LASTİK İŞ

HAS ODA HASBİHALLERİ’NDE EBUBEKİR SİFİL KONUK OLDU

Gündem 28.01.2018 - 16:04, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

HAS ODA HASBİHALLERİ’NDE EBUBEKİR SİFİL KONUK OLDU

Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü’nün Gölcük’te düzenlediği Has Oda Hasbihalleri Programı’nın bu ayki konuğu Doç. Dr. EbuBekir Sifil oldu.

Gölcük Gençlik Merkezi Has Odasında aylık olarak düzenlenen “Has Oda Hasbihalleri” programının dördüncüsü oldukça samimi bir ortamda yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebubekir Sifil dinleyenlere “Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü” konusunu anlattı. Kur’an ve Sünnetin birbirinden ayrılmaz olduğunu belirten Ebubekir Sifil “Birisi Endonezyalı, birisi Fas’lı ayrı kültürlerden iki müslüman sokakta karşılaşınca aynı selamlama cümlesi ile selam veriyorlar. İbadethanelerine girerken sağ ayakları ile giriyorlar, yemek yerken sağ ellerini kullanmaya çalışıyorlar, besmele ile başlıyorlar, bitirirken elhamdülillah diyorlar. Ümmeti-i Muhammed arasındaki bu şebeke, bu görünmez unsurlar, bu yaşayış şekillerinin hiçbirisi Kur’an’da yer almıyor. Bunların tamamı Peygamber efendimizin Sünnet-i Seniyyesidir.” diyerek sünnetin müslüman toplumundaki yerine vurgu yaptı. Konuşmanın ardından dinleyicilerle karşılıklı soru-cevap faslı gerçekleşt ve Doç. Dr. Ebubekir Sifil’e hediye takdimi ile program sona erdi. Lider Gençlik Gölcük Temsilcisi İsmail Çalgan “Bir kültür hizmeti olarak gerçekleştirdiğimiz Has Oda Hasbihallerimizde değerli hocamızı ağırlamaktan mutluluk duyduk. Kendisine ve katılımcı misafirlerimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü’nün Gölcük’te düzenlediği Has Oda Hasbihalleri Programı’nın bu ayki konuğu Doç. Dr. EbuBekir Sifil oldu.

Gölcük Gençlik Merkezi Has Odasında aylık olarak düzenlenen “Has Oda Hasbihalleri” programının dördüncüsü oldukça samimi bir ortamda yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebubekir Sifil dinleyenlere “Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü” konusunu anlattı. Kur’an ve Sünnetin birbirinden ayrılmaz olduğunu belirten Ebubekir Sifil “Birisi Endonezyalı, birisi Fas’lı ayrı kültürlerden iki müslüman sokakta karşılaşınca aynı selamlama cümlesi ile selam veriyorlar. İbadethanelerine girerken sağ ayakları ile giriyorlar, yemek yerken sağ ellerini kullanmaya çalışıyorlar, besmele ile başlıyorlar, bitirirken elhamdülillah diyorlar. Ümmeti-i Muhammed arasındaki bu şebeke, bu görünmez unsurlar, bu yaşayış şekillerinin hiçbirisi Kur’an’da yer almıyor. Bunların tamamı Peygamber efendimizin Sünnet-i Seniyyesidir.” diyerek sünnetin müslüman toplumundaki yerine vurgu yaptı.

Konuşmanın ardından dinleyicilerle karşılıklı soru-cevap faslı gerçekleşt ve Doç. Dr. Ebubekir Sifil’e hediye takdimi ile program sona erdi.

Lider Gençlik Gölcük Temsilcisi İsmail Çalgan “Bir kültür hizmeti olarak gerçekleştirdiğimiz Has Oda Hasbihallerimizde değerli hocamızı ağırlamaktan mutluluk duyduk. Kendisine ve katılımcı misafirlerimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.