LASTİK İŞ
ismail

HEDEF SIFIR ATIK

Gölcük 10.12.2018 - 17:31, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

HEDEF SIFIR ATIK

Gölcük Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında kurumların atıkları geçici atık depolama alanında ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılıyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinesinde geçen yıl başlatılan "Sıfır Atık Projesi" Gölcük Belediyesi tarafından titizlikle sürdürülüyor. Belediye tarafından bu yılın 11 ayında 3 bin 567 ton kağıt, 300 ton plastik, 700 ton cam ve 421 ton metal atık geri dönüşüme kazandırıldı. Çevreye duyarlılığın sosyal bir sorumluluk olduğunu belirten Başkan Ellibeş, şunları kaydetti: "Çünkü çevre bize miras değil, korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanet. Daha temiz bir Gölcük için hepimizin yerine getirmesi gereken sorumluluklar var. Atıkları kaynağından ayrıştırarak hem çöp miktarını azaltabilir hem de geri dönüşüme katkı sunabiliriz. Kaynakların tasarruflu kullanılması ve ekonominin güçlenmesi noktasında bu bilincin kazanılması gerekiyor. Farkındalık çalışmamızın bu anlamda çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.
Gölcük Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında kurumların atıkları geçici atık depolama alanında ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılıyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinesinde geçen yıl başlatılan "Sıfır Atık Projesi" Gölcük Belediyesi tarafından titizlikle sürdürülüyor. Belediye tarafından bu yılın 11 ayında 3 bin 567 ton kağıt, 300 ton plastik, 700 ton cam ve 421 ton metal atık geri dönüşüme kazandırıldı.
Çevreye duyarlılığın sosyal bir sorumluluk olduğunu belirten Başkan Ellibeş, şunları kaydetti: "Çünkü çevre bize miras değil, korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanet. Daha temiz bir Gölcük için hepimizin yerine getirmesi gereken sorumluluklar var. Atıkları kaynağından ayrıştırarak hem çöp miktarını azaltabilir hem de geri dönüşüme katkı sunabiliriz. Kaynakların tasarruflu kullanılması ve ekonominin güçlenmesi noktasında bu bilincin kazanılması gerekiyor. Farkındalık çalışmamızın bu anlamda çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.