LASTİK İŞ
ismail

HESABI BEĞENMEDİ CEZA YEDİ

Gölcük 11.05.2016 - 17:31, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

HESABI BEĞENMEDİ CEZA YEDİ

Gölcük Astsubay Orduevi'nde hesaba itirazda bulunup, garsona hakaret etmekten yargılanan astsubay M.G., 7 bin 80 TL para cezasına çarptırıld

Gölcük Astsubay Orduevi'nde geçen Ocak ayında meydana gelen olayda, orduevinde arkadaşlarıyla birlikte yemek yiyen astsubay M.G., garson H.B.'den hesabı istedi. H.B.'nin getirdiği hesaba itiraz eden Astsubay M.G., iddiaya göre garsona küfür ederek, hesabı ödemekte zorluk çıkardı. Garson H.B., konuyu üyesi bulunduğu Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası'na bildirdi. Sendika avukatının yönlendirmesi ile H.B. suç duyurusunda bulundu. Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında astsubay hakkında dava açıldı. ÖRNEK KARAR Gölcük 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, H.B.'nin çalışma arkadaşları da şahitlik yaptı. Mahkeme, astsubayı adli para cezası ile cezalandırdı. Astsubay M.G.'ye hükmolan 354 gün adli para cezasının karşılığı olan 7 bin 80 TL para cezası verilirken, 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutularak cezası ertelendi. Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası Kocaeli Şubesi, üyelerinin her zaman hukuki olarak yanlarında olduklarını, mahkeme kararının iş hukuku açısından bundan sonra yaşanacak bu tür olaylara emsal teşkil edeceği belirttiler.
Gölcük Astsubay Orduevi'nde hesaba itirazda bulunup, garsona hakaret etmekten yargılanan astsubay M.G., 7 bin 80 TL para cezasına çarptırıld

Gölcük Astsubay Orduevi'nde geçen Ocak ayında meydana gelen olayda, orduevinde arkadaşlarıyla birlikte yemek yiyen astsubay M.G., garson H.B.'den hesabı istedi. H.B.'nin getirdiği hesaba itiraz eden Astsubay M.G., iddiaya göre garsona küfür ederek, hesabı ödemekte zorluk çıkardı. Garson H.B., konuyu üyesi bulunduğu Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası'na bildirdi. Sendika avukatının yönlendirmesi ile H.B. suç duyurusunda bulundu. Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında astsubay hakkında dava açıldı.
ÖRNEK KARAR
Gölcük 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, H.B.'nin çalışma arkadaşları da şahitlik yaptı. Mahkeme, astsubayı adli para cezası ile cezalandırdı. Astsubay M.G.'ye hükmolan 354 gün adli para cezasının karşılığı olan 7 bin 80 TL para cezası verilirken, 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutularak cezası ertelendi. Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası Kocaeli Şubesi, üyelerinin her zaman hukuki olarak yanlarında olduklarını, mahkeme kararının iş hukuku açısından bundan sonra yaşanacak bu tür olaylara emsal teşkil edeceği belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.