LASTİK İŞ

HAYDİ KOCAELİ KİTABA KOŞ!

Eğitim 12.05.2016 - 20:04, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

HAYDİ KOCAELİ KİTABA KOŞ!

Kocaeli halkı, 8 Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında düzenlenecek etkinlikte kitap için koşacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent kültürüne yeni bir boyut kazandırmak, spor ile kitap okuma alışkanlığını aynı potada buluşturmak amacıyla bir ilke imza atıyor. 8. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında 15 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da “Kitaba Koş” etkinliği düzenlenecek. Etkinlik; Kocaeli Valiliği ve Türkiye Atletizm Federasyonu desteğiyle gerçekleştirilecek.   15 MAYIS’TA ‘’KİTAP’’ İÇİN KOŞACAKLAR Büyükşehir’in Ücretsiz Spor Okulları ile sporcu ordusu Kağıtspor’un yanı sıra Atletizm Federasyonu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteğiyle düzenlenecek etkinliğe katılacaklar ‘’kitap’’ için koşacak. İki kategoriden oluşacak etkinliğin yaklaşık 4 kilometrelik ‘’halk koşusu’’ etabında tüm katılımcılara üzerinde ‘’seven, özgür, bilge, saygılı, dürüst, sağlıklı, onurlu, vefalı’’ gibi değerlerin yazılı olduğu özel tasarımlı tişörtler dağıtılacak. Organizasyon için herhangi bir kayıt ya da başvuru gerekmiyor. Koşuya katılmak isteyenlerin koşu saatinden önce parkurda olmaları gerekecek.   SEKA PARK’TAN BAŞLAYACAK Halk koşusu; Seka Park alanı içindeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Noktası(K@BİN) önünde saat 10.00’da başlayacak. Salim Dervişoğlu Caddesi’ni takip edecek olan katılımcılar; Marinadan sahile girerek sahil boyunu takip edecek ve Cumhuriyet Köprüsü üzerinden Atletizm Pistine ulaşacak. Atletizm Pisti’nde parkuru tamamlayan tüm katılımcılara ücretsiz kitap hediye edilecek.    KADINA ŞİDDETE VE ÇOCUK İSTİSMARINA SON Öte yandan koşu kapsamında Atletizm Pisti’nde Fenerbahçe ve Enka gibi takımların da katılımıyla atletler yine ‘’kitap’’ için koşacak. Etkinliğin bu bölümünde ‘’Kadına şiddete ve çocuk istismarına son’’ denilecek. Yarışma pistindeki engellerin hizasında toplumun kanayan yaraları; terör, savaş, ırkçılık, kadına şiddet, çocuk istismarı, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların kitap okuyarak aşılacağı mesajı veren panolar yerleştirilecek. Her bir engel aşılarak medeni toplum olgusuna ulaşmanın kitap okumadan geçtiğine dair sosyal farkındalık geliştirilecek. Bu kapsamda; -100 metre Engelli Bayanlar -      4x100 mix (Bay +Bayan) -      1500 metre atletizm yıldız takımları yarışları gerçekleştirilecek. Dereceye girenlere 8. Kitap Fuarı logolu madalyalar, düzenlenecek törenlerle verilecek. BU YIL KİTAPLAR HAKKARİ’YE ‘’Sayfalara Güven’’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında ise parkuru tamamlayan tüm katılımcılara ve atletlere ‘’Küçük Prens-Saint Exupery, Yürek Dede İle Padişah-Cahit Zarifoğlu, Çocuk Kalbi-Edmondo Amicis, Beyaz Diş-Jack London, Gün Olur Asra Bedel-Cengiz Aytmatov, Çanakkale Hakikatleri- Ulaş Salih Özdemir’’ kitapları hediye edilecek. Koşuya katılanlar, kendilerine hediye edilen bu kitapları eğer isterlerse alanda konuşlanacak PTT Kargo ile Hakkari Valiliği’ne gönderebilecek. Bunun yanı sıra Kocaeli Kitap Fuarı’na konulacak ‘’kitap kumbarası’’na atılacak kitaplar; Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ildeki okullara gönderilecek.
Kocaeli halkı, 8 Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında düzenlenecek etkinlikte kitap için koşacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent kültürüne yeni bir boyut kazandırmak, spor ile kitap okuma alışkanlığını aynı potada buluşturmak amacıyla bir ilke imza atıyor. 8. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında 15 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da “Kitaba Koş” etkinliği düzenlenecek. Etkinlik; Kocaeli Valiliği ve Türkiye Atletizm Federasyonu desteğiyle gerçekleştirilecek.

 

15 MAYIS’TA ‘’KİTAP’’ İÇİN KOŞACAKLAR

Büyükşehir’in Ücretsiz Spor Okulları ile sporcu ordusu Kağıtspor’un yanı sıra Atletizm Federasyonu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteğiyle düzenlenecek etkinliğe katılacaklar ‘’kitap’’ için koşacak. İki kategoriden oluşacak etkinliğin yaklaşık 4 kilometrelik ‘’halk koşusu’’ etabında tüm katılımcılara üzerinde ‘’seven, özgür, bilge, saygılı, dürüst, sağlıklı, onurlu, vefalı’’ gibi değerlerin yazılı olduğu özel tasarımlı tişörtler dağıtılacak. Organizasyon için herhangi bir kayıt ya da başvuru gerekmiyor. Koşuya katılmak isteyenlerin koşu saatinden önce parkurda olmaları gerekecek.

 

SEKA PARK’TAN BAŞLAYACAK

Halk koşusu; Seka Park alanı içindeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Noktası(K@BİN) önünde saat 10.00’da başlayacak. Salim Dervişoğlu Caddesi’ni takip edecek olan katılımcılar; Marinadan sahile girerek sahil boyunu takip edecek ve Cumhuriyet Köprüsü üzerinden Atletizm Pistine ulaşacak. Atletizm Pisti’nde parkuru tamamlayan tüm katılımcılara ücretsiz kitap hediye edilecek. 

 

KADINA ŞİDDETE VE ÇOCUK İSTİSMARINA SON

Öte yandan koşu kapsamında Atletizm Pisti’nde Fenerbahçe ve Enka gibi takımların da katılımıyla atletler yine ‘’kitap’’ için koşacak. Etkinliğin bu bölümünde ‘’Kadına şiddete ve çocuk istismarına son’’ denilecek. Yarışma pistindeki engellerin hizasında toplumun kanayan yaraları; terör, savaş, ırkçılık, kadına şiddet, çocuk istismarı, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların kitap okuyarak aşılacağı mesajı veren panolar yerleştirilecek. Her bir engel aşılarak medeni toplum olgusuna ulaşmanın kitap okumadan geçtiğine dair sosyal farkındalık geliştirilecek.

Bu kapsamda;

-100 metre Engelli Bayanlar

-      4x100 mix (Bay +Bayan)

-      1500 metre atletizm yıldız takımları yarışları gerçekleştirilecek. Dereceye girenlere 8. Kitap Fuarı logolu madalyalar, düzenlenecek törenlerle verilecek.

BU YIL KİTAPLAR HAKKARİ’YE

‘’Sayfalara Güven’’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında ise parkuru tamamlayan tüm katılımcılara ve atletlere ‘’Küçük Prens-Saint Exupery, Yürek Dede İle Padişah-Cahit Zarifoğlu, Çocuk Kalbi-Edmondo Amicis, Beyaz Diş-Jack London, Gün Olur Asra Bedel-Cengiz Aytmatov, Çanakkale Hakikatleri- Ulaş Salih Özdemir’’ kitapları hediye edilecek. Koşuya katılanlar, kendilerine hediye edilen bu kitapları eğer isterlerse alanda konuşlanacak PTT Kargo ile Hakkari Valiliği’ne gönderebilecek. Bunun yanı sıra Kocaeli Kitap Fuarı’na konulacak ‘’kitap kumbarası’’na atılacak kitaplar; Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ildeki okullara gönderilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.