LASTİK İŞ
ismail

Güzeloğlu: Güçlü ve kalkınmış bir ülkede şartlar eşittir

09.05.2016 - 17:30, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Güzeloğlu: Güçlü ve kalkınmış bir ülkede şartlar eşittir

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayımladı. Güzeloğlu güçlü, kalkınmış ve hedefine kararlı adımlarla yürüyen bir ülkede tüm vatandaşların imkan ve fırsatlardan eşit yararlanması gerektiğine dikkat çekti.

GÜZELOĞLU’NUN AÇIKLAMASI “Güçlü, kalkınmış ve hedefine kararlı adımlarla yürüyen bir ülkede tüm vatandaşların imkan ve fırsatlardan eşit şekilde yararlanması kaçınılmaz bir gerekliliktir. Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol üstlenmelerini sağlayacak düzenlemelerin hayata geçirilmesi çağdaş bir kamu yönetiminin ve sosyal devletin temel görevlerindendir. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek, güçlendirecektir”. ENGELLİLERE POZİTİF AYRIMCILIK “Toplum içerisinde önemli bir nüfusu oluşturan engelli vatandaşlarımızın, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları devletimizin önemli hedeflerindendir. Devletimiz, bu kapsamda sosyal devlet olmanın da bir gereği olarak engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmelerini, iş gücüne katılmalarını, huzur ve refah içinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yapmış olduğu yasal düzenlemelerle; ‘evde bakım ücreti, çalışamayacak durumda olan, iş bulamayan engellilere aylık bağlanması, özel eğitim ihtiyacı olan tüm engelli vatandaşlarımızın özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanması, kendi namına çalışan engellilere ve bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkanı, kamuda ve özel sektörde iş imkanı ile engelli gençlere özürlü seçme sınavı” gerçekleştirerek, pozitif ayrımcılık sağlanmıştır. TOPLUMLA BÜTÜNLEŞME “Bu nedenle; toplum olarak engelli vatandaşlarımızın, toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılabilmelerini, hayat standartlarını yükseltmelerini hedefleyen çalışmalara büyük bir içtenlikle destek vermeliyiz. İnanıyorum ki; her düzeyde yapılan bu çalışmalar neticesinde çok olumlu sonuçlar ortaya çıkacak, vazgeçilmezlerimiz olan engelli vatandaşlarımız, özgüvenli bireyler olarak üreten, spordan sanata, yönetimden ticarete, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde daha çok yer alacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle; her sağlıklı insanında birer engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum”.
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayımladı. Güzeloğlu güçlü, kalkınmış ve hedefine kararlı adımlarla yürüyen bir ülkede tüm vatandaşların imkan ve fırsatlardan eşit yararlanması gerektiğine dikkat çekti.

GÜZELOĞLU’NUN AÇIKLAMASI
“Güçlü, kalkınmış ve hedefine kararlı adımlarla yürüyen bir ülkede tüm vatandaşların imkan ve fırsatlardan eşit şekilde yararlanması kaçınılmaz bir gerekliliktir. Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol üstlenmelerini sağlayacak düzenlemelerin hayata geçirilmesi çağdaş bir kamu yönetiminin ve sosyal devletin temel görevlerindendir. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek, güçlendirecektir”.
ENGELLİLERE POZİTİF AYRIMCILIK
“Toplum içerisinde önemli bir nüfusu oluşturan engelli vatandaşlarımızın, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları devletimizin önemli hedeflerindendir. Devletimiz, bu kapsamda sosyal devlet olmanın da bir gereği olarak engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmelerini, iş gücüne katılmalarını, huzur ve refah içinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yapmış olduğu yasal düzenlemelerle; ‘evde bakım ücreti, çalışamayacak durumda olan, iş bulamayan engellilere aylık bağlanması, özel eğitim ihtiyacı olan tüm engelli vatandaşlarımızın özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanması, kendi namına çalışan engellilere ve bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkanı, kamuda ve özel sektörde iş imkanı ile engelli gençlere özürlü seçme sınavı” gerçekleştirerek, pozitif ayrımcılık sağlanmıştır.
TOPLUMLA BÜTÜNLEŞME
“Bu nedenle; toplum olarak engelli vatandaşlarımızın, toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılabilmelerini, hayat standartlarını yükseltmelerini hedefleyen çalışmalara büyük bir içtenlikle destek vermeliyiz. İnanıyorum ki; her düzeyde yapılan bu çalışmalar neticesinde çok olumlu sonuçlar ortaya çıkacak, vazgeçilmezlerimiz olan engelli vatandaşlarımız, özgüvenli bireyler olarak üreten, spordan sanata, yönetimden ticarete, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde daha çok yer alacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle; her sağlıklı insanında birer engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.