HAYAT BOYU ÖĞREN

Eğitim 11.02.2019 - 19:00, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

HAYAT BOYU ÖĞREN

Gölcük Halk Eğitim Müdürlüğü binasında hayat boyu öğrenme planlama kurul toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Milli Eğiti ilçe şube müdürü Naim Yüksel, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral ve kurul üyeleri katılım sağladılar.

2018- 2019 Eğitim Öğretim yılı ikinci dönem Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında hayat boyu öğrenme planlama kurul toplantısı yapıldı. Gölcük Halk Eğitim Müdürlüğü binasında hayat boyu öğrenme planlama kurul toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu,   Milli Eğiti ilçe şube müdürü Naim Yüksel, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral ve kurul üyeleri katılım sağladılar. Toplantıda konuşan Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş; “halk eğitim özelikle çağ dışındaki vatandaşlarımızın talepleri üzerine eğitim, görgü, beceri neyse onların eğitimin verildiği bir kurum olarak kabul ediyoruz. Hayat boyu eğitim yaşça sınırlı değil bölgenin özelliği ile ne varsa ve hiç aklınıza gelmeyen bir konu, eğer varsa öğreticisi o konuda kurs açılacak. Bizim  yıllardır süre gelen konumuz okuma yazma. Bu okuma yazma halk eğitim hayat boyu öğrenmenin en önemli konulardan birisidir. Bu okuma yazma kursları devam edecek. Bunu sıfıra indirmek zor ama yine de sıfırı hedeflememiz gerekir. Şu anda resmi rakamlarla ilçemizde okuma yazma bilmeyen sıfır olarak görünüyor. Diğer konu Halk Eğitimde hayat boyu öğrenmenin bölgedeki kişinin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatını değiştirecek becerilerle donatmamız lazım. Sosyal ve kültürel faaliyetler zaten burada sürdürülüyor” dedi. Ekonomik olarak ta kendi aile bütçesine başlar. Kursa katılarak öğrendikleri ile evinde çalışarak bara kazandıklarını söylüyorlar. Yani daha önce yırtık sökükleri terziye yaptırarak para veriyorlardı. Şimdi ise bu yırtık sökükleri kendileri yaptıkları için sağa sola bu parayı vermedikleri gibi evinde yaptıkları satarak para kazandıklarını söylüyorlar. Buda kişinin ekonomik olarak bir katkı olduğunu düşünüyoruz. Bizim özelimizde olan kadın sağlığın projesinde biraz daha önem vermeliyiz. Zaten bize birincilik yakışıyor. Bu konuda ilde birinci olmak için eksik olan çalışmaları tamamlamalıyız. Diğer önemli bir konu sıfır atıktır. Komisyonumuz bu konuda daha duyarlı olmalıdır. Trafik konusu ise emniyet kemerinin takılması ve seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmamak gibi çalışmaların olması gerekir. Teknoloji zamanında ve yerinde kullanılmalı. Sigara konusu ise bu konuda çok dikkatli olmalıyız. Sigara bağımlılığından kurtulmak için çalışmalıyız” şeklinden konuştu.    Ercan Gülsuyu; “hayat boyu öğrenme konusunda ikinci yarıyılında yapılan çalışmalarımızın değerlenmesi, işbirliği ile ele alınması halk eğitim müdürümüz burada bir sunum gerçekleştirecek. Burada sürekli gelişim ve değişim içerisinde hayat boyu öğrenme daha ileriye taşımaktır. İnsanların bulunduğu ortamda daha değeri ve faaliyetleri artıyor. Bize gelen talepler doğrultusunda buna Halk Eğitim buna cevap verme yetkisine sahip.  Fahri haner
Gölcük Halk Eğitim Müdürlüğü binasında hayat boyu öğrenme planlama kurul toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Milli Eğiti ilçe şube müdürü Naim Yüksel, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral ve kurul üyeleri katılım sağladılar.

2018- 2019 Eğitim Öğretim yılı ikinci dönem Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında hayat boyu öğrenme planlama kurul toplantısı yapıldı.

Gölcük Halk Eğitim Müdürlüğü binasında hayat boyu öğrenme planlama kurul toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu,   Milli Eğiti ilçe şube müdürü Naim Yüksel, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral ve kurul üyeleri katılım sağladılar.
Toplantıda konuşan Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş; “halk eğitim özelikle çağ dışındaki vatandaşlarımızın talepleri üzerine eğitim, görgü, beceri neyse onların eğitimin verildiği bir kurum olarak kabul ediyoruz. Hayat boyu eğitim yaşça sınırlı değil bölgenin özelliği ile ne varsa ve hiç aklınıza gelmeyen bir konu, eğer varsa öğreticisi o konuda kurs açılacak. Bizim
 yıllardır süre gelen konumuz okuma yazma. Bu okuma yazma halk eğitim hayat boyu öğrenmenin en önemli konulardan birisidir. Bu okuma yazma kursları devam edecek. Bunu sıfıra indirmek zor ama yine de sıfırı hedeflememiz gerekir. Şu anda resmi rakamlarla ilçemizde okuma yazma bilmeyen sıfır olarak görünüyor. Diğer konu Halk Eğitimde hayat boyu öğrenmenin bölgedeki kişinin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatını değiştirecek becerilerle donatmamız lazım. Sosyal ve kültürel faaliyetler zaten burada sürdürülüyor” dedi.
Ekonomik olarak ta kendi aile bütçesine başlar. Kursa katılarak öğrendikleri ile evinde çalışarak bara kazandıklarını söylüyorlar. Yani daha önce yırtık sökükleri terziye yaptırarak para veriyorlardı. Şimdi ise bu yırtık sökükleri kendileri yaptıkları için sağa sola bu parayı vermedikleri gibi evinde yaptıkları satarak para kazandıklarını söylüyorlar. Buda kişinin ekonomik olarak bir katkı olduğunu düşünüyoruz. Bizim özelimizde olan kadın sağlığın projesinde biraz daha önem vermeliyiz. Zaten bize birincilik yakışıyor. Bu konuda ilde birinci olmak için eksik olan çalışmaları tamamlamalıyız. Diğer önemli bir konu sıfır atıktır. Komisyonumuz bu konuda daha duyarlı olmalıdır. Trafik konusu ise emniyet kemerinin takılması ve seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmamak gibi çalışmaların olması gerekir. Teknoloji zamanında ve yerinde kullanılmalı. Sigara konusu ise bu konuda çok dikkatli olmalıyız. Sigara bağımlılığından kurtulmak için çalışmalıyız” şeklinden konuştu.   
Ercan Gülsuyu; “hayat boyu öğrenme konusunda ikinci yarıyılında yapılan çalışmalarımızın değerlenmesi, işbirliği ile ele alınması halk eğitim müdürümüz burada bir sunum gerçekleştirecek. Burada sürekli gelişim ve değişim içerisinde hayat boyu öğrenme daha ileriye taşımaktır. İnsanların bulunduğu ortamda daha değeri ve faaliyetleri artıyor. Bize gelen talepler doğrultusunda buna Halk Eğitim buna cevap verme yetkisine sahip. 
Fahri haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.