LASTİK İŞ
ismail

HERKES İÇİN SAĞLIK

Sağlık 15.04.2018 - 15:51, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

HERKES İÇİN SAĞLIK

7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası kapsamında Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Anıtpark’ı bir ‘Sağlık Sokağı’na çevirdi. Gölcüklü vatandaşlara verilen hizmetler hakkında bilgi verildi. Büyük ilginin olduğu sağlık sokağında vatandaşlar için bir takım sağlık hizmeti de ücretsiz olarak verildi. Kaymakam Mustafa Altıntaş, sağlık sokağına gelerek projeyi yakından inceledi ve çalışmalardan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

 Sağlık Sokağı kapsamında kurulan stantlarda  Kene ve diğer bulaşıcı hastalıklardan korunma yolları, Bebek-çocuk ve yetişkin aşılamalarının önemi, Kanser Erken Teşhis-Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tanıtımı ve yapılan ücretsiz çalışmalar, Ağız ve Diş Sağlığı konusunda bilgilendirme, Organ Bağışının önemi ve bağış kabulü, Düzenli ve dengeli beslenme, obezite ile mücadele ve İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı çalışan Beslenme Uzmanı/Diyetisyenlerden faydalanabilme hakkında, Diyabet, hipertansiyon vb. Kronik hastalıklara sahip kişilerde vücut bakımı, doğru beslenme ve hareketli yaşam önerileri, Gebelere Yönelik Eğitim Sınıfı hakkında bilgilendirme, Akılcı ve doğru ilaç kullanımı, Bağımlılık ile mücadele yolları ve İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı çalışan Psikologlardan faydalanabilme hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Kaymakam Mustafa Altıntaş, sağlık sokağına gelerek projeyi yakından inceledi ve çalışmalardan duyduğu memnuniyetini dile getirdi. “HERKES İÇİN SAĞLIK” Gölcük İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Sabri Medişoğlu yaptığı açıklamada; ‘’Küresel anlamda bir sağlık hareketi ve farkındalığı oluşturabilmek için Dünya Sağlık Örgütü’nün 1950 yılında başlattığı Dünya Sağlık Haftası her yıl 7-13 Nisan tarihleri arasında kutlanmaktadır. Her yıl farklı bir konsept belirleyip o konuya dikkat çekmeye çalışan Dünya Sağlık Örgütünün bu sene belirlediği konu: ”Herkes İçin Sağlık” olmuştur. Her yerde ve her türden insana ulaşabilmeyi hedefleyen bu konsepte bizde Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak katkı sağlamak için bu gördüğünüz Sağlık Sokağını oluşturduk. Hem insanlarımızı bir çok elzem konu hakkında bilgilendirmeyi istedik. Hem de İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak neler yaptığımızı, vatandaşlara ne gibi hizmetler sunduğumuzu anlatmak istedik. Amacımız koruyucu sağlık mevzusunda güzel ve eğlenceli bir şekilde bir farkındalık oluşturabilmekti. ” dedi. KAN ŞEKERİ VE TANSİYONLARI ÖLÇÜLDÜ Çok çeşitli etkinliklerin de düzenlendiği stantlarda 40 yaş üstü vatandaşların kan şekeri ve tansiyonları ölçüldü. Gölcüklüler tarafından yoğun ilgi gören özel tartı ile vatandaşların  vücut yağ-kas oranları ölçülüp vücut kitle endeksleri hesaplandı. Aynı zamanda yüzlerce kişiye diş fırçası ve diş macunu hediye edilerek ağız-diş bakımının önemine dikkat çekildi. Organ bağış kabul stantında organ bağışında bulunarak yeni hayatlara umut olan tüm vatandaşlara birer ağaç fidanı hediye edildi. Gün boyu devam eden etkinlikler Değirmendere Musiki Derneği’nin müzik dinletisi ile son buldu.
7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası kapsamında Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Anıtpark’ı bir ‘Sağlık Sokağı’na çevirdi. Gölcüklü vatandaşlara verilen hizmetler hakkında bilgi verildi. Büyük ilginin olduğu sağlık sokağında vatandaşlar için bir takım sağlık hizmeti de ücretsiz olarak verildi. Kaymakam Mustafa Altıntaş, sağlık sokağına gelerek projeyi yakından inceledi ve çalışmalardan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

 Sağlık Sokağı kapsamında kurulan stantlarda  Kene ve diğer bulaşıcı hastalıklardan korunma yolları, Bebek-çocuk ve yetişkin aşılamalarının önemi, Kanser Erken Teşhis-Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tanıtımı ve yapılan ücretsiz çalışmalar, Ağız ve Diş Sağlığı konusunda bilgilendirme, Organ Bağışının önemi ve bağış kabulü, Düzenli ve dengeli beslenme, obezite ile mücadele ve İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı çalışan Beslenme Uzmanı/Diyetisyenlerden faydalanabilme hakkında, Diyabet, hipertansiyon vb. Kronik hastalıklara sahip kişilerde vücut bakımı, doğru beslenme ve hareketli yaşam önerileri, Gebelere Yönelik Eğitim Sınıfı hakkında bilgilendirme, Akılcı ve doğru ilaç kullanımı, Bağımlılık ile mücadele yolları ve İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı çalışan Psikologlardan faydalanabilme hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Kaymakam Mustafa Altıntaş, sağlık sokağına gelerek projeyi yakından inceledi ve çalışmalardan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

“HERKES İÇİN SAĞLIK”
Gölcük İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Sabri Medişoğlu yaptığı açıklamada; ‘’Küresel anlamda bir sağlık hareketi ve farkındalığı oluşturabilmek için Dünya Sağlık Örgütü’nün 1950 yılında başlattığı Dünya Sağlık Haftası her yıl 7-13 Nisan tarihleri arasında kutlanmaktadır. Her yıl farklı bir konsept belirleyip o konuya dikkat çekmeye çalışan Dünya Sağlık Örgütünün bu sene belirlediği konu: ”Herkes İçin Sağlık” olmuştur. Her yerde ve her türden insana ulaşabilmeyi hedefleyen bu konsepte bizde Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak katkı sağlamak için bu gördüğünüz Sağlık Sokağını oluşturduk. Hem insanlarımızı bir çok elzem konu hakkında bilgilendirmeyi istedik. Hem de İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak neler yaptığımızı, vatandaşlara ne gibi hizmetler sunduğumuzu anlatmak istedik. Amacımız koruyucu sağlık mevzusunda güzel ve eğlenceli bir şekilde bir farkındalık oluşturabilmekti. ” dedi.

KAN ŞEKERİ VE TANSİYONLARI ÖLÇÜLDÜ
Çok çeşitli etkinliklerin de düzenlendiği stantlarda 40 yaş üstü vatandaşların kan şekeri ve tansiyonları ölçüldü. Gölcüklüler tarafından yoğun ilgi gören özel tartı ile vatandaşların  vücut yağ-kas oranları ölçülüp vücut kitle endeksleri hesaplandı. Aynı zamanda yüzlerce kişiye diş fırçası ve diş macunu hediye edilerek ağız-diş bakımının önemine dikkat çekildi. Organ bağış kabul stantında organ bağışında bulunarak yeni hayatlara umut olan tüm vatandaşlara birer ağaç fidanı hediye edildi. Gün boyu devam eden etkinlikler Değirmendere Musiki Derneği’nin müzik dinletisi ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.