HALIDERE DE TAŞ OCAĞINA KARŞI ÇIKAN VATANDAŞLAR EYLEM YAPTI

05.08.2018 - 21:14, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

HALIDERE DE TAŞ OCAĞINA KARŞI ÇIKAN VATANDAŞLAR EYLEM YAPTI

Halıdere de daha önce kapatılan taş ocağının yeniden açılmak istenmesine vatandaşlar tepki göstermeye devam ediyor.

Daha önce hakkında Çevre Bakanlğı tarafından kapatılma kararı verilen taş ocağı, uzun süredir " Stokları boşaltma" gerekçesiyle çalışmaya devam ediyordu. Geçtiğimiz günlerde yaşanan yeni bir gelişme Halıderelileri adeta şok etti. Taş Ocağı işletmecileri, evre Bakanlığına başvurarak hem ocak alanını genişletmek, hem de burada yıkama tesisi kurmak için başvurmuşlardır. Bu gelişme Halıdere de yoğun tepkiye neden oldu. Halıdereliler , taş ocağının çevreye büyük zarar verdiğini ve çılmaması gerektiğini belirten bir pankartı Halıdere meydanına astılar. Ancak bu pankart, dün gece emniyet tarafından savcılık kararı gereğince kaldırıldı. Halıdereliler de bu defa çareyi eylem yapmakta buldu.  Halıdere Merkez'de gerçekleştirilen eyleme CHP Belediye Meclis Üyesi Özgür Yılmaz, Halıdere Körfez Mahallesi Muhtarı Ataman Akdeniz, Yalı Mahallesi Muhtarı Seyfi Eraydın, Halıdere Tarım Kooperatifi Başkanı Necmi Kurtulmuş ile çok sayıda Halıdereli vatandaş katıldı. Vatandaşlar "Halıdere uyuma köyüne sahip çık", "Köyümüze cellat istemiyoruz" şeklinde sloganlar attı. 13 yıldır sıkıntı yaşandıklarını söyleyen Halıdere Tarım Kooperatifi Başkanı Necmi Kurtulmuş, " Bu halkın ortak gayesi sizleri bu alana topladı. Şunu öncelikle belirtmek istiyorum ki amacımız eylem değil, yaşadığımız duruma farkındalık yaratmak. Halıderemize açılan taşocağı yüzünden bizler 13 yıldır sıkıntı yaşıyoruz. Bu sorun hakkında bir sürü müracaatta bulunduk ama cevap alamadık. Şunu yeniden belirtmek istiyorum amacımız siyaset yapmak değil. Ormanımızın yok olmasına göz yumamayız. Taşocağının kapatıldığını duyduğumuzda çok sevinmiştik. Fakat bizler 26 Temmuz’da tekrardan ÇED sürecinin başladığını üzüntüyle öğrendik. 13 yıldır buradaki ocağın kapatılmasını umutla bekledik. Fakat son alınan karar bizleri çok üzdü. Bu halk köyümüzde hep dağ havası aldı, onunla yaşadı. Biz ormanımızı çok seviyoruz, ondan vazgeçmeyeceğiz. Buraya açılan taş ocağı ormanımızı mahvetti, suyumuzu kirletti. Bizler bu yüzden ormanımıza sahip çıkacağız. Yani tek amacımız ormanlarımıza sahip çıkmak. Ormanlarımız bizim her şeyimiz. Bizlerin Sayın Orman Bakanımızdan tek ricamız; bu kararın durdurulmasıdır. Taş Ocağı olan başka yerler dolu, ormanlık olmayan yerler dolu. Böyle yerler varken tek ricamız köyümüzün geleceğinin karartılmaması" dedi. Halıdere Tarım Kooperatif Başkan Yardımcısı Mesrur Keskin, Halıdere’de yer alan Taş Ocağı bildirgesini okudu. Keskin’in bildirgesine Halıdereliler tam destek verdi.
Halıdere de daha önce kapatılan taş ocağının yeniden açılmak istenmesine vatandaşlar tepki göstermeye devam ediyor.

Daha önce hakkında Çevre Bakanlğı tarafından kapatılma kararı verilen taş ocağı, uzun süredir " Stokları boşaltma" gerekçesiyle çalışmaya devam ediyordu.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan yeni bir gelişme Halıderelileri adeta şok etti. Taş Ocağı işletmecileri, evre Bakanlığına başvurarak hem ocak alanını genişletmek, hem de burada yıkama tesisi kurmak için başvurmuşlardır.

Bu gelişme Halıdere de yoğun tepkiye neden oldu. Halıdereliler , taş ocağının çevreye büyük zarar verdiğini ve çılmaması gerektiğini belirten bir pankartı Halıdere meydanına astılar.

Ancak bu pankart, dün gece emniyet tarafından savcılık kararı gereğince kaldırıldı. Halıdereliler de bu defa çareyi eylem yapmakta buldu. 

Halıdere Merkez'de gerçekleştirilen eyleme CHP Belediye Meclis Üyesi Özgür Yılmaz, Halıdere Körfez Mahallesi Muhtarı Ataman Akdeniz, Yalı Mahallesi Muhtarı Seyfi Eraydın, Halıdere Tarım Kooperatifi Başkanı Necmi Kurtulmuş ile çok sayıda Halıdereli vatandaş katıldı. Vatandaşlar "Halıdere uyuma köyüne sahip çık", "Köyümüze cellat istemiyoruz" şeklinde sloganlar attı.

13 yıldır sıkıntı yaşandıklarını söyleyen Halıdere Tarım Kooperatifi Başkanı Necmi Kurtulmuş, " Bu halkın ortak gayesi sizleri bu alana topladı. Şunu öncelikle belirtmek istiyorum ki amacımız eylem değil, yaşadığımız duruma farkındalık yaratmak. Halıderemize açılan taşocağı yüzünden bizler 13 yıldır sıkıntı yaşıyoruz. Bu sorun hakkında bir sürü müracaatta bulunduk ama cevap alamadık. Şunu yeniden belirtmek istiyorum amacımız siyaset yapmak değil. Ormanımızın yok olmasına göz yumamayız. Taşocağının kapatıldığını duyduğumuzda çok sevinmiştik. Fakat bizler 26 Temmuz’da tekrardan ÇED sürecinin başladığını üzüntüyle öğrendik. 13 yıldır buradaki ocağın kapatılmasını umutla bekledik. Fakat son alınan karar bizleri çok üzdü. Bu halk köyümüzde hep dağ havası aldı, onunla yaşadı. Biz ormanımızı çok seviyoruz, ondan vazgeçmeyeceğiz. Buraya açılan taş ocağı ormanımızı mahvetti, suyumuzu kirletti. Bizler bu yüzden ormanımıza sahip çıkacağız. Yani tek amacımız ormanlarımıza sahip çıkmak. Ormanlarımız bizim her şeyimiz. Bizlerin Sayın Orman Bakanımızdan tek ricamız; bu kararın durdurulmasıdır. Taş Ocağı olan başka yerler dolu, ormanlık olmayan yerler dolu. Böyle yerler varken tek ricamız köyümüzün geleceğinin karartılmaması" dedi.

Halıdere Tarım Kooperatif Başkan Yardımcısı Mesrur Keskin, Halıdere’de yer alan Taş Ocağı bildirgesini okudu. Keskin’in bildirgesine Halıdereliler tam destek verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.