HASTANE PERSONELİNE SAĞLIK İLETİŞİMİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Sağlık 04.01.2020 - 16:00, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

HASTANE PERSONELİNE SAĞLIK İLETİŞİMİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi personeline yönelik "stres yönetimi, iletişim, zor insanla başa çıkabilme ve tükenmişlik sendromu" konulu eğitim programı düzenlendi. Hastane Psikologlarından İclal Denktaş ile Buket Yasemin Akyayla tarafından verilen eğitimler personel yemekhanesinde gerçekleştirildi.

Eğitimde Psikolog İclal Denktaş, stresin çalışma yaşamında üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu söyledi. Denktaş; "Stres, başa çıkılması ve yönetilmesi gereken bir süreç olarak görülmektedir. Bu çalışmada, iş yaşamında stres kaynakları ortaya çıkardığı sorunlar ve başa çıkma yöntemleri örgütsel düzeyde teorik olarak değerlendirilmeye çalışılmıştır." dedi. Eğitimde Psikolog Buket Yasemin Akyayla; "Sağlık çalışanları ile hasta ve hasta yakınları aynı amaç için çalışır, o da sağlıktır. Aynı amaç doğrultusunda çalışan kişilerin empati yaparak daha hoşgörülü davranması ve hastalarla daha iyi iletişim kurması gerekmektedir. İnsan sağlığı her şeyin başında gelir. İnsanın hayatı boyunca devam eden bir gerçeği de strestir," dedi. Hastanede çalışanlara yönelik etkili iletişim ve stresle başa çıkma konularında eğitim programları düzenlediklerini belirten Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan; bilgi çağına geçişin hızlanması, yenilik ve değişimin her alanda var olan sistemlerin yapı ve yönetim biçimlerini etkilemesi gibi faktörlerin iş yaşamını derinden etkilediğine dikkati çekerek, “bu eğitim programlarındaki amacımız, hizmet ettiğimiz hasta grubuna ve yakınlarına daha iyi şekilde yaklaşmak ve onların problemlerine daha iyi çözümler bulmak. Hastane çalışanlarının iş yeri stresinden uzaklaşması ve hastalara daha iyi hizmet etmesi noktasında da personelimize çeşitli eğitimler verilmekte" dedi.
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi personeline yönelik "stres yönetimi, iletişim, zor insanla başa çıkabilme ve tükenmişlik sendromu" konulu eğitim programı düzenlendi. Hastane Psikologlarından İclal Denktaş ile Buket Yasemin Akyayla tarafından verilen eğitimler personel yemekhanesinde gerçekleştirildi.

Eğitimde Psikolog İclal Denktaş, stresin çalışma yaşamında üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu söyledi. Denktaş; "Stres, başa çıkılması ve yönetilmesi gereken bir süreç olarak görülmektedir. Bu çalışmada, iş yaşamında stres kaynakları ortaya çıkardığı sorunlar ve başa çıkma yöntemleri örgütsel düzeyde teorik olarak değerlendirilmeye çalışılmıştır." dedi.
Eğitimde Psikolog Buket Yasemin Akyayla; "Sağlık çalışanları ile hasta ve hasta yakınları aynı amaç için çalışır, o da sağlıktır. Aynı amaç doğrultusunda çalışan kişilerin empati yaparak daha hoşgörülü davranması ve hastalarla daha iyi iletişim kurması gerekmektedir. İnsan sağlığı her şeyin başında gelir. İnsanın hayatı boyunca devam eden bir gerçeği de strestir," dedi.
Hastanede çalışanlara yönelik etkili iletişim ve stresle başa çıkma konularında eğitim programları düzenlediklerini belirten Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan; bilgi çağına geçişin hızlanması, yenilik ve değişimin her alanda var olan sistemlerin yapı ve yönetim biçimlerini etkilemesi gibi faktörlerin iş yaşamını derinden etkilediğine dikkati çekerek, “bu eğitim programlarındaki amacımız, hizmet ettiğimiz hasta grubuna ve yakınlarına daha iyi şekilde yaklaşmak ve onların problemlerine daha iyi çözümler bulmak. Hastane çalışanlarının iş yeri stresinden uzaklaşması ve hastalara daha iyi hizmet etmesi noktasında da personelimize çeşitli eğitimler verilmekte" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.