LASTİK İŞ
ismail

HERKES EL ELE MEME KANSERİNE GÜLE GÜLE

Sağlık 14.10.2019 - 11:07, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

HERKES EL ELE MEME KANSERİNE GÜLE GÜLE

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü, KOBİDOS, SENATÜRK ve Kocaeli Meme Derneği iş birliğinde, “Herkes El Ele, Meme Kanseri Güle Güle” Farkındalık Yürüyüşü Vali Hüseyin Aksoy Ve Eşi Hülya Aksoy'un Katılımlarıyla Gerçekleştirildi.

Anıtpark'ta başlayan farkındalık yürüyüşüne Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy'un yanı sıra Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve eşi, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Vali Yardımcısı Dursun Balaban ve eşi, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. N. Zafer Cantürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.   Ellerindeki pankartlar ve balonlar  ile yaklaşık 250 kişinin katıldığı farkındalık yürüyüşü,  Anıtpark meydanından başlayarak İzmit 1 Mart Vapur İskelesi'nde sona erdi. Yürüyüşün ardından program; Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. N. Zafer Cantürk, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nün konuşmalarıyla devam etti. Vali Hüseyin Aksoy yapmış olduğu konuşmalarında; “Değerli katılımcılar, meme kanserine farkındalık yaratmak adına bugün bu etkinliği gerçekleştiriyoruz, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.  Meme kanseri kadınların riskte olduğu en yüksek kanser türü olarak karşımızda duruyor. Kocaeli Valiliği olarak meme kanserinde farkındalığı ortaya koyabilmek adına bir kadın sağlığı eğitimi projesi başlattık. 678 bin kadınımızın bugün itibariyle 630 binine, hedefimizin yüzde 93'üne ulaşmış durumdayız. Bu projede görev alan bütün sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Erken teşhis kanser için büyük önem taşıyor. Bu yönüyle farkındalığı yaratmak adına bugünkü etkinliğimiz de önemli katkı sunacaktır. İl Sağlık Müdürlüğümüze, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler, özellikle de üniversite hastanemiz, sağlık alanında çok önemli mesafe kat eden güçlü hastanelerin başında geliyor. Üniversite hastanemiz bu alanda sadece Kocaeli değil, Türkiye'nin farklı bölgelerinden de hasta kabul eden ve bu alanda bilinen bir hastane. Bu yönüyle bu alanda çalışan bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bugün etkinlikte görev alan ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Sağlıklı bi yaşam diliyorum." dedi. Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy, eşi Hülya Aksoy ve beraberindeki protokol üyeleri etkinlik için hazırlanan Atatürk vapuru ile  Körfez gezisinde Meme Kanserine dikkat çekmek amacıyla Osman Gazi Köprüsü Semalarına 450 Balon Bıraktılar. 
Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü, KOBİDOS, SENATÜRK ve Kocaeli Meme Derneği iş birliğinde, “Herkes El Ele, Meme Kanseri Güle Güle” Farkındalık Yürüyüşü Vali Hüseyin Aksoy Ve Eşi Hülya Aksoy'un Katılımlarıyla Gerçekleştirildi.

Anıtpark'ta başlayan farkındalık yürüyüşüne Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy'un yanı sıra Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve eşi, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Vali Yardımcısı Dursun Balaban ve eşi, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. N. Zafer Cantürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 
Ellerindeki pankartlar ve balonlar  ile yaklaşık 250 kişinin katıldığı farkındalık yürüyüşü,  Anıtpark meydanından başlayarak İzmit 1 Mart Vapur İskelesi'nde sona erdi. Yürüyüşün ardından program; Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. N. Zafer Cantürk, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nün konuşmalarıyla devam etti.
Vali Hüseyin Aksoy yapmış olduğu konuşmalarında; “Değerli katılımcılar, meme kanserine farkındalık yaratmak adına bugün bu etkinliği gerçekleştiriyoruz, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.  Meme kanseri kadınların riskte olduğu en yüksek kanser türü olarak karşımızda duruyor. Kocaeli Valiliği olarak meme kanserinde farkındalığı ortaya koyabilmek adına bir kadın sağlığı eğitimi projesi başlattık. 678 bin kadınımızın bugün itibariyle 630 binine, hedefimizin yüzde 93'üne ulaşmış durumdayız. Bu projede görev alan bütün sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Erken teşhis kanser için büyük önem taşıyor. Bu yönüyle farkındalığı yaratmak adına bugünkü etkinliğimiz de önemli katkı sunacaktır. İl Sağlık Müdürlüğümüze, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler, özellikle de üniversite hastanemiz, sağlık alanında çok önemli mesafe kat eden güçlü hastanelerin başında geliyor. Üniversite hastanemiz bu alanda sadece Kocaeli değil, Türkiye'nin farklı bölgelerinden de hasta kabul eden ve bu alanda bilinen bir hastane. Bu yönüyle bu alanda çalışan bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bugün etkinlikte görev alan ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Sağlıklı bi yaşam diliyorum." dedi.
Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy, eşi Hülya Aksoy ve beraberindeki protokol üyeleri etkinlik için hazırlanan Atatürk vapuru ile  Körfez gezisinde Meme Kanserine dikkat çekmek amacıyla Osman Gazi Köprüsü Semalarına 450 Balon Bıraktılar. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.