LASTİK İŞ

HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDENLERE CEZA UYGULANACAK

Ekonomi 06.09.2018 - 10:42, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDENLERE CEZA UYGULANACAK

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapanlar para cezası verilecek.

Kocaeli Valiliği, döviz kuru artışından etkilenmemesine rağmen bu durumdan etkileniyormuş gibi hareket ederek satış fiyatında artış yapan esnafa para cezası uygulayacak. İŞTE KOCAELİ VALİLİĞİ'NDEN YAPILAN UYARI: "Ülkemizde, son günlerde haksız yere döviz kurunda yaşanan artışla birlikte, bazı esnaf ve tacirlerimizin satışa arz etmiş oldukları mal veya hizmetlerde girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yaptıkları gözlenmiştir. Bununla birlikte 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında tüketici işleminin zayıf tarafını oluşturan ve ekonomik menfaatlerinin korunması gereken tüketicilerimizin korunması için gerekli önlemlerin alınması zorunlu hale geldiğinden bu tür haksız ticari uygulamalar Ticaret Bakanlığı’nca Resmi Gazete’de yayımlanan Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlanmış ve “Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapmak” aldatıcı ticari uygulamalar kapsamına alınmıştır.
Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapanlar para cezası verilecek.

Kocaeli Valiliği, döviz kuru artışından etkilenmemesine rağmen bu durumdan etkileniyormuş gibi hareket ederek satış fiyatında artış yapan esnafa para cezası uygulayacak.

İŞTE KOCAELİ VALİLİĞİ'NDEN YAPILAN UYARI:
"Ülkemizde, son günlerde haksız yere döviz kurunda yaşanan artışla birlikte, bazı esnaf ve tacirlerimizin satışa arz etmiş oldukları mal veya hizmetlerde girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yaptıkları gözlenmiştir.

Bununla birlikte 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında tüketici işleminin zayıf tarafını oluşturan ve ekonomik menfaatlerinin korunması gereken tüketicilerimizin korunması için gerekli önlemlerin alınması zorunlu hale geldiğinden bu tür haksız ticari uygulamalar Ticaret Bakanlığı’nca Resmi Gazete’de yayımlanan Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlanmış ve “Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapmak” aldatıcı ticari uygulamalar kapsamına alınmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.