LASTİK İŞ

HAMSİ EL YAKIYOR

Ekonomi 04.09.2017 - 12:58, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

HAMSİ EL YAKIYOR

Denizde av yasağının kalkmasının ardından, balıkçılar gecikmeli de olsa denize açıldılar. Hamsi tezgahtaki yerini aldı ama fiyatı el yakıyor.

15 Nisan’da başlayan büyük teknelerle balık avı yasağı, 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Kurban Bayramı nedeniyle balıkçılar gecikmeli olarak bayramın 3'üncü günü denize açıldı. Eylül'de başlayan balıkçılık sezonunda ilerleyen zamanlarda balık bolluğu olması bekleniyor. Balık fiyatları genel olarak yüksek fiyatlarda seyrederken Palamut ve İstavrit’in bol olduğu, hamsinin ise şu anda 30 TL’den satışa sunulduğu ve tezgahlarda yer almadığı görüldü.   PALAMUT VE İSTAVRİT BOL "Vira Bismillah" diyerek yeni balıkçılık sezonuna başladıklarını söyleyen Balıkçı Mehmet Balcı, “Yeni sezondan çok umutluyuz. Bu yıl Palamut ve İstavrit’te bolluk var. İstavrit kilosu 10 TL, Palamut’un kilosu ise 15 TL. Balık tezgahları hareketlendi. Hamsi seyrek çıktığı için şimdilik tezgahlarda pek yok. İlerleyen günlerde balık fazlalaştıkça fiyatlarda düşecektir. İnşallah tüm balıklarda bolluk olur ve bu sezon vatandaşlarımız bol bol hem ucuz hem taze balık yer. Bereketli bir sezon geçmesini diliyoruz” diye konuştu.   Tezgahlarda balık fiyatları şu şekilde: İthal Uskumru: 4 TL Hamsi: 30 TL Mezgit: 15 TL Mercan: 20 TL Karadeniz Mezgit: 20 TL Barbun: 30 TL Alabalık (Tane): 5 TL Karadeniz İstavrit: 10 TL Çupra: 25 TL Zargana: 25 TL Palamut: 15 TL
Denizde av yasağının kalkmasının ardından, balıkçılar gecikmeli de olsa denize açıldılar. Hamsi tezgahtaki yerini aldı ama fiyatı el yakıyor.

15 Nisan’da başlayan büyük teknelerle balık avı yasağı, 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Kurban Bayramı nedeniyle balıkçılar gecikmeli olarak bayramın 3'üncü günü denize açıldı. Eylül'de başlayan balıkçılık sezonunda ilerleyen zamanlarda balık bolluğu olması bekleniyor. Balık fiyatları genel olarak yüksek fiyatlarda seyrederken Palamut ve İstavrit’in bol olduğu, hamsinin ise şu anda 30 TL’den satışa sunulduğu ve tezgahlarda yer almadığı görüldü.

 

PALAMUT VE İSTAVRİT BOL

"Vira Bismillah" diyerek yeni balıkçılık sezonuna başladıklarını söyleyen Balıkçı Mehmet Balcı, “Yeni sezondan çok umutluyuz. Bu yıl Palamut ve İstavrit’te bolluk var. İstavrit kilosu 10 TL, Palamut’un kilosu ise 15 TL. Balık tezgahları hareketlendi. Hamsi seyrek çıktığı için şimdilik tezgahlarda pek yok. İlerleyen günlerde balık fazlalaştıkça fiyatlarda düşecektir. İnşallah tüm balıklarda bolluk olur ve bu sezon vatandaşlarımız bol bol hem ucuz hem taze balık yer. Bereketli bir sezon geçmesini diliyoruz” diye konuştu.

 

Tezgahlarda balık fiyatları şu şekilde:

İthal Uskumru: 4 TL

Hamsi: 30 TL

Mezgit: 15 TL

Mercan: 20 TL

Karadeniz Mezgit: 20 TL

Barbun: 30 TL

Alabalık (Tane): 5 TL

Karadeniz İstavrit: 10 TL

Çupra: 25 TL

Zargana: 25 TL

Palamut: 15 TL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.