LASTİK İŞ

HERŞEY DAHA YEŞİL BİR GÖLCÜK İÇİN

23.06.2016 - 21:20, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

HERŞEY DAHA YEŞİL BİR GÖLCÜK İÇİN

Gölcük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serada yetiştirdiği fidanların yanı sıra yol açımları ve genişletmesi neticesinde yerlerinden sökülen ağaç ve bitkilerinde bakımlarını gerçekleştiriyor.

Gölcük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü  Serası'nda, mevsimlik çiçeklerin yanısıra  farklı türlerde birçok ağaç çeşidi, yıllık ortalama 5 bin adet yetiştiriliyor. 250 m2 alan üzerine kurulu olan Gölcük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Serasın’da daldan çelikleme yöntemiyle fidan üretimi yapılıyor. Ziraat Mühendisi Gözetiminde serada yetiştirilen çiçek, bitki ve ağaçlar toprakla buluşturuluyor. Gölcük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan park ve refüjlerde kullanılan fidanlar Gölcük’ün hem görünümüne hem de oksijen ihtiyacına katkı sağlıyor. Gölcük Belediyesi vatandaş odaklı yaptığı hizmetlerin yanı sıra doğaya karşı olan sorumluluklarını da en iyi şekilde yerine getiriyor. Yeşili koruyan aynı zamanda daha yeşil bir Gölcük için yeşil alanları günden güne arttıran Park ve Bahçeler müdürlüğü ekipleri serasında dikilmek üzere süs bitkileri yetiştiriyor. Çelikleme yöntemi ile yetiştirilen bitkiler park alanlarına ve yeşil alanlara dikilecek. Özellikle yapılan yol açımı, taş duvar vb. çalışmalarda yolda kalan ağaçlar yerlerinden sökülerek Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde toprakla buluşturularak dikim zamanı ihtiyaç duyulan başka yerlere nakilleri yapılıyor.  VATANDAŞA ÜCRETSİZ DAĞITIM YAPILIYOR Ortalama her sene 3 bin çiçeği ve fidanı halka ücretsiz dağıtan Gölcük Belediyesi, ayrıca kamu kurumlarının iç mekan çiçeklerinin de sezonluk bakımlarını yapıyor. İlçe genelinde zorunlu nedenle sökümü yapılan ağaç ve çalılar, seraya getirilerek uygun ortamda yaşaması sağlanıyor. Sökümden sonra serada bakımı ilaçlaması yapılan ağaç ve bitkiler daha sonra uygun park ve bahçelerde belirlenen yerlere dikiliyor. 
Gölcük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serada yetiştirdiği fidanların yanı sıra yol açımları ve genişletmesi neticesinde yerlerinden sökülen ağaç ve bitkilerinde bakımlarını gerçekleştiriyor.

Gölcük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü  Serası'nda, mevsimlik çiçeklerin yanısıra  farklı türlerde birçok ağaç çeşidi, yıllık ortalama 5 bin adet yetiştiriliyor. 250 m2 alan üzerine kurulu olan Gölcük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Serasın’da daldan çelikleme yöntemiyle fidan üretimi yapılıyor. Ziraat Mühendisi Gözetiminde serada yetiştirilen çiçek, bitki ve ağaçlar toprakla buluşturuluyor. Gölcük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan park ve refüjlerde kullanılan fidanlar Gölcük’ün hem görünümüne hem de oksijen ihtiyacına katkı sağlıyor.

Gölcük Belediyesi vatandaş odaklı yaptığı hizmetlerin yanı sıra doğaya karşı olan sorumluluklarını da en iyi şekilde yerine getiriyor. Yeşili koruyan aynı zamanda daha yeşil bir Gölcük için yeşil alanları günden güne arttıran Park ve Bahçeler müdürlüğü ekipleri serasında dikilmek üzere süs bitkileri yetiştiriyor. Çelikleme yöntemi ile yetiştirilen bitkiler park alanlarına ve yeşil alanlara dikilecek. Özellikle yapılan yol açımı, taş duvar vb. çalışmalarda yolda kalan ağaçlar yerlerinden sökülerek Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde toprakla buluşturularak dikim zamanı ihtiyaç duyulan başka yerlere nakilleri yapılıyor. 

VATANDAŞA ÜCRETSİZ DAĞITIM YAPILIYOR

Ortalama her sene 3 bin çiçeği ve fidanı halka ücretsiz dağıtan Gölcük Belediyesi, ayrıca kamu kurumlarının iç mekan çiçeklerinin de sezonluk bakımlarını yapıyor. İlçe genelinde zorunlu nedenle sökümü yapılan ağaç ve çalılar, seraya getirilerek uygun ortamda yaşaması sağlanıyor. Sökümden sonra serada bakımı ilaçlaması yapılan ağaç ve bitkiler daha sonra uygun park ve bahçelerde belirlenen yerlere dikiliyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.