Hastanede Kreş Gibi Çocuk Servisi

Kocaeli 17.07.2013 - 14:12, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Hastanede Kreş Gibi Çocuk Servisi

Kacaeli'nin en büyük hastanesi olan 350 yataklı Darıca Farabi Devlet Hastanesi çocuk servisi, hastaneden çok eğlenceli bir eğitim yuvasını andırıyor. Servise tedavi için gelen çocuklar kreş ortamında kalıyor. Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Dr. Ayhan Aktaş, bu sayede özellikle anne ve babalardan teşekkür aldıklarını belirterek şunları söyledi: "Buraya gelen hasta çocuklar, kreş ortamında olan servisimizde çeşitli aktivitelerde bulunarak, hastane korkusunu üzerlerinden atıyorlar. Aynı zamanda oyunlar da oynayabiliyorlar. Her şeyi ince ayrıntısına kadar düşünüp, yaptık. Duvarlarda yer alan eğitici doğru beslenme, anne; baba sevgisi, doktor; hemşire sevgisi, kardeşlik duyguları, bilmeceler, oyunlar çocukları ilgisini çekiyor. Yerde bulunan seksek, adım oyunları ile birlikte minik hastalarımız motive oluyor. Ayrıca Nasreddin Hoca ve Keloğlan gibi milli değerlerimize de sahip çıktık. Her resimde ayrı bir mesaj olması, çocukların merak isteğini ister istemez uyandırıyor. Çocuk servisinde ayrıca mini kütüphane de bulunuyor. Çocuklar burada hemşirelerin kontrolünde kitap okuyabiliyor. Çocuklar, burada yaşadıklarını daha sonra kağıda aktarıp, hasztane yöneticilerine duygularını anlatıyor. " ANNE OFİSİ VE OTELİ Çocuk servisinde çocukların yanı sıra, annelerin de ofisi ve oteli var. Anneler ofislerine oturup dinlenirken, çay içip yemek yiyebiliyor. Anneler ayrı olan odalarda kalabiliyor ve otel konforunda hizmet alabiliyorlar. 73 YATAK KAPASİTELİ Başhekim Ayhan Aktaş, 3 bin metrekareden oluşon Çocuk servisi'nde 73 yatak bulunduğunu belirterek, "Her ay düzenli seminerler de vererek, anne ve anne adaylarımıza yardımcı oluyoruz. Çok cüzi bir miktara yaptığımız bu proje ile birlikte, hasta olan çocuklar buraya geldiğinde, kendilerini farklı bir dünyaya gelmiş gibi hissediyorlar" dedi. - Kocaeli

Kacaeli'nin en büyük hastanesi olan 350 yataklı Darıca Farabi Devlet Hastanesi çocuk servisi, hastaneden çok eğlenceli bir eğitim yuvasını andırıyor. Servise tedavi için gelen çocuklar kreş ortamında kalıyor.

Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Dr. Ayhan Aktaş, bu sayede özellikle anne ve babalardan teşekkür aldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Buraya gelen hasta çocuklar, kreş ortamında olan servisimizde çeşitli aktivitelerde bulunarak, hastane korkusunu üzerlerinden atıyorlar. Aynı zamanda oyunlar da oynayabiliyorlar. Her şeyi ince ayrıntısına kadar düşünüp, yaptık. Duvarlarda yer alan eğitici doğru beslenme, anne; baba sevgisi, doktor; hemşire sevgisi, kardeşlik duyguları, bilmeceler, oyunlar çocukları ilgisini çekiyor. Yerde bulunan seksek, adım oyunları ile birlikte minik hastalarımız motive oluyor. Ayrıca Nasreddin Hoca ve Keloğlan gibi milli değerlerimize de sahip çıktık. Her resimde ayrı bir mesaj olması, çocukların merak isteğini ister istemez uyandırıyor. Çocuk servisinde ayrıca mini kütüphane de bulunuyor. Çocuklar burada hemşirelerin kontrolünde kitap okuyabiliyor. Çocuklar, burada yaşadıklarını daha sonra kağıda aktarıp, hasztane yöneticilerine duygularını anlatıyor. "

ANNE OFİSİ VE OTELİ

Çocuk servisinde çocukların yanı sıra, annelerin de ofisi ve oteli var. Anneler ofislerine oturup dinlenirken, çay içip yemek yiyebiliyor. Anneler ayrı olan odalarda kalabiliyor ve otel konforunda hizmet alabiliyorlar.

73 YATAK KAPASİTELİ

Başhekim Ayhan Aktaş, 3 bin metrekareden oluşon Çocuk servisi'nde 73 yatak bulunduğunu belirterek, "Her ay düzenli seminerler de vererek, anne ve anne adaylarımıza yardımcı oluyoruz. Çok cüzi bir miktara yaptığımız bu proje ile birlikte, hasta olan çocuklar buraya geldiğinde, kendilerini farklı bir dünyaya gelmiş gibi hissediyorlar" dedi. - Kocaeli

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.