GÜREL ''EMEK EN KUTSAL DEĞERDİR''

Gündem 01.05.2019 - 09:18, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÜREL ''EMEK EN KUTSAL DEĞERDİR''

CHP İlçe Başkanı Fikret Güler 1 Mayıs İşçi bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Gürel; 1 Mayıs tüm Dünya emekçilerinin birlik ve dayanışma günüdür. Emek en kutsal değerdir. Emeğin haklarını korumak ve geliştirmek insanlığa hizmet etmek demektir. Emeğe, emekçinin haklarına saygı ve çalışma hayatının çok iyi şartlara kavuşturulması, toplumsal refahın vazgeçilmez bir unsurudur. Ülkemizde yaşadığımız ekonomik kriz emekçilerin yaşamını gün geçtikçe daha da zor hale getirmektedir. Ülkemizde işsizlik oranı tarihimizin en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Kayıt dışı ve kuralsız çalışma olağan hale getirilmiş. Asgari ücret yoksulluk sınırının altına gerilemiştir. İşçilerin her türlü demokratik hakları yok sayılıp Sendikalaşma işten atılmanın sebebi haline gelmiştir. Örgütlenmenin yanı sıra on binlerce emekçinin iş cinayetlerinde hayatını kaybetmesi, taşeronlaşmanın bilinçli olarak desteklenmesi, gelir dağılımındaki eşitsizlik halledilmesi gereken en önemli sorun olarak önümüzde durmaktadır. 1977 yılında 1 Mayıs’ı kutlamak için Taksim’e çıkan emek ve özgürlük mücadelesinin öncülerini şükranla anıyor ve bu duygu düşüncelerle, emekçilerimizin ve tüm halkımızın 1 Mayıs Emek ve dayanışma bayramını kutluyorum. Yaşasın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günümüz…  
CHP İlçe Başkanı Fikret Güler 1 Mayıs İşçi bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Gürel; 1 Mayıs tüm Dünya emekçilerinin birlik ve dayanışma günüdür. Emek en kutsal değerdir. Emeğin haklarını korumak ve geliştirmek insanlığa hizmet etmek demektir. Emeğe, emekçinin haklarına saygı ve çalışma hayatının çok iyi şartlara kavuşturulması, toplumsal refahın vazgeçilmez bir unsurudur.

Ülkemizde yaşadığımız ekonomik kriz emekçilerin yaşamını gün geçtikçe daha da zor hale getirmektedir. Ülkemizde işsizlik oranı tarihimizin en yüksek seviyesine ulaşmıştır.

Kayıt dışı ve kuralsız çalışma olağan hale getirilmiş. Asgari ücret yoksulluk sınırının altına gerilemiştir.

İşçilerin her türlü demokratik hakları yok sayılıp Sendikalaşma işten atılmanın sebebi haline gelmiştir. Örgütlenmenin yanı sıra on binlerce emekçinin iş cinayetlerinde hayatını kaybetmesi, taşeronlaşmanın bilinçli olarak desteklenmesi, gelir dağılımındaki eşitsizlik halledilmesi gereken en önemli sorun olarak önümüzde durmaktadır.

1977 yılında 1 Mayıs’ı kutlamak için Taksim’e çıkan emek ve özgürlük mücadelesinin öncülerini şükranla anıyor ve bu duygu düşüncelerle, emekçilerimizin ve tüm halkımızın 1 Mayıs Emek ve dayanışma bayramını kutluyorum.

Yaşasın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günümüz…

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.