi elektriğini üreten bir bölge haline gelebilir. Güneş enerjisi hakkında geleceğe dönük net konuşmaların yapılabilmesinin nedeni, güneşin enerjisinin tükenmeyen bir enerji olmasıdır.


Güneş enerjisinin kurulacağı bölgeler tespit edilirken, elektrik hatlarına olan uzaklık, bölgedeki kar yağış yoğunluğu, sis, yağmurlu gün sayısı, güneşlenme süresi gibi unsurlar dikkate alınmalıdır. Yüksek güneşlenmenin olduğu yerlerde güneş enerjisinden yüksek fayda sağlamak mümkündür. Güneşli gün sayısının az olduğu bölgelerde ise istenilen anda istenilen yoğunlukta enerji sağlanamayabilir. Bu durumlar için güneş enerjisi akülere ya da hidrojen olarak depolanabilir.

 

Güneş Enerji Sistemi Neden Kurulmalı?

 

Doğaya karbonmonoksit salınımı yapmayan güneş enerji sistemlerinin, çevreye zararlı hiçbir etkisi bulunmuyor. Gaz, kükürt, karbon, duman salınımı olmayan çevrelerde insanlar daha temiz bir havada solunum yapabilir, kanserojen etkilerden uzak yaşayabilirler.

 

Güneş enerji sistemi kullanılan bir evde, elektrik faturası ödemeye ve su ısıtmak için ayrı bir sistem kullanılmasına gerek kalmaz. Yakıt tüketimi yerine, güner enerjisi ile ısıtılan su ile merkezi ısıtma da sağlanabilir, ayrıca yakıt ücreti ödemek de gerekmez.

 

Güneş enerjisi kullanan fabrika gibi büyük işletmeler, kendi elektriğini üretmenin yanında; güç üretimi, pişirme, yıkama, ağartma gibi aşamalarda da güneş enerjisinden faydalanabiliyor. Yaygınlaşan güneş enerjisinden yararlanma bilinci ile fabrikalar daha çevreci ve ekonomik bir işleyiş sürdürebiliyor.

 

İster eviniz isterseniz de iş yeriniz için elektrik üretmek, sıcak su sağlamak istiyor ya da endüstriyel çözümler arıyorsanız www.selamelektronik.com web sitesinin “Güneş Enerjisi” kategorisini inceleyin. İhtiyacınız olan güneş enerji sistemini selamelektronik.com üzerinden satın alabilir, kredi kartına taksit ve garantili ürün fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Selamelektronik.com’dan güneş paneli ve akünüzü de ayrıca temin edebilirsiniz.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.