LASTİK İŞ
ismail

GÜREL ''ÇİÇEKLERİ KOPARABİLİRSİN AMA BAHARI ENGELLEYEMEZSİN''

Asayiş 07.05.2019 - 17:24, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÜREL ''ÇİÇEKLERİ KOPARABİLİRSİN AMA BAHARI ENGELLEYEMEZSİN''

Başkan Gürel yaptığı yazılı basın açıklamasında "AKP itirazını sandık başkan ve üyeleri üzerinden yapıp neden kaybettikleri sadece Büyükşehir seçiminin tekrar yapılmasını istiyor. Kazandıkları 25 ilçeden de kaybedecekleri korkusu mu var?”dedi.

225 Sandık kurulu başkanlarının ve 3500 sandık kurululu üyelerinin kamu görevlisi olmadığı ve bu sandıklarda kullanılan oyların da aradaki farkı etkiler nitelikte olduğu sonucuna varılarak, sanki bu sandıklarda sadece Büyükşehir oyları varmış gibi bir tek BÜYÜKŞEHİR seçimini iptal eden YSK yanlışa yanlışla karar vermiştir. 4 oy pusulasının tek bir zarfa konulduğu 31 Mart seçimlerinde bir seçimi iptal ediyorsanız hepsini iptal etmeniz gerekir. Çünkü tek zarf olayının yanlışı anlayan hükümet, sonra ki seçimlerde oyların ayrı zarflarda kullanılmasına geçiş için çalışma başlatmıştır. Gelelim iptal kararına konu olan meseleye; 298 sayılı yasaya göre il ve ilçe de görev yapan kamu görevlilerinden oluşan liste üzerinden , o seçim bölgesinde görev yapan en kıdemli hakim başkanlığında toplanan İlçe seçim kurulu tarafından kura çekmek suretiyle belirlenen sandıkkurulu başkanları ve üyelerihukuka uygun olarak tebliği edilmiştir. Son itiraz süresi olan 2 Mart 2019 tarihine kadar da itiraz olmadığı için bu görevlilerin görevleri kesinleşmiştir. Ve itiraza konu olan bu sandık görevlilreinin bulunduğu sandıklarda 4 oyunda bir zarfta olmasına rağmen sadece BÜYÜKŞEHİR oylarında mı şaibe vardır. O zaman sadece Büyükşehir seçimini iptal etmeyip, İstanbul’daki bütün seçimleri iptal edeceksin.Hak’sa, Adalet’se ve Hukuk’sa bu şekilde hareket edeceksin. Gölcük CHP ilçe Başkanı Fikret Gürel YSK kararı ile İstanbul'da seçimin iptal edilip 23 Haziranda tekrarlanmasını eleştirdi. Başkan Gürel yaptığı yazılı basın açıklamasında "AKP itirazını sandık başkan ve üyeleri üzerinden yapıp neden kaybettikleri sadece Büyükşehir seçiminin tekrar yapılmasını istiyor. Kazandıkları 25 ilçeden de kaybedecekleri korkusu mu var? Karar Hukuku katledip, vicdanları yaraladı Biz CHP olarak 2014 de Ankara seçimlerine itiraz ettiğimizde “Atı alan Üsküdarı geçti” diyen iktidar ne oldu da İstanbul kaybedildiğinde böyle bir itiraz sürecine girdi. Kazandıklarında şaibe yok, kaybedince mi var. O zaman başta referandum olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde de şaibe vardır. Bu da göstermektedir ki ülkemizde Hak, Adalet, Demokrasi ve Hukuk kalmamıştır. Kısacası; İstanbul Büyükşehir seçimlerinin iptali kararı YSK’nın hukuku katletmesine, adaleti yok etmesine ve vicdanları yaralamasına sebep olmuştur. 6 Mayıs 1972 de vicdansızca ve adaletsizce asılarak kadledilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ölüm yıldönümlerinde, böyle bir kararın alınması tarihe kara bir leke olarak geçmesine de vesile olmuştur. “ Eğer zalim ısrarla zulme devam ediyorsa bil ki sonu yakındır. Eğer mazlum da ısrarla direniyorsa bil ki zafer yakındır. Hz. Alİ” Çiçekleri koparabilirsin, ama baharı engelleyemezsin....... Yolun açık olsun İmamoğlu bütün CHP’liler le birlikte demokrasi ve adaleti savunan hangi partili olursa olsun bütün halk yanında. Ve 23 Haziran bekle İstanbul , yüzler gülecek Ekrem İmamoğlu ile aydınlık yarınlar gelecek."dedi.
Başkan Gürel yaptığı yazılı basın açıklamasında "AKP itirazını sandık başkan ve üyeleri üzerinden yapıp neden kaybettikleri sadece Büyükşehir seçiminin tekrar yapılmasını istiyor. Kazandıkları 25 ilçeden de kaybedecekleri korkusu mu var?”dedi.

225 Sandık kurulu başkanlarının ve 3500 sandık kurululu üyelerinin kamu görevlisi olmadığı ve bu sandıklarda kullanılan oyların da aradaki farkı etkiler nitelikte olduğu sonucuna varılarak, sanki bu sandıklarda sadece Büyükşehir oyları varmış gibi bir tek BÜYÜKŞEHİR seçimini iptal eden YSK yanlışa yanlışla karar vermiştir.
4 oy pusulasının tek bir zarfa konulduğu 31 Mart seçimlerinde bir seçimi iptal ediyorsanız hepsini iptal etmeniz gerekir. Çünkü tek zarf olayının yanlışı anlayan hükümet, sonra ki seçimlerde oyların ayrı zarflarda kullanılmasına geçiş için çalışma başlatmıştır.
Gelelim iptal kararına konu olan meseleye; 298 sayılı yasaya göre il ve ilçe de görev yapan kamu görevlilerinden oluşan liste üzerinden , o seçim bölgesinde görev yapan en kıdemli hakim başkanlığında toplanan İlçe seçim kurulu tarafından kura çekmek suretiyle belirlenen sandıkkurulu başkanları ve üyelerihukuka uygun olarak tebliği edilmiştir. Son itiraz süresi olan 2 Mart 2019 tarihine kadar da itiraz olmadığı için bu görevlilerin görevleri kesinleşmiştir. Ve itiraza konu olan bu sandık görevlilreinin bulunduğu sandıklarda 4 oyunda bir zarfta olmasına rağmen sadece BÜYÜKŞEHİR oylarında mı şaibe vardır. O zaman sadece Büyükşehir seçimini iptal etmeyip, İstanbul’daki bütün seçimleri iptal edeceksin.Hak’sa, Adalet’se ve Hukuk’sa bu şekilde hareket edeceksin.

Gölcük CHP ilçe Başkanı Fikret Gürel YSK kararı ile İstanbul'da seçimin iptal edilip 23 Haziranda tekrarlanmasını eleştirdi.

Başkan Gürel yaptığı yazılı basın açıklamasında "AKP itirazını sandık başkan ve üyeleri üzerinden yapıp neden kaybettikleri sadece Büyükşehir seçiminin tekrar yapılmasını istiyor. Kazandıkları 25 ilçeden de kaybedecekleri korkusu mu var?
Karar Hukuku katledip, vicdanları yaraladı
Biz CHP olarak 2014 de Ankara seçimlerine itiraz ettiğimizde “Atı alan Üsküdarı geçti” diyen iktidar ne oldu da İstanbul kaybedildiğinde böyle bir itiraz sürecine girdi. Kazandıklarında şaibe yok, kaybedince mi var. O zaman başta referandum olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde de şaibe vardır. Bu da göstermektedir ki ülkemizde Hak, Adalet, Demokrasi ve Hukuk kalmamıştır.
Kısacası; İstanbul Büyükşehir seçimlerinin iptali kararı YSK’nın hukuku katletmesine, adaleti yok etmesine ve vicdanları yaralamasına sebep olmuştur.
6 Mayıs 1972 de vicdansızca ve adaletsizce asılarak kadledilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ölüm yıldönümlerinde, böyle bir kararın alınması tarihe kara bir leke olarak geçmesine de vesile olmuştur.
“ Eğer zalim ısrarla zulme devam ediyorsa bil ki sonu yakındır. Eğer mazlum da ısrarla direniyorsa bil ki zafer yakındır. Hz. Alİ”

Çiçekleri koparabilirsin, ama baharı engelleyemezsin.......
Yolun açık olsun İmamoğlu bütün CHP’liler le birlikte demokrasi ve adaleti savunan hangi partili olursa olsun bütün halk yanında. Ve 23 Haziran bekle İstanbul , yüzler gülecek Ekrem İmamoğlu ile aydınlık yarınlar gelecek."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.