LASTİK İŞ
ismail

HAKKA VE İNSANLARA ÂŞIK BİR İNSAN

22.03.2018 - 18:23, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

HAKKA VE İNSANLARA ÂŞIK BİR İNSAN

Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Sivaslılar Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen Aşık Veysel Anma Programında, Kültür Bakanlığı Sivas Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından konser verildi

Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Sivaslılar Derneği işbirliğiyle ölümünün 45. Yıldönümünde Aşık Veysel’i Anma Programı gerçekleştirildi. Anma Programında, Kültür Bakanlığı Sivas Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından büyük usta Aşık Veysel’in eserleri seslendirildi. SDKM’de gerçekleştirilen Anma Programına Aşık Veysel Türküleri sevenler, hem büyük ustayı anarken hem de onun eşsiz ve unutulmaz eserlerini dinleme imkanı buldu.   HAKKA VE İNSANLARA ÂŞIK BİR İNSAN Anma Programı, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan, Başkan Danışmanı Ömer Polat, Kocaeli Sivaslılar Dernek Başkanı Nevzat Kaleli, Sivaslı Eski Milli Sporcu Hüseyin Yıldırım ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. “Aşık Veysel hakka ve insanlara aşık bir insandı” diyen Başkan Karaosmanoğlu, Aşık Veysel’in bir sevgi ve gönül insanı olduğunu belirtti.” Bu tür insanlar bizim rehberimiz örnek insanımızdır” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Onun gönül dünyasının zenginliklerinin tanıyıp gönül huzuru yaşayan insanlar olalım” dedi.   KÖY OKULLARINA BAYRAK ALIRDI Sivaslı iş adamı ve eski milli sporcu Sivasspor kurucularından olan geceye katılmak için ilimize gelen Hüseyin Yıldırım’a Başkan Karaosmanoğlu tarafından çiçek ve plaket takdim edildi. İlerlemiş yaşına rağmen bu özel program için ilimize konuk olan Sivas’ın önemli kanaat önderlerinden Hüseyin Yıldırım, Aşık Veysel ile olan anılarını konuklara aktardı. Aşık  Veysel ile hayatta iken dostluğu olan Yıldırım, Aşık Veysel’in vatan ve bayrak sevgisi çok yüksek olan birisi olduğunu belirtti. Yıldırım, köy okullarına hediye etmek için Aşık Veysel’in kendisinden sürekli bayrak aldığını anlattı.   AŞIK VEYSEL ESERLERİ Konser öncesi konuşma yapan Kocaeli Sivaslılar Dernek Başkanı Nevzat Kaleli gecenin düzenlenmesinde katkı veren bunu bir toplumsal kültür faaliyeti olarak gören Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Konuklara Aşık Veysel ile ilgili bilgiler aktardı. Halk Ozanımız Aşık Veysel’in unutulmaz eserlerinden oluşan repertuvarlarıyla Kültür Bakanlığı Sivas Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu, dostlar beni hatırlasın, anlatamam derdimi, arasam seni gül ilen, beş günlük dünya, dost yolunda, kara toprak gibi Aşık Veysel’in unutulmaz eserlerini, seslendirildi.   FOTOĞRAF SERGİSİ Anma Programı öncesinde SDKM girişine kurulan Aşık Veysel’e ait çeşitli fotoğrafların bulunduğu Fotoğraf Sergisi konuklar tarafından ziyaret edildi. Anma Programı sonunda Başkan Karaosmanoğlu ve Dernek Başkanı Nevzat Kaleli tarafından Sivas Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu Müdürü Murat Karakuzu ve koro şefi Solmaz Kadıoğlu’na çiçek takdim edildi.
Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Sivaslılar Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen Aşık Veysel Anma Programında, Kültür Bakanlığı Sivas Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından konser verildi

Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Sivaslılar Derneği işbirliğiyle ölümünün 45. Yıldönümünde Aşık Veysel’i Anma Programı gerçekleştirildi. Anma Programında, Kültür Bakanlığı Sivas Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından büyük usta Aşık Veysel’in eserleri seslendirildi. SDKM’de gerçekleştirilen Anma Programına Aşık Veysel Türküleri sevenler, hem büyük ustayı anarken hem de onun eşsiz ve unutulmaz eserlerini dinleme imkanı buldu.

 

HAKKA VE İNSANLARA ÂŞIK BİR İNSAN

Anma Programı, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan, Başkan Danışmanı Ömer Polat, Kocaeli Sivaslılar Dernek Başkanı Nevzat Kaleli, Sivaslı Eski Milli Sporcu Hüseyin Yıldırım ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. “Aşık Veysel hakka ve insanlara aşık bir insandı” diyen Başkan Karaosmanoğlu, Aşık Veysel’in bir sevgi ve gönül insanı olduğunu belirtti.” Bu tür insanlar bizim rehberimiz örnek insanımızdır” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Onun gönül dünyasının zenginliklerinin tanıyıp gönül huzuru yaşayan insanlar olalım” dedi.

 

KÖY OKULLARINA BAYRAK ALIRDI

Sivaslı iş adamı ve eski milli sporcu Sivasspor kurucularından olan geceye katılmak için ilimize gelen Hüseyin Yıldırım’a Başkan Karaosmanoğlu tarafından çiçek ve plaket takdim edildi. İlerlemiş yaşına rağmen bu özel program için ilimize konuk olan Sivas’ın önemli kanaat önderlerinden Hüseyin Yıldırım, Aşık Veysel ile olan anılarını konuklara aktardı. Aşık  Veysel ile hayatta iken dostluğu olan Yıldırım, Aşık Veysel’in vatan ve bayrak sevgisi çok yüksek olan birisi olduğunu belirtti. Yıldırım, köy okullarına hediye etmek için Aşık Veysel’in kendisinden sürekli bayrak aldığını anlattı.

 

AŞIK VEYSEL ESERLERİ

Konser öncesi konuşma yapan Kocaeli Sivaslılar Dernek Başkanı Nevzat Kaleli gecenin düzenlenmesinde katkı veren bunu bir toplumsal kültür faaliyeti olarak gören Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Konuklara Aşık Veysel ile ilgili bilgiler aktardı. Halk Ozanımız Aşık Veysel’in unutulmaz eserlerinden oluşan repertuvarlarıyla Kültür Bakanlığı Sivas Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu, dostlar beni hatırlasın, anlatamam derdimi, arasam seni gül ilen, beş günlük dünya, dost yolunda, kara toprak gibi Aşık Veysel’in unutulmaz eserlerini, seslendirildi.

 

FOTOĞRAF SERGİSİ

Anma Programı öncesinde SDKM girişine kurulan Aşık Veysel’e ait çeşitli fotoğrafların bulunduğu Fotoğraf Sergisi konuklar tarafından ziyaret edildi. Anma Programı sonunda Başkan Karaosmanoğlu ve Dernek Başkanı Nevzat Kaleli tarafından Sivas Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu Müdürü Murat Karakuzu ve koro şefi Solmaz Kadıoğlu’na çiçek takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.