LASTİK İŞ
ismail

HALK EKMEK 1 TL

Ekonomi 08.10.2019 - 17:31, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

HALK EKMEK 1 TL

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Kocaeli’nde açılması planlanan halk ekmek noktaları, gramaj ve fiyat bilgisini düzenlediği basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaştı

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Kocaeli açılması planlanan halk ekmek noktaları hakkında açıklamada bulundu. Kocaeli Fırıncılar Odasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Sarı, “2019 Mart yerel seçimleriyle gündeme gelen ve bir süredir kent gündeminde bulunan halk ekmek, ilçe belediyelerini de kapsayacak şekilde imzalanan protokolle 13 satış noktasında protokol gereği büyükşehir belediyesi tarafından konulacak olan halk ekmek noktalarında satılacak olan halk ekmek 200 gr 1 TL olarak tekli ve çiftli olarak yer alacaktır. Halk ekmek uygulaması önce İzmit olmak üzere diğer ilçelerde de başlayacaktır” ifadelerini kullandı.  HAFTANIN 6 GÜNÜ SATIŞ Sözlerinin devamında halk ekmek satış günleri hakkında bilgi veren Sarı, “Halk ekmek satışı Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri sabah 06.00-08.00, 12.00-14.00 ve 17.00-18.00 saatleri arasında yapılacaktır. İlk etapta büfe başı bin ekmek olarak üretilecektir. Ancak ertesi gün 2 bin ekmek ihtiyaç olursa ona göre üreteceğiz. Yani ihtiyaca göre ekmek üreteceğiz” diye konuştu.  İZMİT’TE HALK EKMEK NOKTALARI Sarı konuşmasının devamında İzmit’te açılacak halk ekmek noktalarını anlatarak, “Öncelikle İzmit’te Bayındırlık Dünya Bankası, Bekirdere Mimar Sinan Ortaokulu önü, Alikahya merkez, Yahya Kaptan, Tavşantepe, Topçular Şeref Meydanı, Bağçeşme Meydanı, Gültepe Mahallesi, Kuruçeşme Parkı, Yeni Cuma Parkı, 42 Evler Sanayi Mahallesi, Anıtpark, Yeşilova Özbek Çeşmesi Meydanı adreslerinde kurulacak büfelerde satış yapılacaktır” dedi. ÖNCELİKLE 15 KADIN SEÇİLECEK Halk ekmek büfelerinde çalışacak kişilerin nasıl seçileceği konusunda bilgi veren Sarı, “Çalışanlar bölgelerden seçilecek. Bulunan büfelere yakın bölgede yaşayan vatandaşlardan alınacak. Tercihen ilk aşamada öncelikle 15 kadın seçilecek. Tabi bulunamazsa erkek olacaktır. Başvurularını Kocaeli Fırıncılar Odası’na gelerek yapabilirler. Ayrıca odamızın 0262 324 25 82 No’lu telefonunda ulaşabilirler” şeklinde konuştu.  ÖNCELİKLİ HEDEF 15 KASIM “Personel alımının bitimi sonrası büyükşehir büfeyle ilgili siparişler şuanda yapılıyor” diyen Sarı, “Onlar yapıldıktan sonra alt zemin, elektrik çalışmaları yapılacak. Takriben 15 Kasım’da satışlar başlayacak diye planlıyoruz. En kötü ihtimal 30 Kasım itibariyle halk ekmek satışlarının başlamasını planlıyoruz. Ancak öncelikli hedefimiz 15 Kasım’dır. Bizde oda olarak müracaatları değerlendirecek, eğitimlerini tamamladıktan sonra faaliyet başlayacak” açıklamasında bulundu.  DAR GELİRLİ AİLELERE YARDIM “Diğer ilçelerde, İzmit bittikten sonra tahminen yılbaşına kadar bütün ilçelerde çalışmaları bitirmiş olacağız” sözlerini kullanan Sarı, “Bu çalışmada büyükşehir tarafından bize yapılan bir un veya başka ürün yardımı bulunmuyor. Büyükşehir büfeleri, onun zeminini, elektrik çalışmasını gerçekleştiriyor. Böyle bir protokol kapsamında biz de dar gelirli ailelere bir yardım olması açısından bu üretimi gerçekleştireceğiz” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.   
Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Kocaeli’nde açılması planlanan halk ekmek noktaları, gramaj ve fiyat bilgisini düzenlediği basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaştı

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Kocaeli açılması planlanan halk ekmek noktaları hakkında açıklamada bulundu. Kocaeli Fırıncılar Odasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Sarı, “2019 Mart yerel seçimleriyle gündeme gelen ve bir süredir kent gündeminde bulunan halk ekmek, ilçe belediyelerini de kapsayacak şekilde imzalanan protokolle 13 satış noktasında protokol gereği büyükşehir belediyesi tarafından konulacak olan halk ekmek noktalarında satılacak olan halk ekmek 200 gr 1 TL olarak tekli ve çiftli olarak yer alacaktır. Halk ekmek uygulaması önce İzmit olmak üzere diğer ilçelerde de başlayacaktır” ifadelerini kullandı. 

HAFTANIN 6 GÜNÜ SATIŞ
Sözlerinin devamında halk ekmek satış günleri hakkında bilgi veren Sarı, “Halk ekmek satışı Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri sabah 06.00-08.00, 12.00-14.00 ve 17.00-18.00 saatleri arasında yapılacaktır. İlk etapta büfe başı bin ekmek olarak üretilecektir. Ancak ertesi gün 2 bin ekmek ihtiyaç olursa ona göre üreteceğiz. Yani ihtiyaca göre ekmek üreteceğiz” diye konuştu. 

İZMİT’TE HALK EKMEK NOKTALARI
Sarı konuşmasının devamında İzmit’te açılacak halk ekmek noktalarını anlatarak, “Öncelikle İzmit’te Bayındırlık Dünya Bankası, Bekirdere Mimar Sinan Ortaokulu önü, Alikahya merkez, Yahya Kaptan, Tavşantepe, Topçular Şeref Meydanı, Bağçeşme Meydanı, Gültepe Mahallesi, Kuruçeşme Parkı, Yeni Cuma Parkı, 42 Evler Sanayi Mahallesi, Anıtpark, Yeşilova Özbek Çeşmesi Meydanı adreslerinde kurulacak büfelerde satış yapılacaktır” dedi.

ÖNCELİKLE 15 KADIN SEÇİLECEK
Halk ekmek büfelerinde çalışacak kişilerin nasıl seçileceği konusunda bilgi veren Sarı, “Çalışanlar bölgelerden seçilecek. Bulunan büfelere yakın bölgede yaşayan vatandaşlardan alınacak. Tercihen ilk aşamada öncelikle 15 kadın seçilecek. Tabi bulunamazsa erkek olacaktır. Başvurularını Kocaeli Fırıncılar Odası’na gelerek yapabilirler. Ayrıca odamızın 0262 324 25 82 No’lu telefonunda ulaşabilirler” şeklinde konuştu. 

ÖNCELİKLİ HEDEF 15 KASIM
“Personel alımının bitimi sonrası büyükşehir büfeyle ilgili siparişler şuanda yapılıyor” diyen Sarı, “Onlar yapıldıktan sonra alt zemin, elektrik çalışmaları yapılacak. Takriben 15 Kasım’da satışlar başlayacak diye planlıyoruz. En kötü ihtimal 30 Kasım itibariyle halk ekmek satışlarının başlamasını planlıyoruz. Ancak öncelikli hedefimiz 15 Kasım’dır. Bizde oda olarak müracaatları değerlendirecek, eğitimlerini tamamladıktan sonra faaliyet başlayacak” açıklamasında bulundu. 

DAR GELİRLİ AİLELERE YARDIM
“Diğer ilçelerde, İzmit bittikten sonra tahminen yılbaşına kadar bütün ilçelerde çalışmaları bitirmiş olacağız” sözlerini kullanan Sarı, “Bu çalışmada büyükşehir tarafından bize yapılan bir un veya başka ürün yardımı bulunmuyor. Büyükşehir büfeleri, onun zeminini, elektrik çalışmasını gerçekleştiriyor. Böyle bir protokol kapsamında biz de dar gelirli ailelere bir yardım olması açısından bu üretimi gerçekleştireceğiz” şeklinde konuşmasını sonlandırdı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.