LASTİK İŞ

GÜREL ''AĞAÇLARI KİM KESTİ?''

Gündem 05.11.2019 - 10:13, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÜREL ''AĞAÇLARI KİM KESTİ?''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Fikret Gürel, CHP Belediye Meclis Üyesi ve Ziraat Mühendisi Özgür Yılmaz, dün parti binasında basın açıklaması yaparak, Verem Savaş Dispanseri alanında kesilen ağaçlar konusunda, tepki göstererek, yetkililere önemli sorular sordular.

Başkan Gürel, açıklamasında şunları söyledi: ‘’Son anda karar verdiğimiz basın açıklamamız Gölcükümüz ve bizim için önem arz etmektedir. Malumunuz uzun süredir hizmet veren eski Verem Savaş Dispanseri alanı yıkım aşamasında. Bizi ilgilendiren konu burada kesilen ağaçlar. Biliyorsunuz ki Gölcük Sağlıklı Kentler Birliği Üyesi bir ilçe. Gölcük’ün bu konuda her geçen gün daha da önemi artmaktadır. İlçemizde akciğerlerimizi temizleyen özellikle duvar diplerindeki ağaçların kesilmesi bizim için acı olaydır. Daha önce yapılan Belediye Meclis Toplantısında Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde yapılan yol genişletme çalışması hakkında bizimle ilgili bilgiler verildi. O bölgede verimli ağaçlar sökülerek başka alanlara dikildi, verimli olmayan ağaçlar ise sökülmüştür. Fakat Verem Savaş Dispanseri alanındaki ağaçların inşaata engel olduğunu asla düşünmüyorum. Zaten fazla yeşil alanlarımız kalmadı. Az da olsa yeşilimizi korumak b0,izlerin ve herkesin görevi. Ziraat Mühendisi arkadaşız Özgür Yılmaz bu konuda size bilgi verecek’ dedi. Başkan Gürel’den sonra açıklama yapan CHP Belediye Meclis Üyesi ve Ziraat Mühendisi Özgür Yılmaz, ‘kısaca şunu söylemek istiyorum. Biz CHP Meclis Grubu olarak belediyeye her şeyde muhalif değil, fikir birliği olduğumuz konularda belediyenin yanında oluyoruz. Biliyorsunuz ki Belediye Meclis Toplantısı’nda Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde çalışmaların başlayacağı belirtilmişti. Kesilecek ağaçların yeniden başka alana dikileceği belirtilmiş, hangi ağaçların kesilmesi gerektiği bilgileri bizlere verilmişti. Burada yapılan uygulamalarda sorun çıkmadı. Bu konu her ne kadar İlçe Sağlık Müdürlüğü’nü ilgilendirse de bizlerin ve kamu kurumlarının da bilgilendirilmiş olması gerekirdi. Ağacı korumanın önemli olduğu bir hafta da o bölgede birçok ağacın kesildiğini görmüş olduk.’ Bizim öğrenmek istediğimiz konular; ‘Bu proje hangi firmaya verildi? Proje ile ilgili tam bir bilgi sahibi olmamız gerekmez miydi? Bu ağaçlar korunamaz miydi? Kesilmesi yerine sökülüp başka yere dikilemez miydi? Duvar dibindeki ağaçların kesilmesi gerekli miydi? Bu soruların cevabını merakla bekliyoruz.’
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Fikret Gürel, CHP Belediye Meclis Üyesi ve Ziraat Mühendisi Özgür Yılmaz, dün parti binasında basın açıklaması yaparak, Verem Savaş Dispanseri alanında kesilen ağaçlar konusunda, tepki göstererek, yetkililere önemli sorular sordular.

Başkan Gürel, açıklamasında şunları söyledi: ‘’Son anda karar verdiğimiz basın açıklamamız Gölcükümüz ve bizim için önem arz etmektedir. Malumunuz uzun süredir hizmet veren eski Verem Savaş Dispanseri alanı yıkım aşamasında. Bizi ilgilendiren konu burada kesilen ağaçlar. Biliyorsunuz ki Gölcük Sağlıklı Kentler Birliği Üyesi bir ilçe. Gölcük’ün bu konuda her geçen gün daha da önemi artmaktadır. İlçemizde akciğerlerimizi temizleyen özellikle duvar diplerindeki ağaçların kesilmesi bizim için acı olaydır. Daha önce yapılan Belediye Meclis Toplantısında Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde yapılan yol genişletme çalışması hakkında bizimle ilgili bilgiler verildi. O bölgede verimli ağaçlar sökülerek başka alanlara dikildi, verimli olmayan ağaçlar ise sökülmüştür. Fakat Verem Savaş Dispanseri alanındaki ağaçların inşaata engel olduğunu asla düşünmüyorum. Zaten fazla yeşil alanlarımız kalmadı. Az da olsa yeşilimizi korumak b0,izlerin ve herkesin görevi. Ziraat Mühendisi arkadaşız Özgür Yılmaz bu konuda size bilgi verecek’ dedi.
Başkan Gürel’den sonra açıklama yapan CHP Belediye Meclis Üyesi ve Ziraat Mühendisi Özgür Yılmaz, ‘kısaca şunu söylemek istiyorum. Biz CHP Meclis Grubu olarak belediyeye her şeyde muhalif değil, fikir birliği olduğumuz konularda belediyenin yanında oluyoruz. Biliyorsunuz ki Belediye Meclis Toplantısı’nda Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde çalışmaların başlayacağı belirtilmişti. Kesilecek ağaçların yeniden başka alana dikileceği belirtilmiş, hangi ağaçların kesilmesi gerektiği bilgileri bizlere verilmişti. Burada yapılan uygulamalarda sorun çıkmadı. Bu konu her ne kadar İlçe Sağlık Müdürlüğü’nü ilgilendirse de bizlerin ve kamu kurumlarının da bilgilendirilmiş olması gerekirdi. Ağacı korumanın önemli olduğu bir hafta da o bölgede birçok ağacın kesildiğini görmüş olduk.’
Bizim öğrenmek istediğimiz konular;
‘Bu proje hangi firmaya verildi? Proje ile ilgili tam bir bilgi sahibi olmamız gerekmez miydi?
Bu ağaçlar korunamaz miydi? Kesilmesi yerine sökülüp başka yere dikilemez miydi? Duvar dibindeki ağaçların kesilmesi gerekli miydi? Bu soruların cevabını merakla bekliyoruz.’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.