GÜZELOĞLU''EĞİTİM İNSAN YETİŞTİRMEKTİR''

Eğitim 19.09.2016 - 18:06, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

GÜZELOĞLU''EĞİTİM İNSAN YETİŞTİRMEKTİR''

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası açılış töreni Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Solaklar İlkokulu’nda gerçekleşen törene ; Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.   Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende 15 Temmuz Şehitlerini anma konulu slayt gösterisi sunuldu. 15 Temmuz Gazilerinden Murat Ellibeş ile Halil İbrahim Kostaş’ın konuşmalarının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik bir konuşma gerçekleştirdi. Solaklar İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Umut Bostan’ın okuduğu ve büyük beğeni toplayan “Okulumuz” adlı şiirinden sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ardından kürsüye gelen Vali Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı konuşmalarında; “2016- 2017 Eğitim Öğretim yılında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bugün 19 Eylül, şüphesiz okulların açılışının heyecanını yaşarken Gaziler Gününü de kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazi unvanını TBMM tarafından tevdi edildiğinin yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizi kuran ve kuruluşundan bugüne bu değerler uğruna hayatını seve seve feda eden bütün aziz şehitlerimizi, 15 Temmuzun tüm kahraman şehitlerini rahmet ve minnetle anıyorum. Onların bu dik duruşuyla bu hain darbenin püskürtülmesinde en önemli güç kaynağı olduğunu belirtmek istiyorum. Eğitim insan yetiştirmektir. Bir milletin neslini ve geleceğini bu değerler uğrunda hazırlayabilmektir. En önemli önceliğimiz imanlı, inançlı, ülkesine ve devletine güvenen, bu değerleri hazmeden ve bu değerler uğruna gerekirse canının seve seve feda edebilecek gençler ve nesiller yetiştirmektir. Bu yılki eğitimimiz bu değerler uğrunda daha bir anlamlı ve önemli olacaktır. Bugün Kocaelimizde yaklaşık 950 öğretim kurumumuz ve okulumuzda,  11 bini aşkın dersliğimizde işbaşı yapan 21 bin öğretmenimiz bulunuyor.  Bugün eğitime başlayan 352 bini aşkın öğrencimize bu eğitim yılımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.  Ortaya konulan başarılarda büyük emeği olan, bu heyecanı bizlerle paylaşan başta Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık olmak üzere, katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.” diyen Sayın Valimiz, yeni Eğitim Öğretim yılının herkese hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından Valin Hasan Basri Güzeloğlu ve protokol üyeleri  2016-2017 Eğitim Öğretim yılının ilk ders zilini çaldılar. Solaklar İlkokulunun sınıflarını gezen protokol üyeleri, öğrenciler ile tek tek ilgilenerek, ders kitaplarını dağıttılar ve onlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.
2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası açılış töreni Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Solaklar İlkokulu’nda gerçekleşen törene ; Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende 15 Temmuz Şehitlerini anma konulu slayt gösterisi sunuldu. 15 Temmuz Gazilerinden Murat Ellibeş ile Halil İbrahim Kostaş’ın konuşmalarının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik bir konuşma gerçekleştirdi.

Solaklar İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Umut Bostan’ın okuduğu ve büyük beğeni toplayan “Okulumuz” adlı şiirinden sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ardından kürsüye gelen Vali Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı konuşmalarında; “2016- 2017 Eğitim Öğretim yılında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bugün 19 Eylül, şüphesiz okulların açılışının heyecanını yaşarken Gaziler Gününü de kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazi unvanını TBMM tarafından tevdi edildiğinin yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizi kuran ve kuruluşundan bugüne bu değerler uğruna hayatını seve seve feda eden bütün aziz şehitlerimizi, 15 Temmuzun tüm kahraman şehitlerini rahmet ve minnetle anıyorum. Onların bu dik duruşuyla bu hain darbenin püskürtülmesinde en önemli güç kaynağı olduğunu belirtmek istiyorum.

Eğitim insan yetiştirmektir. Bir milletin neslini ve geleceğini bu değerler uğrunda hazırlayabilmektir. En önemli önceliğimiz imanlı, inançlı, ülkesine ve devletine güvenen, bu değerleri hazmeden ve bu değerler uğruna gerekirse canının seve seve feda edebilecek gençler ve nesiller yetiştirmektir. Bu yılki eğitimimiz bu değerler uğrunda daha bir anlamlı ve önemli olacaktır. Bugün Kocaelimizde yaklaşık 950 öğretim kurumumuz ve okulumuzda,  11 bini aşkın dersliğimizde işbaşı yapan 21 bin öğretmenimiz bulunuyor.  Bugün eğitime başlayan 352 bini aşkın öğrencimize bu eğitim yılımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. 

Ortaya konulan başarılarda büyük emeği olan, bu heyecanı bizlerle paylaşan başta Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık olmak üzere, katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.” diyen Sayın Valimiz, yeni Eğitim Öğretim yılının herkese hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Valin Hasan Basri Güzeloğlu ve protokol üyeleri  2016-2017 Eğitim Öğretim yılının ilk ders zilini çaldılar.

Solaklar İlkokulunun sınıflarını gezen protokol üyeleri, öğrenciler ile tek tek ilgilenerek, ders kitaplarını dağıttılar ve onlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.