LASTİK İŞ
ismail

HACILAR DUALARLA UĞURLANDI

13.08.2018 - 18:51, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

HACILAR DUALARLA UĞURLANDI

İlçemizde Hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gidecek 80 Hacı adayı Orta Camii'de düzenlenen programla Kutsal topraklara Dualarla uğurlandı. İlçe Müftü Vekili Adnan Yıldız Hacı adaylarına Kutsal yolculukları ve hac farizasında dikkat etmeleri gereken hususlarla ilgili hatırlatma yaparak telbiye ve dualarla hacı adaylarını uğurladı.

İlçe Müftü Vekilimiz Adnan Yıldız Hacı adaylarına Kutsal yolculukları ve hac farizasında dikkat etmeleri gereken hususlarla ilgili hatırlatma yaparak telbiye ve dualarla hacı adaylarını uğurladı.  Duygusal anların yaşandığı uğurlama töreninde bazı hacı adayları ve yakınları göz yaşlarına hakim olamadılar. 2018 yılı hacı adaylarının yolculuklarının başladığını ifade eden İlçe Müftü Vekili Adnan Yıldız “80 kişiden oluşan bir kafileyi görevli arkadaşlarımızın nezaretinde kutsal topraklarımıza uğurladık. Hac başlı başına meşakkat gerektiren zor bir ibadettir. Türkiye şartları hepimizce malum bu zor dönemde yetişkin uzman elemanlarımız marifetiyle biz hacı adaylarımıza Diyanet İşleri Başkanlığımızın yönetmelikleri kapsamında yar ve yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizim için asıl olan burada vatandaş memnuniyetidir. Vatandaşa hizmet bizim için şereftir ilkesi ve prensibiyle hareket ederek gerek hanımefendi kardeşlerimize gerek beyefendi kardeşlerimize hizmet edebilmek o kutsal topraklarda yalnızlıklarını giderebilmek, en küçüğünden en büyüğüne ibadetlerini hakkıyla yerine getirebilmek için var gücümüzle başkanlığımız nezaretinde taşra teşkilatında ki arkadaşlarımız vatandaşımızın hizmetinde olacaklardır. Ben uğurladığımız ve gerekse uğurlayacağımız hacılarımıza sağ salim mübarek beldelere varıp orada ibadetlerini yerine getirmelerini orada huzur ve bereket içerisinde yine ailelerinin yanına dönmelerini nasip olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum”dedi. Orta Cami önünden uğurlanan hacı adayları heyecanlı olduklarını dile getirerek “Allah herkese nasip etsin” temennisinde bulundular.
İlçemizde Hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gidecek 80 Hacı adayı Orta Camii'de düzenlenen programla Kutsal topraklara Dualarla uğurlandı. İlçe Müftü Vekili Adnan Yıldız Hacı adaylarına Kutsal yolculukları ve hac farizasında dikkat etmeleri gereken hususlarla ilgili hatırlatma yaparak telbiye ve dualarla hacı adaylarını uğurladı.

İlçe Müftü Vekilimiz Adnan Yıldız Hacı adaylarına Kutsal yolculukları ve hac farizasında dikkat etmeleri gereken hususlarla ilgili hatırlatma yaparak telbiye ve dualarla hacı adaylarını uğurladı. 
Duygusal anların yaşandığı uğurlama töreninde bazı hacı adayları ve yakınları göz yaşlarına hakim olamadılar. 2018 yılı hacı adaylarının yolculuklarının başladığını ifade eden İlçe Müftü Vekili Adnan Yıldız “80 kişiden oluşan bir kafileyi görevli arkadaşlarımızın nezaretinde kutsal topraklarımıza uğurladık. Hac başlı başına meşakkat gerektiren zor bir ibadettir. Türkiye şartları hepimizce malum bu zor dönemde yetişkin uzman elemanlarımız marifetiyle biz hacı adaylarımıza Diyanet İşleri Başkanlığımızın yönetmelikleri kapsamında yar ve yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizim için asıl olan burada vatandaş memnuniyetidir. Vatandaşa hizmet bizim için şereftir ilkesi ve prensibiyle hareket ederek gerek hanımefendi kardeşlerimize gerek beyefendi kardeşlerimize hizmet edebilmek o kutsal topraklarda yalnızlıklarını giderebilmek, en küçüğünden en büyüğüne ibadetlerini hakkıyla yerine getirebilmek için var gücümüzle başkanlığımız nezaretinde taşra teşkilatında ki arkadaşlarımız vatandaşımızın hizmetinde olacaklardır. Ben uğurladığımız ve gerekse uğurlayacağımız hacılarımıza sağ salim mübarek beldelere varıp orada ibadetlerini yerine getirmelerini orada huzur ve bereket içerisinde yine ailelerinin yanına dönmelerini nasip olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum”dedi.
Orta Cami önünden uğurlanan hacı adayları heyecanlı olduklarını dile getirerek “Allah herkese nasip etsin” temennisinde bulundular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.