LASTİK İŞ

GÜREL ''ÖĞRETMEK YÜCE BİR GÖREVDİR''

Gündem 23.11.2018 - 17:55, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÜREL ''ÖĞRETMEK YÜCE BİR GÖREVDİR''

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısı ile mesaj yayınladı. Türkiye´nin aydınlık geleceğinin mimarı, milli birlik, beraberlik ve bütünlüğümüzün güvencesi öğretmenlerdir. Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması ,öğretmenlerinin üstün gayretlerine bağlıdır dedi.

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel  Bir milletin yükselişi ancak; eğitimli, kültürlü ve ufku açık çağdaş bireylerin yetişmeleriyle mümkündür. Vatana bu kadar büyük bir hizmet veren, anne ve babalardan sonra çocukların yetişmesinde en hayati rolü üstlenen öğretmenlerimize  şüphe yok ki sonsuz saygı ve şükran borçluyuz. “Öğretmek yüce bir görevdir” Günümüzde devletlerin gücünün, bilim insanlarının sayısı, bilim ve teknolojideki seviyeleriyle ölçüldüğünü düşünürsek, öğretmek gibi yüce bir görevin ifa edilmesi olan öğretmenlik mesleğinin önemi bir kez daha ortaya çıkar. İnsan yetiştirme sanatını icra eden öğretmenlerimiz , ellerindeki işlenmemiş cevherleri, azimle, sabırla, sevgiyle birer şahesere dönüştürürler. Çünkü onlar bilirler ki, bu şaheserler geleceğin garantisi, aydınlık yarınların umududurlar. Ülkemizde, cumhuriyetin ilanından sonra gerçekleştirilen inkılâpların yerleşmesinde,  Atatürk ilkelerinin gençlerimize öğretilmesinde en büyük rolü, öğretmenler üstlenmiştir.  Başöğretmen Atatürk”Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır. Öğretmenler geleceğin mimarıdır. Ülkemizin kalkınması, Türkiye'nin çağdaş uygarlık seviyesine çıkma hedefine ulaşması ancak öğretmenlerin yetiştireceği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile mümkündür. Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir." sözüyle öğretmene verdiği önemi, duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir. Türk milleti köklü medeniyet tarihinin mimarı olan öğretmenlere çok şey borçludur. Çağdaş uygarlığa ulaşmada kendilerine büyük görevler düşen öğretmenlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti´ni ve Türk milletinin bağımsızlığını sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için, her türlü fedakarlık ta bulunmaya devam edeceklerdir. . Yaşamımızda ailemizden sonra bizleri yetiştiren ve geleceğe hazırlayan en önemli kişiler, şüphesiz öğretmenlerimizdir. Adeta bir mum gibi binlerce insana ışık veren öğretmenlerimiz, yılda sadece bir gün değil, her gün başımızın tacıdırlar. Öğretmenler, eğitim ordusunun, kalbi sevgi dolu gönüllüleridir. Onlar elleri öpülen, uğurlarına gözyaşı dökülenlerdir.  Bu duygu ve düşüncelerle , mesleklerin en onurlusunu seçen, hizmetlerin en kutsalını üstlenen, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak nesilleri yetiştirme sorumluluğunu taşıyan öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyorum. Tüm öğretmenlerimize sağlık, huzur, mutluluk ve başarılar diliyor, başta, Başöğretmenimiz , Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ile anıyorum,   
CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısı ile mesaj yayınladı. Türkiye´nin aydınlık geleceğinin mimarı, milli birlik, beraberlik ve bütünlüğümüzün güvencesi öğretmenlerdir. Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması ,öğretmenlerinin üstün gayretlerine bağlıdır dedi.

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel  Bir milletin yükselişi ancak; eğitimli, kültürlü ve ufku açık çağdaş bireylerin yetişmeleriyle mümkündür. Vatana bu kadar büyük bir hizmet veren, anne ve babalardan sonra çocukların yetişmesinde en hayati rolü üstlenen öğretmenlerimize  şüphe yok ki sonsuz saygı ve şükran borçluyuz.
“Öğretmek yüce bir görevdir”
Günümüzde devletlerin gücünün, bilim insanlarının sayısı, bilim ve teknolojideki seviyeleriyle ölçüldüğünü düşünürsek, öğretmek gibi yüce bir görevin ifa edilmesi olan öğretmenlik mesleğinin önemi bir kez daha ortaya çıkar. İnsan yetiştirme sanatını icra eden öğretmenlerimiz , ellerindeki işlenmemiş cevherleri, azimle, sabırla, sevgiyle birer şahesere dönüştürürler. Çünkü onlar bilirler ki, bu şaheserler geleceğin garantisi, aydınlık yarınların umududurlar. Ülkemizde, cumhuriyetin ilanından sonra gerçekleştirilen inkılâpların yerleşmesinde,  Atatürk ilkelerinin gençlerimize öğretilmesinde en büyük rolü, öğretmenler üstlenmiştir.
 Başöğretmen Atatürk”Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır. Öğretmenler geleceğin mimarıdır. Ülkemizin kalkınması, Türkiye'nin çağdaş uygarlık seviyesine çıkma hedefine ulaşması ancak öğretmenlerin yetiştireceği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile mümkündür. Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir." sözüyle öğretmene verdiği önemi, duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir.
Türk milleti köklü medeniyet tarihinin mimarı olan öğretmenlere çok şey borçludur. Çağdaş uygarlığa ulaşmada kendilerine büyük görevler düşen öğretmenlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti´ni ve Türk milletinin bağımsızlığını sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için, her türlü fedakarlık ta bulunmaya devam edeceklerdir. . Yaşamımızda ailemizden sonra bizleri yetiştiren ve geleceğe hazırlayan en önemli kişiler, şüphesiz öğretmenlerimizdir. Adeta bir mum gibi binlerce insana ışık veren öğretmenlerimiz, yılda sadece bir gün değil, her gün başımızın tacıdırlar. Öğretmenler, eğitim ordusunun, kalbi sevgi dolu gönüllüleridir. Onlar elleri öpülen, uğurlarına gözyaşı dökülenlerdir. 
Bu duygu ve düşüncelerle , mesleklerin en onurlusunu seçen, hizmetlerin en kutsalını üstlenen, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak nesilleri yetiştirme sorumluluğunu taşıyan öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyorum. Tüm öğretmenlerimize sağlık, huzur, mutluluk ve başarılar diliyor, başta, Başöğretmenimiz , Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ile anıyorum, 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.